studytravel
menu

5 manieren om thuis een taal te leren

Geschreven door Mandy van der Mond op 22 10 2020

We zitten nu veel thuis en dan slaat de verveling vaak toe. Gelukkig is dit juist hét moment om jezelf nieuwe dingen te leren; wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe taal! Denk aan een taalcursus Spaans, Italiaans of zelfs Japans, maar net waar jij zin in hebt. Hoewel wij nog steeds vinden dat je een nieuwe taal het beste leert in het land waar het gesproken wordt, kun je je door middel van deze tips alvast thuis voorbereiden op jouw toekomstige taalreis. Dan ken je in ieder geval de basis en hoef je niet op niveau 0 te beginnen. Voor welke taal ga jij?

1. Koop een taalboek en ga zelf aan de slag!

Heb jij veel tijd om een taal te leren? Dan kun je ook gewoon zelf op onderzoek uitgaan vanuit huis! Doe een zelfstudie naar een taal die jij graag wil leren. Dit vergt wel veel motivatie en discipline, maar waar een wil is, is een weg! Bestel een woordenboek en een taalboek en begin bij de basis. Waar je hier eerst door alle sociale verplichtingen misschien geen tijd voor hebt gehad, kun je dit nu mooi oppakken. Zo maak je voor jezelf een taalcursus aan huis.

Steek je neus in de boeken en leer een taal

Zorg ervoor dat je snel gewend raakt aan de taal

Om een taal snel te leren is het belangrijk dat je thuis vaak wordt blootgesteld aan de nieuwe taal. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de Italiaanse benaming voor voorwerpen met tape erop te plakken. Plak bijvoorbeeld het woord “forchetta” op je vork en het woord “cucchiaio” op je lepel. Zo blijven de woorden beter hangen en zul je ze niet snel vergeten. 

2. Volg online lessen om jouw talenkennis te verbeteren

Heb jij liever een steuntje in de rug terwijl jij thuis een nieuwe taal leert? Online worden er talloze (on)betaalde cursussen aangeboden waar je gebruik van kunt maken om een nieuwe taal te leren. Denk aan korte cursussen tot aan hele opleidingen die je thuis kunt volgen om een nieuwe taal te leren. Ook zit er veel verschil in de soorten cursussen: er zijn taalcursussen waarbij je het grootste gedeelte moet schrijven en lezen, maar er zijn ook cursussen waarbij je veelal moet spreken. Kies waar jij je op wil focussen.

Leer thuis een vreemde taal

3. Leer een nieuwe taal via een app

Tegenwoordig heb je de keuze uit een hele reeks apps waarbij je snel en gemakkelijk de basis van een nieuwe taal leert. Een soort snelle taalcursus: door elke dag thuis een paar minuten bezig te zijn met deze app, heb je al snel dat je een aantal nieuwe woorden leert. Je kunt hierbij zelf kiezen hoeveel tijd je eraan besteedt. Wil je liever maar vijf minuten per dag eraan besteden? Dan doe je dat. Heb je wat meer tijd over? Ga dan voor een halfuurtje per dag. Zo hou je het leuk en kun je helemaal voor jezelf afstemmen hoeveel tijd je eraan besteedt. Het leren van een taal via een app is een leuke en snelle manier van leren waar je in de toekomst nog veel aan zult hebben wanneer je weer kunt gaan reizen.

4. Leer samen met een vriend of vriendin

Wat is nou leuker dan een taal leren? Een taal leren samen met een vriend of vriendin! Hebben jullie bijvoorbeeld een reis naar Peru op jullie bucketlist staan? Ga dan voor een taalcursus Spaans, maar dan thuis en op afstand. Zo leer je alvast de beginselen van de taal en kun je je samen met je travelbuddy, wanneer de wereld weer open gaat, je goed verstaanbaar maken in dat land. Las bijvoorbeeld één keer per dag (of wanneer je wil) een Skype gesprek in met je vriend of vriendin en ga dan samen leren en elkaar overhoren. Zo klets je tegelijkertijd bij en bereiden jullie je voor op de toekomstige reis: twee vliegen in één klap! 

Leer een taal samen met een vriend of vriendin

5. Snel een taal leren via YouTube

YouTube is natuurlijk hét kanaal om leuke en grappige video’s te kijken van bekende YouTubers, maar wist je dat je ook heel veel via YouTube kunt leren? Op YouTube vind je namelijk een groot aanbod aan muzieklessen, wiskundelessen en bovendien ook taallessen. Belangrijk hierbij is dat je een kanaal kiest van iemand waar je goed naar kunt luisteren en die de taal op een prettige manier aan jou uitlegt. Zo krijg je toch nog een taalcursus, maar hoef je er de deur niet voor uit. Dan moet je het strand zoals bij een taalcursus in Valencia maar in gedachte houden terwijl je leert!

Wij hopen natuurlijk dat de hele situatie rondom Corona snel zal veranderen en dat we weer met zijn alle mogen genieten van al het moois wat de wereld ons te bieden heeft. Een taalcursus bestaat niet alleen uit het leren van een nieuwe taal, maar een belangrijk onderdeel is juist kennis maken met een nieuwe cultuur en het ervaren van een onvergetelijke tijd. Iets wat je thuis natuurlijk niet kunt vervangen met een online taalcursus of zelfstudie. Maar tot die tijd kunnen we onze talenkennis thuis opdoen door middel van bovenstaande tips; zo zijn we in ieder geval goed voorbereid zodra we weer mogen reizen!

Wil jij alvast wat inspiratie opdoen voor wanneer we weer mogen reizen? Ontdek dan al onze taalreizen naar het buitenland. Wij helpen jou ook in deze tijd graag met het organiseren van jouw toekomstige taalcursus!

5 manieren om thuis een taal te leren 
Mandy van der Mond
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Trip to Argentina, Buenos Aires

Geschreven door Fieke van der Harst op 16 01 2019

Maanden terug had ik mijn reis naar Argentinië geboekt. En dan was het zover, zaterdag 3 november 2018. Ik had een Spaanse taalcursus van 4 weken geboekt, met accommodatie op basis van logies met een 1-persoonskamer.

read more

5 verrassende studentensteden in Europa

Geschreven door Babette Bleeker op 23 04 2020

Wanneer je denkt aan studeren in het buitenland, dan denk je al snel aan de bekende steden zoals Barcelona, Madrid, Parijs, Londen, Rome, Berlijn en ga zo maar door. Maar er zijn zoveel meer leuke, minder bekende, studentensteden te ontdekken!

read more

5 leukste bestemmingen voor een gezinscursus

Geschreven door Crissy Huberts op 28 10 2020

Een taal leren voor het hele gezin én een vakantie in één? Dat klinkt als de ultieme combinatie. Of je nu gaat emigreren of je kinderen een nieuwe taal wil leren, in deze blog nemen wij je mee naar de 5 leukste bestemmingen voor een taalcursus voor gezinnen in het buitenland! Waarom moeilijk doen als jullie tijdens de vakantie al de taal van het land kunnen leren?

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes