studytravel
menu

Mi vida española

Geschreven door Noor Verbeek op 25 09 2019

Ik vind het heel leuk om andere talen te spreken, dus ik besloot om mijn tussenjaar te beginnen met een Spaanse taalcursus op een taalschool in Valencia. Spaans, omdat ik het zo mooi vind klinken, het snel gaat, maar toch verstaanbaar blijft. Spaanse liedjes vind ik hartstikke leuk en ook Casa de Papel heeft mijn interesse in de Spaanse taal vergroot. Ik ben hier echt met als doel de Spaanse taal beter te beheersen en ik ben ook van plan om mijn Spaans bij te houden tegen de tijd dat ik hier vertrek. Gelukkig zal dat wel lukken want ik ga na Valencia voor 3 maanden naar Zuid-Amerika, dus dan kan ik het gelijk oefenen in de praktijk.

Mijn verblijf tijdens de Spaanse taalcursus

Aangezien ik dus echt hier ben om te leren, heb ik ervoor gekozen om in een gastgezin te verblijven. Je hebt ook de optie om in een studentenflat te wonen, maar ik gokte dat ik meer Spaans zou leren (en van de cultuur zou opsteken) als ik bij een Spanjaard in huis zou wonen. En dat is zo! Mijn gastmoeder praat alleen maar Spaans en moedigt mij aan om hetzelfde te doen. Ze verbetert me wanneer ik fouten maak en helpt me als ik niet uit mijn woorden kom, waardoor ik ook buiten school veel opsteek. En ondertussen geniet ik ook dagelijks van de Spaanse keuken!

Park-en-paella-na-de-Spaanse cursus

Ik ben heel blij met mijn keuze om in een gastgezin te verblijven, want ik merk dat de leerlingen die in een studentenflat wonen, behalve op school eigenlijk geen Spaans praten. Ze wonen vaak met andere Nederlanders of Europeanen, waardoor de gesproken taal toch vaak Engels of Nederlands wordt. Hartstikke prima, maar dat betekent wel dat je niet heel veel kan oefenen met Spaans spreken… Voor de rest is het natuurlijk hartstikke gezellig om met mede-studenten te wonen, maar als je hier echt naartoe komt met als doel je Spaans verbeteren, raad ik je zeker aan om in een gastgezin te gaan!
Voordat je hier naartoe komt zou ik nog je eventuele bestaande kennis van de Spaanse taal herhalen! Ik heb dit zelf niet gedaan en merkte dat ik de eerste week enorm moest wennen aan het Spaans, zelfs met basiszinnen die ik al 6 jaar geleden had geleerd. Hier komt het er namelijk niet meer echt van, en het is toch fijn om met een opgefrist geheugen aan dit avontuur te beginnen!
Een van mijn lievelingsmomenten op de dag is mijn ochtendwandeling van huis naar school. Dit klinkt misschien gek omdat de meeste mensen het liefst gewoon willen uitslapen, maar ik geniet altijd enorm van de net wakker wordende stad, de zachte lucht en de frisse wind die soms waait. Eenmaal op school heb ik les van 9.10 - 10.50, we beginnen vaak met een spelletje of even bijpraten, en dan gaan we aan de slag met grammatica, luisteren en nog meer praten praten praten! Vervolgens hebben we een pauze van een half uurtje waarin ik vaak een wandelingetje maak met wat vrienden, ergens snel wat te eten/drinken koop, of op het plein vlakbij school zit in het zonnetje. Het laatste gedeelte van de schooldag vliegt altijd voorbij en om 13 uur sta ik alweer buiten op de stoep. Ik vind het super fijn dat we zo’n kort lesdagje hebben, want daardoor is je aandacht continu scherp en heb je toch genoeg tijd om te genieten van je tijd in Valencia. Aangezien ik hier pas om 21 uur avond eet, heb ik zowat nog een hele dag voor de boeg.
13 uur is een beetje te vroeg om te lunchen in Spanje, dus na school loop ik vaak nog even rond in de stad met vrienden, ga ik lezen in een parkje, doe wat boodschapjes of maak ik alvast mijn huiswerk voor de volgende dag. Ik vind de tijd tussen school en lunch altijd ideaal om wat kleine dingetjes te doen die ik moet regelen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gelijk te gaan lunchen, al word je dan misschien raar aangekeken door de locals.
Als het warm is ga ik naar het strand met mijn vrienden (vóór of na mijn siësta...?), geniet ik op een terrasje met een drankje of een ijsje, bezoek ik mooie parken, monumenten of kerken of een interessant museum; waar ik ook maar zin in heb! Er is genoeg te doen in Valencia, zowel met lekker weer als met de regen die hier zo nu en dan met bakken uit de hemel komt vallen.
Iets wat ik zeker zou aanraden is het bijwonen van een wedstrijd van Valencia CF: de lokale voetbalclub. Het Mestalla stadion ligt midden in een gezellige wijk waar voorafgaand aan de wedstrijd al wat drankjes en snacks worden benuttigd. Overal zie je witte shirts, petjes, sjaals en complete tenues. Om goed in te blenden kan je altijd nog een sjaal kopen bij een van de vele kraampjes die rondom het stadion staan voor, tijdens en na de wedstrijd. Ook zou ik zeker de honderden traptreden van de klokkentoren aan het Plaza de la Virgen beklimmen; het geeft je een prachtig uitzicht over de stad. En natuurlijk mag een wandeling door El Río (opgedroogde rivier) niet ontbreken, maar aangezien het park kilometers lang door de stad loopt, ontkom je daar sowieso niet aan. Verder heeft Valencia meerdere prachtige plazas, waar je gewoon lekker kan rondlopen en een drankje kan drinken! Last but not least: het strand. Je denkt waarschijnlijk ‘pfft wat is er zo bijzonder aan een strand’, en het strand van Valencia is ook verder niet super speciaal; maar het is er wel! Een stad met geschiedenis, pleinen, natuur, kunst EN een strand. !Vamos a la playa!

Spaanse kennis met sprongen vooruit dankzij het gastgezin!

Ik ben heel blij met mijn keuze om in een gastgezin te verblijven, want ik merk dat de leerlingen die in een studentenflat wonen, behalve op school eigenlijk geen Spaans praten. Ze wonen vaak met andere Nederlanders of Europeanen, waardoor de gesproken taal toch vaak Engels of Nederlands wordt. Hartstikke prima, maar dat betekent wel dat je niet heel veel kan oefenen met Spaans spreken… Voor de rest is het natuurlijk hartstikke gezellig om met mede-studenten te wonen, maar als je hier echt naartoe komt met als doel je Spaans verbeteren, raad ik je zeker aan om in een gastgezin te gaan!

Tips voor je aan de Spaanse cursus begint

Voordat je hier naartoe komt zou ik nog je eventuele bestaande kennis van de Spaanse taal herhalen! Ik heb dit zelf niet gedaan en merkte dat ik de eerste week enorm moest wennen aan het Spaans tijdens de lessen, zelfs met basiszinnen die ik al 6 jaar geleden had geleerd. Hier komt het er namelijk niet meer echt van, en het is toch fijn om met een opgefrist geheugen aan dit avontuur te beginnen!

Op weg naar de Spaanse lessen

Een van mijn lievelingsmomenten op de dag is mijn ochtendwandeling van huis naar de taalschool in Valencia. Dit klinkt misschien gek omdat de meeste mensen het liefst gewoon willen uitslapen, maar ik geniet altijd enorm van de net wakker wordende stad, de zachte lucht en de frisse wind die soms waait.

De indeling van de taalcursus Spaans

Eenmaal op school heb ik les van 9.10 - 10.50, we beginnen vaak met een spelletje of even bijpraten, en dan gaan we aan de slag met grammatica, luisteren en nog meer praten praten praten! Vervolgens hebben we een pauze van een half uurtje waarin ik vaak een wandelingetje maak met wat vrienden, ergens snel wat te eten/drinken koop, of op het plein vlakbij school zit in het zonnetje. Het laatste gedeelte van de schooldag vliegt altijd voorbij en om 13 uur sta ik alweer buiten op de stoep. Ik vind het super fijn dat we zo’n kort lesdagje hebben, want daardoor is je aandacht continu scherp en heb je toch genoeg tijd om te genieten van je tijd in Valencia. Aangezien ik hier pas om 21 uur avond eet, heb ik zowat nog een hele dag voor de boeg.

Tijd voor ontspanning na de Spaanse cursus

Activiteiten met medecursisten van de taalschool
13 uur is een beetje te vroeg om te lunchen in Spanje, dus na school loop ik vaak nog even rond in de stad met vrienden, ga ik lezen in een parkje, doe wat boodschapjes of maak ik alvast mijn huiswerk voor de volgende dag. Ik vind de tijd tussen school en lunch altijd ideaal om wat kleine dingetjes te doen die ik moet regelen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gelijk te gaan lunchen, al word je dan misschien raar aangekeken door de locals.

Met medecursisten Valencia ontdekken

Als het warm is ga ik naar het strand met mijn vrienden (vóór of na mijn siësta...?), geniet ik op een terrasje met een drankje of een ijsje, bezoek ik mooie parken, monumenten of kerken of een interessant museum; waar ik ook maar zin in heb! Er is genoeg te doen in Valencia, zowel met lekker weer als met de regen die hier zo nu en dan met bakken uit de hemel komt vallen.

Wat je niet mag missen tijdens je taalreis naar Valencia

Iets wat ik zeker zou aanraden is het bijwonen van een wedstrijd van Valencia CF: de lokale voetbalclub. Het Mestalla stadion ligt midden in een gezellige wijk waar voorafgaand aan de wedstrijd al wat drankjes en snacks worden benuttigd. Overal zie je witte shirts, petjes, sjaals en complete tenues. Om goed in te blenden kan je altijd nog een sjaal kopen bij een van de vele kraampjes die rondom het stadion staan voor, tijdens en na de wedstrijd.

Voetbal-na-de-Spaanse-cursus

Ook zou ik zeker de honderden traptreden van de klokkentoren aan het Plaza de la Virgen beklimmen; het geeft je een prachtig uitzicht over de stad. En natuurlijk mag een wandeling door El Río (opgedroogde rivier) niet ontbreken, maar aangezien het park kilometers lang door de stad loopt, ontkom je daar sowieso niet aan.

Verder heeft Valencia meerdere prachtige plazas, waar je gewoon lekker kan rondlopen en een drankje kan drinken! Last but not least: het strand. Je denkt waarschijnlijk ‘pfft wat is er zo bijzonder aan een strand’, en het strand van Valencia is ook verder niet super speciaal; maar het is er wel! Een stad met geschiedenis, pleinen, natuur, kunst EN een strand. !Vamos a la playa!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Noor Verbeek
vertelt over de eerste twee weken van de 6-weekse Spaanse taalcursus die ze volgt in Valencia.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Mooie taalreis naar Annecy

Geschreven door Eline Verbon op 22 08 2019

In juli 2019 reisde ik voor twee weken af naar de Franse stad Annecy. Daar volgde ik bij de taalschool ‘IFALPES’ een Franse taalcursus. Ik reisde per trein: ’s ochtends stapte ik in Utrecht in om na een fijne, ontspannen treinreis aan het eind van de middag in Annecy aan te komen: perfect!

read more

Twee geweldige weken in Lindau

Geschreven door Eva op 23 08 2023

Ik ben Eva, ik ben 14 jaar en van 23 juli tot 4 augustus ben ik in Lindau geweest, Duitsland. Mijn 2 weken Duits leren in Lindau waren geweldig, en ik wil er graag over vertellen.

read more

Mijn taalreis naar Ibiza

Geschreven door Romee Remmers op 31 05 2022

Hallo mijn naam is… oh oeps.. Hola, soy Romée! Op taalreis zul je merken dat je vaak allerlei verschillende talen door elkaar heen moet spreken. Je schakelt tussen Spaans, Engels en Nederlands. In deze blog vertel ik je meer over mijn taalreis van vier weken naar Ibiza.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes