studytravel
menu

Mijn eerste dag in Köln

Geschreven door Ellen De Jong op 29 08 2019

Op zondag reisde ik met de trein naar Keulen voor mijn Duitse taalcursus op de taalschool BWS Germanlingua, deze reis was ongeveer 3 uurtjes. Goed te doen dus. Toen ik aankwam op het Centraal Station van Keulen stond ik met grote ogen te kijken. Want wat was dit groot zeg. Precies naast het Centraal Station staat de welbekende Kölner Dom, echt een bezienswaardigheid die je totaal niet mag missen wanneer je op taalreis gaat naar Keulen. Toen heb ik mijn kaartje voor de metro/tram gekocht en ben ik richting mijn gastgezin gegaan. Deze reis duurde ongeveer 20 minuten.

Duitse lessen volgen in Keulen

Mijn verblijf tijdens de Duitse taalcursus

Ik ben terecht gekomen bij een zeer leuke alleenstaande vrouw. Ze is heel ondernemend en helpt mij zeer goed met mijn Duits. Ze vraagt elke dag wat ik geleerd heb en of ik alles heb begrepen. Wanneer ik iets niet goed heb begrepen dan helpt zij mij met mijn huiswerk. Lang niet alle gastgezinnen doen dit, dus ik heb het zeer zeker goed getroffen met deze vrouw. We delen ook een beetje dezelfde hobbies, dat maakt het ook zeer leuk en bovendien interessant.

Voor de Duitse lessen starten alvast Keulen verkennen

Nadat ik een kop thee had gedronken en het thuisfront gerust had gesteld dat ik goed aangekomen was, gingen ik en mijn gastvrouw op stap naar een klein familie concert in Keulen. We gingen met het OV en daarna moesten we een klein stukje lopen. Normaal ben ik niet zo'n fan van lopen maar dit vond ik helemaal niet erg. We liepen namelijk langs de oevers van de Rein, een erg mooi uitzicht zo rond het einde van de middag. De band die hier optrad kende ik niet, want het was een Duitse coverband, maar ik heb me hier prima vermaakt. Dit concert vond plaats in 'Tanzbrunnen'. Hier vinden wel vaker grote en kleine concerten plaats. Op het plein waar dit concert gehouden werd, stond ook een reuzenrad. Mijn gastvrouw en ik hebben hier een rondje in gemaakt en konden zo prachtig wegkijken over de stad. Het was echt heel erg mooi. Vanuit het reuzenrad konden we mooi over de Rein kijken en genieten van het mooie weer.

Uitzicht over Keulen na de Duitse cursus

Toen we richting huis gingen zijn we niet dezelfde kant op teruggelopen. We zijn over de 'Hohenzollernbrücke' teruggelopen. Dit is tevens ook de spoorbrug waar de treinen binnenkomen op het station van Keulen. Over de brug kun je lopen en het is echt gigantisch mooi. Je hebt hier het beste uitzicht over de Rein. Het grappige, maar ook leuke, aan deze brug is is dat er allemaal sloten aan hangen met graveringen van verliefde koppels. Wanneer mensen, een getrouwd stel bijvoorbeeld, een slot aan de brug hangen en de sleutel in de Rein gooien zou dit een teken van geluk zijn. Volgens mijn gastvrouw zouden alle sloten bij elkaar wel meer dan 2 ton wegen.

Keulen ontdekken na de Duitse lessen

Even bijkomen voor de cursus Duits van start gaat

Toen we weer thuis kwamen had mijn gastvrouw eten gemaakt en hebben we samen gegeten. Na het eten ben ik mijn koffer gaan uitpakken en heb ik alles even een plekje kunnen geven. Het huis waar ik voor deze twee weken woon is echt prachtig. Het is een penthouse middenin 'Sülz'. Sülz is een stadsgebied net buiten het centrum. De tram stopt hier 100m voor de deur, ideaal dus. Ik heb een eigen slaapkamer met balkon. In deze slaapkamer heb ik mijn eigen tweepersoonsbed en een groot bureau. Ook heb ik een degelijke kledingkast en kan ik zelfs televisie kijken wanneer ik dit wil. Wanneer ik mijn kamer verlaat en een klein stukje de gang in loop kom ik bij mijn eigen badkamer. Deze badkamer heeft alles wat ik later zelf ook zou willen. Een grote douche, een grote spiegel voor al mijn spulletjes en genoeg privacy. Nadat ik mezelf gesetteld had en alles had opgeruimd ben ik heerlijk gaan slapen. Klaar om morgen van start te gaan met mijn Duitse taalcursus op taalschool BWS Germanlingua.

De rest van mijn Duitse taalcursus in het kort

De school waar ik mijn Duitse taallessen heb gevolgd zat een beetje verstopt in de stad. Het zat in een gebouw op de tweede verdieping. Het was niet zo groot, erg gemoedelijk en de docenten en directrice waren zeer vriendelijk. In mijn klas zaten we met totaal 5 cursisten die de Duitse cursus volgden, dat was erg fijn. Zo kreeg iedereen voldoende aandacht en kon iedereen ook vragen stellen. De activiteiten die door de taalschool georganiseerd werden waren erg afwisselend. Een potje voetbal op dinsdagmiddag of een uitje naar de Botanische Tuin of een tour naar de Kölner Dom. Het was al met al goed geregeld.

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Ellen De Jong
heeft in augustus 2019 een 2-weekse Duitse taalcursus gedaan in Keulen.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

La mejor experiencia de mi vida!

Geschreven door Alycia Tennekes op 15 08 2019

De Spaanse taal leren was voor mij altijd al een droom geweest, en waar kan dat beter dan in Spanje? Voor het eerst ging ik alleen weg, wonen in een appartement met allemaal onbekenden, naar een school waarin ik in een taal moest spreken waar ik (nog) helemaal niet goed in was en dat allemaal zonder verwachtingen. In mijn blog vertel ik je hoe ik mijn eerste reis alleen heb ervaren en geef ik jou tips om jouw reis net zo geweldig en onvergetelijk te maken als die van mij!

read more

Ontmoet Europa in Zuid Frankrijk

Geschreven door Mees Warmerdam op 21 03 2019

Mijn taalreis naar Montpellier begon met een Nederlands diner bij mijn oom, tante, neef en nichtje. Omdat ik al eens bij hen op bezoek was geweest had ik al door wat voor mooie, jonge, zuid-Franse stad dit is.

read more

Mijn Duitse taalcursus in Berlijn

Geschreven door Daniel op 26 04 2018

Ja ja eindelijk is het dan zover, ik ga Berlijn bezoeken! Ik heb er al zo lang over gefantaseerd om deze mooie stad te bekijken. Die combi van modern en historie lijkt me fantastisch. Ik had maar één week de tijd, dus ik heb zorgvuldig moeten plannen om zo veel mogelijk Berlijnse cultuur mee te kunnen maken en mooie plekjes te ontdekken. Here we go!

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes