studytravel
menu

Zomer in Valencia!

Geschreven door Sofie de Groot op 23 01 2024

Eindelijk brak de dag aan waar ik het hele jaar naar had uitgekeken: 6 augustus 2023, de dag van mijn taalreis naar Valencia. In de winter van dat jaar had ik besloten dat ik mijn Spaans echt moest verbeteren voor school, en dat wilde ik doen door middel van een taalreis. Mijn verwachtingen waren hoog, maar de realiteit heeft alles overtroffen.

De voorbereiding

Ik kwam bij StudyTravel terecht dankzij mijn lerares Spaans, die mij deze organisatie aanraadde omdat mijn school ook onze examenreis via StudyTravel boekt. Op de website kon je je inschrijven voor een informatiemiddag, en dat heb ik meteen gedaan. Tijdens die middag werd ik goed geholpen door de mensen van StudyTravel en kreeg ik alle informatie die voor mij belangrijk was. Dit was erg fijn, omdat ik daardoor veel beter kon visualiseren wat ik kon verwachten van een taalreis.

Uiteindelijk heb ik 2 weken Valencia geboekt met een verblijf in de residentie "La Nave". Ik kwam met de bus vanuit Barcelona en stapte uit bij het grote busstation in Valencia. Vanaf daar liep ik naar mijn residentie en werd meteen overspoeld door een gevoel van geluk. Daar liep ik dan, voor het eerst alleen op reis in de mooiste stad die ik ooit had gezien. De mix van natuur en geschiedenis liet mijn mond openvallen, en de levendige en gezellige sfeer was voelbaar. Bij mijn residentie werd ik verwelkomd door mijn huisbazin, die mij de praktische details uitlegde.

ValenciaZomer ValenciaZomer1 ValenciaZomer2 

De eerste schooldag in Valencia

Helemaal klaargemaakt en een tikkeltje zenuwachtig liep ik de school binnen, maar ik voelde me al snel gerust toen er meteen iemand naar me toe kwam om me te verwelkomen. Iedereen die op dat moment aankwam, was nieuw, en we werden allemaal direct naar lokalen geleid waar we uitleg kregen over de school. Tijdens de pauze gingen we wat eten op de patio, en ik merkte al gauw dat iedereen heel sociaal was, waardoor ik snel vrienden had gemaakt. De school organiseerde allerlei activiteiten waar je je voor kon inschrijven, dus besloot ik samen met anderen die avond nog tapas te gaan eten. Ik stond versteld van de klik die ik had met mensen die ik nauwelijks kende. Iedereen kwam van verschillende plaatsen, en het was mega interessant om met iedereen te praten. De lessen bestonden uit opdrachten en spelletjes waarmee je actief Spaans kon oefenen, en doordat er alleen maar Spaans werd gesproken, ging dit heel natuurlijk.

Wat te doen tijdens de taalreis na school

Met de mensen die ik had leren kennen, was ik na de lessen te vinden op het strand of op een terrasje. Het leukste vond ik hoe we allemaal probeerden zoveel mogelijk Spaans te praten tegen mensen in winkels en restaurants, en de humor van hoe vaak dat wel niet fout ging. Ons meest gebruikte zinnetje was toch wel echt: '¿Qué pasa?' (Wat is er gaande?), omdat we vaak in de war waren van hoe we in sommige situaties belandden door ons gebrek aan de Spaanse taal. Maar juist van deze momenten leerde ik het meest omdat ik dan moest toepassen wat ik in de lessen had geleerd.

De lessen begonnen vroeg, waardoor ik al om 13.00 klaar was met school. Ik had dus nog genoeg tijd om Valencia in mijn vrije tijd te verkennen. In de avond was er ook genoeg te doen, van meedansen met Spanjaarden op Spaanse muziek tot uitgaan in de mooiste clubs. Ik hoefde me nooit te vervelen. Valencia has got it all. Zelf heb ik het meest genoten van de mooie parken in Valencia; ik heb wel uren rondgelopen. Ik begon mijn dag dan bij een fruitkraampje en kocht lekkere perziken, waarna ik kon beginnen aan mijn wandeltocht. Ik keek mijn ogen uit. Achteraf gezien had ik graag nog langer geboekt om nog meer van Valencia te kunnen zien. Ik kon er geen genoeg van krijgen, en zelfs nu in Nederland denk ik elke dag aan deze stad.

Hasta luego!

Voor mijn vertrek naar Spanje was ik wel wat ongerust of ik alles in mijn eentje zou redden, maar alles is helemaal goed gekomen. Ik wist dat ik altijd mensen kon bellen die mij zouden kunnen helpen, zoals de school of StudyTravel zelf, en dat stelde mij heel erg gerust. Ik was de jongste van de mensen die ik heb leren kennen, maar daar had ik totaal geen last van. Uiteindelijk is toch iedereen er om plezier te hebben, en wat heb ik genoten! Deze reis zal ik voor altijd koesteren, en ik kijk uit naar een volgende reis met StudyTravel… :)

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland! Naast taalcursussen Spaans voor volwassenen (16+), zijn er ook Spaanse taalreizen voor jongeren mogelijk naar Valencia.

Sofie de Groot
Sofie heeft op haar 16e een 2-weekse taalreis gemaakt naar Valencia in de zomervakantie.
Schrijf een reactie
1 REACTIES
Corry van den Heuvel | 05 Feb 2024 20:02
Super mooi verslag van je taalreis naar Valencia.
Ik ben trots op je!
 UITGELICHT
read more

vijf onvergetelijke weken in Bologna

Geschreven door Isabelle op 17 10 2022

Met heel veel zin, maar ook de nodige gezonde spanning, stapte ik begin september in het vliegtuig naar Bologna om daar vijf weken Italiaans te gaan leren. Mijn wens om de Italiaanse taal te gaan leren in deze prachtige stad ontstond tijdens een stedentripje naar Bologna eerder dit jaar. Ik werd op slag verliefd op de stad, zijn kleuren, het heerlijke eten en de prachtige taal. Hier moest en zou ik terugkeren.

read more

La mejor experiencia de mi vida!

Geschreven door Alycia Tennekes op 15 08 2019

De Spaanse taal leren was voor mij altijd al een droom geweest, en waar kan dat beter dan in Spanje? Voor het eerst ging ik alleen weg, wonen in een appartement met allemaal onbekenden, naar een school waarin ik in een taal moest spreken waar ik (nog) helemaal niet goed in was en dat allemaal zonder verwachtingen. In mijn blog vertel ik je hoe ik mijn eerste reis alleen heb ervaren en geef ik jou tips om jouw reis net zo geweldig en onvergetelijk te maken als die van mij!

read more

Een ervaring om nooit te vergeten

Geschreven door Daniella op 24 07 2023

Hallo! Ik ben Daniella, ik ben 34 jaar en ik heb een taalreis naar Portsmouth in Engeland gemaakt voor 2 weken. Best spannend, voor het eerst alleen op reis, maar het was een geweldige ervaring en ik wil jullie graag vertellen over hoe ik uiteindelijk voor Portsmouth koos, hoe mij dag op school eruit ziet en wat je beslist moet bezoeken in je vrije tijd.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes