studytravel
menu

Inpaktips voor als je op taalreis gaat

Geschreven door door Babette Bleeker op 15 Apr 2020

Yes! Je taalreis komt eindelijk in zicht. Maar nu krijg je last van inpakstress; want wat moet je eigenlijk allemaal meenemen als je op taalreis gaat naar het buitenland? Wat als je niet overal aan denkt? Geen zorgen, wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je allemaal aan moet denken, zodat je goed voorbereid op taalreis gaat.

Nuttige inpaktips voor je taalreis

Stap 1: belangrijke documenten en de basics (H2)
Om in te pakken voor je taalreis kun je het beste beginnen met de dingen die je echt niet mag vergeten en die je eigenlijk voor iedere reis nodig hebt. Denk hierbij aan belangrijke documenten, zoals:

Stap 1: belangrijke documenten en de basics

Om in te pakken voor je taalreis kun je het beste beginnen met de dingen die je echt niet mag vergeten en die je eigenlijk voor iedere reis nodig hebt, dus ook voor een taalreis. Denk hierbij aan belangrijke documenten, zoals:

 • Reisinformatie van StudyTravel. Alle studenten die op taalreis gaan ontvangen ongeveer 10 dagen voor vertrek naar het buitenland persoonlijke reisinformatie van StudyTravel. Hierin staan o.a. de gegevens van de cursus (tijdstip eerste lesdag), gegevens van de accommodatie en transfer (indien geboekt) en andere handige tips.
 • Een geldig paspoort of identiteitsbewijs (tip: check hoe lang jouw paspoort nog geldig moet zijn voor het land waar je naartoe gaat).
 • Indien nodig: een visum. Voor veel taalreisbestemmingen is een visum niet nodig, maar er zijn een aantal landen waarvoor je wel een visum moet aanvragen. Als dit voor jou van toepassing is, dan zal StudyTravel je hierover informeren.
 • Vliegtickets/ boardingpass.
 • Je verzekeringspolis. Het is belangrijk om goed verzekerd op taalreis te gaan. Zorg ervoor dat je altijd de polisnummers, noodnummers en informatie bij de hand hebt van jouw zorgverzekering, reisverzekering en annuleringsverzekering.
 • Betaalmiddelen: check even of jouw jouw pinpas wel buiten Nederland en/of Europa bruikbaar is. Voor sommige landen (zoals de Verenigde Staten) is het handig om een creditcard mee te nemen.
 • Internationaal rijbewijs: ben je van plan om op reis een auto of scooter te huren? Zorg er dan voor dat je een geldig rijbewijs bij je hebt.
 • Een pasfoto: veel taalscholen vragen op de eerste lesdag om een pasfoto voor je studentenkaart. Wanneer dit nodig is zal dit ook in de persoonlijke reisinformatie vermeld staan.

Sportieve activiteiten tijdens je taalreis

De basics die je nodig hebt voor je taalreis

Wanneer je er zeker van bent dat je alle belangrijke documenten bij de hand hebt, is het tijd om na te denken over de basics, zoals kleding, toiletartikelen en persoonlijke spullen:

 • Kleding: check het weer van de bestemming waar jij naartoe gaat. Wij raden altijd aan om verschillende opties mee te nemen. Ook al is het overdag warm; het kan op veel bestemmingen ’s avonds flink afkoelen. Neem genoeg laagjes mee, zodat je jouw kleding kunt aanpassen op het lokale weer.
 • Badkleding: ook als je niet naar een strandbestemming op taalreis gaat, is er wellicht de mogelijkheid om een excursie te maken naar een strand of meer. Of misschien ga je wel naar een poolparty! Het is altijd slim om in ieder geval een setje badkleding mee te nemen.
 • Sportkleding en sportschoenen: veel taalscholen organiseren sportactiviteiten (zoals beach volleybal, danslessen etc.) en het zou jammer zijn als je hier niet aan mee kunt doen omdat je geen geschikte kleding bij je hebt.
 • Toiletartikelen: maak een lijstje van welke producten je allemaal gebruikt / nodig denkt te hebben en zorg ervoor dat je alles in huis hebt voordat je de koffer gaat inpakken.
 • Medicijnen
 • Zonbescherming:  zonnebrand, een zonnebril, kleding om je te beschermen tegen de zon (als je bijvoorbeeld een lange wandeling gaat maken of op excursie gaat naar een natuurgebied of strand tijdens de taalreis).
 • Goede schoenen: neem schoenen mee voor verschillende gelegenheden. Veel taalscholen organiseren regelmatig stadswandelingen en dan is een fijn paar schoenen zeker noodzakelijk!
 • Opladers van de elektrische apparaten die je meeneemt zoals je telefoon, tablet of laptop. Let op: voor sommige landen is het noodzakelijk om een wereldstekker mee te nemen.
 • Een leesboek: tijdens een drukke taalreis kan het soms fijn zijn om je even terug te trekken op je kamer. Een leuk boek is nooit verkeerd om te ontspannen! Ook als je gaat relaxen in het park of op het strand komt een boek goed van pas.
 • Pen en papier. Op de eerste lesdag ontvang je vaak lesmateriaal van de taalschool, maar een schrift en een pen moet je zelf meenemen.
 • Handdoeken: afhankelijk van de accommodatie die je kiest dien je vaak je eigen douchehanddoeken mee te nemen. Ook een strandhanddoek is belangrijk!

Onvergetelijke momenten tijdens je taalreis

Stap 2: voor als er nog ruimte over is in je koffer

Naast de algemene inpaktips, zijn er misschien ook persoonlijke/ extra spullen die je mee wil nemen op taalreis. Denk hierbij aan:
 • Een camera. Je wil natuurlijk alles vastleggen terwijl je op taalreis bent, dus beschik je over een goede camera; dan is dit mooi meegenomen!
 • Een reisdagboek. Neem bijvoorbeeld een extra notitieboekje mee als je van plan bent om een (niet-digitaal) reisdagboekje of blog bij te houden. Erg leuk om een boekje/album over te houden aan je reis die je aan je familie en vrienden kunt laten zien en er altijd bij kunt pakken wanneer je heimwee hebt naar je taalreis!
 • Cadeautjes voor je gastgezin. Heb jij gekozen voor het verblijf bij een gastgezin tijdens je taalreis? Een erg leuke binnenkomer is dan om hen een typisch Nederlands cadeautje te geven! Denk hierbij aan kleinigheden zoals stroopwafels, drop of bloemzaadjes.
 • Een klein woorden- en/of grammaticaboek van de taal die je gaat leren. Niet verplicht natuurlijk, maar wel heel handig!

Extra inpaktips

Een handige tip wanneer je op taalreis gaat is om voor jezelf een paklijst te maken. Wat mag je bijvoorbeeld echt niet vergeten? Zijn er nog spullen die je moet aanschaffen voor vertrek? Door dit voor jezelf op een rijtje te zetten, zal de inpakstress snel verdwijnen en zorg je ervoor dat je niks vergeet! Door je aan het inpaklijstje te houden zal je ook niet snel te veel (onnodige) spullen inpakken. 

Tips voor wanneer je gaat vliegen: 
 • Zorg ervoor dat je alle belangrijke documenten die je voor de vliegreis nodig hebt bij de hand hebt, dus in je handbagage ipv onderin je koffer... 
 • Check van te voren wat je wel en niet mee mag nemen (vooral voor de terugreis, niet alle souvenirs zijn toegestaan).
 • Draag makkelijke kleding en (vooral voor lange vluchten) neem eventueel een reiskussen mee.
En mocht je nou op de bestemming zijn aangekomen en erachter komen dat je toch vergeten bent om je tandenborstel in te pakken; geen zorgen, want op alle taalreisbestemmingen zijn genoeg faciliteiten aanwezig om je van de basisproducten te voorzien!

Heb jij nog tips over wat je echt niet moet vergeten wanneer je op taalreis gaat? Deel het hieronder met ons!

Wil je meer weten over de mogelijkheden in het buitenland? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland.

Babette Bleeker
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Een tweede taal leren op latere leeftijd

Geschreven door Crissy Huberts op 06 May 2020

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat het leren van een tweede taal op latere leeftijd veel voordelen biedt. Het is niet alleen leuk om op vakantie te zijn maar het helpt ook het vertragen van het ouderdomsproces! En de belangrijkste reden om een taalcursus te volgen is natuurlijk: je bent nooit te oud om te leren. :-)

read more

Mijn Salamanca avontuur

Geschreven door Yvette van den Heuvel op 08 Jan 2020

Hoi, ik ben Yvette ik heb mijn havo diploma gehaald in 2019 en besloot om een tussenjaar te nemen. Ik hoorde via een vriendin over StudyTravel en besloot om een keer langs te gaan voor een gesprek. Ik moest voor mijn studie een taal leren maar wilde graag naar het buitenland en reizen. Ik besloot deze twee te combineren.

read more

5 X Bijzondere must dos in Rome

Geschreven door Meghan Muller op 07 Mar 2019

Bella Roma…de stad vol geschiedenis, passievolle Italianen, prachtige kunst en architectuur én de stad waar je een taalcursus Italiaans kan volgen via StudyTravel! Naast Italiaans leren in Rome zijn er natuurlijk vele andere activiteiten die je niet mag missen. Welke dat zijn lees je in deze blog! 

 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes