studytravel
menu

10 x waarom een taalreis

Geschreven door Crissy Huberts op 06 05 2020

Klinkt leuk een nieuwe taal leren, maar ook wel heel spannend allemaal! Je leert niet alleen een andere taal, maar maakt contact met mensen van over de hele wereld. Daarnaast maak je een persoonlijke ontwikkeling door én ben je ook nog op vakantie. Tijdens een taalreis voel jij je zeker niet alleen. Lees in deze blog waarom jij een taalreis niet mag missen! 

1. Connect met de wereld

Een nieuwe taal leren betekent dat je makkelijker contact maakt met mensen over de hele wereld! Tijdens je taalreis zal je niet alleen een nieuwe taal leren, je maakt ook kennis met andere talen omdat je in een klas zit met studenten van verschillen achtergronden. Misschien ga je wel op taalreis om Italiaans te leren en kom je terug met een aardig woordje Duits! Je zult merken dat het maken van een taalreis het makkelijker maakt om andere talen te spreken en op te pakken. Zo hebben de talen Spaans, Italiaans, Frans en Portugees allemaal wat met elkaar overeen; het zijn namelijk Romaanse talen. Iedere taalschool heeft ook een sociaal programma. Zodoende leer je makkelijk nieuwe mensen kennen en ben je na een week al helemaal gewend in je nieuwe thuis! 

Verleg je grenzen tijdens een taalreis naar het buitenland.

2. Bouw bruggen tussen verschillende culturen

Doordat je mensen over de hele wereld leert kennen die je op de taalschool ontmoet, bouw je vanzelf bruggen tussen verschillende culturen tijdens de taalreis. Je stelt je open om te praten met mensen uit verschillende werelddelen. Dit maakt de samenstelling van mensen in de klas heel interessant. Zo vindt iemand uit Italië het heel onbeleefd als je elkaar niet groet, maar iemand uit Japan zou je niet snel aanspreken omdat ze het juist niet beleefd  vinden om ongevraagd te spreken! Dit leidt tot interessante discussies in de klas die door je leraar begeleid worden. 

Naast het leren kennen van internationale studenten kun je er ook voor kiezen om te verblijven bij een lokaal gastgezin tijdens de taalreis. Zo leer je de taal nog sneller en laat je je compleet onderdompelen in een andere cultuur. Sta dan ook open voor andere culturen en probeer er iets van te leren. Je hoeft het er niet altijd mee eens te zijn, maar je leert er hoe dan ook heel veel van. En wie weet houd je er nog leuke vakantie adresjes in het buitenland aan over.  :-)

3. Verbreed je horizon

Best spannend allemaal, alleen op taalreis. Je kent er helemaal niemand, je kent misschien het land nog niet eens. Waar begin je aan? Nou petje af, je hebt al de eerste stap gezet om überhaupt erover na te denken om een andere taal in het buitenland te gaan leren! Sommige mensen zullen er alleen maar van blijven dromen. Maar dromen blijven dromen als je het niet gaat doén!  Ga ervoor en zet die stap om een taalcursus te volgen en je horizon te verbreden. Mocht je tijdens je taalreis heimwee krijgen of je voelt je niet fijn, het StudyTravel team staat altijd voor je klaar om je te helpen of gewoon even te kletsen zodat je je hopelijk daarna weer beter voelt. Een ieder van ons weet hoe het is om je soms even alleen te voelen in het buitenland, daar is niets mis mee!

4. Stap uit je comfort zone

Zoals hierboven al beschreven is het soms lastig om een eerste stap te nemen naar het onbekende. Maar hoe fijn zou het zijn om even letterlijk uit je comfort zone te stappen? Tegenwoordig zijn we veel bezig met het leven te leiden zoals dat wellicht van ons verwacht wordt. Maar we komen er gelukkig ook steeds meer achter dat je soms even een zijweg mag nemen of een sprong in het diepe. We leven immers (denken we ;-) )maar één keer! Waarom niet die onvergetelijke reis naar Andalusië maken of die avontuurlijke trip naar down under? Leuk weetje: 80% van de studenten die op taalreis gaan, gaat alleen! Grote kans dat je op de eerste dag al aansluiting vindt met een andere student uit de klas. :-)

Stap uit je comfort zone tijdens je taalreis

5. Time-out!

Misschien ben je nog bezig met je studie of begin je juist over een aantal maanden aan een nieuwe opleiding? Vaak heb je dan een paar maanden een overbrugging waarin je ‘niets’ gepland hebt. Hoe leerzaam en leuk zou het zijn om in de tussentijd naar het buitenland te gaan én ook nog een nieuwe taal te leren? Twee vliegen in één klap zou ik zeggen! Neem contact op met ons StudyTravel team om persoonlijk advies te krijgen over jouw tussenjaar. We denken graag met je mee welke bestemming(en) én taalcursus het beste bij jou past. Ook nemen steeds meer mensen een sabbatical. Vraag op je werk naar de mogelijkheden om er een tijdje tussenuit te gaan. 

6. Verrijking van je cv

Als je een nieuwe taal leert helpt dat niet alleen bij je persoonlijke ontwikkeling maar het helpt je ook om je curriculum vitae een boost te geven. Veel werkgevers vinden het naast je diploma’s en werkervaring ook interessant hoe jij je staande houdt in een compleet andere omgeving of land. Het laat zien dat je opgewassen bent tegen onvoorziene situaties én dat je jezelf kunt redden in een ander land met een andere cultuur. Aan het einde van je taalcursus krijg je een certificaat van deelname waar je behaalde niveau op staat. Dit certificaat zet je natuurlijk ook op je cv! Naast de standaard taalcursus die iedere taalschool aanbiedt kun je ook een examen voorbereidingscursus doen. Als je je examen voldoende afrondt, krijg je aan het einde een officieel diploma. Veel van deze diploma’s zijn je hele leven geldig en helpen je bij toelatingen tot universiteiten of internationale bedrijven. Ook als je erover nadenkt te emigreren kan het handig zijn te beschikken over een officieel diploma. Meer informatie vind je op onze website. 

7. Toekomstperspectief

Steeds meer bedrijven en scholen gaan zich richten op het buitenland. Dat betekent dat je ook in Nederland steeds meer te maken krijgt met het spreken van andere talen. Als secretaresse of misschien als inkoper op de bloemenveiling krijg je steeds meer te maken met internationale collega’s. Naast standaard taalcursussen bieden wij ook taalreizen voor professionals en commerciële taalcursussen aan. Deze cursussen richten zich niet alleen op de algemene aspecten van een taal maar ook zaken zoals onderhandelingen, opstellen van offertes of specifieke termen uit jouw werkbranche. Ook scholen in Nederland richten zich op meer talen. Naast volwassenen cursussen bieden wij ook jongerencursussen aan die tijdens de schoolvakanties te volgen zijn! 

Ontdek de wereld tijdens je taalreis

8. Globalisering

Veel grenzen tussen landen zijn niet langer meer dicht. Dat betekent dat er steeds meer samenwerking tussen verschillende landen is. Als je een andere taal spreekt is het makkelijker je verstaanbaar te maken. Vooral branches zoals ontwikkelingssamenwerking, de overheid en de handelsindustrie profiteren van deze ontwikkeling. Naast het leren van een taal kun je je taalreis ook combineren met vrijwilligerswerk. Wij bieden in onder andere Peru, Costa Rica en Zuid-Afrika projecten aan die via de taalschool ter plaatse geregeld zijn. Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij werken met taalscholen ter plaatse samen. Dat betekent dat je écht kennis maakt met een land. Een échte onderdompeling. De lokale mensen werken veelal op de taalscholen. Zo draag je mee aan een betere wereld en investeer je in het land zelf!

9. Vakantie!

Daar lig je dan, op het strand van Cartagena in Colombia. Heerlijk vertoeven. Nu nog een piña colada erbij en het is helemaal af. Maar hoe bestel je die piña colada? In veel landen spreken ze nog geen Engels, dus is het fijn als je de taal van het land een beetje beheerst. Tijdens je backpackreis is het sowieso handig om wat woordjes in de taal van het land te spreken. Het maakt je reis heel wat makkelijker en meer ontspannen! Veel studenten combineren hun backpackreis met een taalcursus in het land waar ze gaan backpacken. Naast dat je een taalcursus in het land volgt, kun je na je lessen genieten van alles wat het land te bieden heeft! Er blijft nog voldoende vrije tijd over om die berg te beklimmen of om op safari te gaan! In Costa Rica en Ecuador bieden wij zelfs het ‘Traveling Classroom’ programma aan. Hier combineer je het leren van een taal met het reizen door het land. 

Combineer het leren van een taal met vakantie

10. Verleg je grenzen

Niets is zo belangrijk als je alsmaar te blijven ontwikkelen. Investeer in jezelf en ga die uitdaging aan. Verleg letterlijk je grenzen en kom meer te weten over onze mooie wereld tijdens een taalreis naar het buitenland.  Maak bewuste keuzes, denk er goed over na welke taal je wil leren en naar welke bestemming je wilt afreizen. Wij denken graag met je mee en helpen je met het voorbereiden van jouw taalreis!

Wil je meer weten over de mogelijkheden in het buitenland? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland.

Crissy Huberts
Schrijf een reactie
1 REACTIES
Hafsa | 27 Jul 2020 01:07
Reactie
 UITGELICHT
read more

Even weer student zijn in Rouen

Geschreven door Joanne Bouma op 01 06 2022

Waarom een taalreis? Toen ik een paar jaar geleden op vakantie was in Frankrijk, ontdekte ik dat ik de eigenaresse van het hotelletje waar ik logeerde, prima kon verstaan. Maar wanneer ik iets terug wilde zeggen, kwam ik niet veel verder dan oui, bien sûr en merci beaucoup.

read more

Mijn Duitse taalcursus in Berlijn

Geschreven door Daniel op 26 04 2018

Ja ja eindelijk is het dan zover, ik ga Berlijn bezoeken! Ik heb er al zo lang over gefantaseerd om deze mooie stad te bekijken. Die combi van modern en historie lijkt me fantastisch. Ik had maar één week de tijd, dus ik heb zorgvuldig moeten plannen om zo veel mogelijk Berlijnse cultuur mee te kunnen maken en mooie plekjes te ontdekken. Here we go!

read more

Mijn eerste dag in Köln

Geschreven door Ellen De Jong op 29 08 2019

Op zondag reisde ik met de trein naar Keulen voor mijn Duitse taalcursus op de taalschool BWS Germanlingua, deze reis was ongeveer 3 uurtjes. Goed te doen dus. Toen ik aankwam op het Centraal Station van Keulen stond ik met grote ogen te kijken. Want wat was dit groot zeg. Precies naast het Centraal Station staat de welbekende Kölner Dom, echt een bezienswaardigheid die je totaal niet mag missen wanneer je op taalreis gaat naar Keulen.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes