studytravel
menu

Mijn taalreis naar Ibiza

Geschreven door Romee Remmers op 31 05 2022

Hallo mijn naam is… oh oeps.. Hola, soy Romée! Op taalreis zul je merken dat je vaak allerlei verschillende talen door elkaar heen moet spreken. Je schakelt tussen Spaans, Engels en Nederlands. In deze blog vertel ik je meer over mijn taalreis van vier weken naar Ibiza.

Een Spaanse taalcursus op Ibiza

De reden dat ik op taalreis ben gegaan is vanwege mijn droom om later op Ibiza te wonen. Ik wilde ervaren om voor langere tijd te wennen aan Ibiza, dit gaat natuurlijk een stuk soepeler wanneer je een beetje Spaans spreekt. Daarnaast is het ook een wereldtaal, het kan dus geen kwaad om dit te beheersen.

Ik had verwacht van de taalschool dat ze aandacht zouden besteden aan jouw Spaans-level tijdens de taalcursus, zodat het niet te snel zou gaan maar ook niet te langzaam. Dit hebben ze super goed gedaan! In het begin zat ik in de beginnersgroep, maar al snel merkte ik dat het niveau iets te laag lag. Dus toen hebben ze me verplaatst naar een niveau hoger en dit was perfect. De leraren/leraressen waren super lief en konden ontzettend goed lesgeven. De taalcursus wordt gegeven in het Spaans, dus het is best intensief als je nog geen woord Spaans spreekt. Persoonlijk heb ik een beetje geoefend met Duolingo, dus voor mij was het wel goed bij te houden.

Het appartement werd ook geregeld via de school, zij plaatsen de studenten in de kamers. Van de kamer had ik verwacht dat ik toegang had tot alle benodigde faciliteiten, en dat het gezellig zou zijn met medestudenten van mijn leeftijd. Gelukkig had ik alle faciliteiten die ik nodig had, bijvoorbeeld een wasmachine, pannen, bestek, etc. Echter merkte ik al snel dat er eigenlijk maar één leeftijdsgenoot bij mij in het appartement zat. Dit verbaasde mij, want ik had verwacht dat de gemiddelde leeftijd zo rond de 20-30 lag. Ook in je klas variëren de leeftijden ontzettend. Er zaten wel een aantal 20'ers in mijn klas, maar ook studenten van 60+. Ondanks dat iedereen best wel wat ouder was dan ik (19), was het toch altijd super gezellig! 

ibiza-taalreis-studenten taalreis-ibiza

Hoe ziet een dag eruit op taalreis?

Mijn typische dag op Ibiza was vrij simpel; ik ging naar school (van 09:30 tot 12:45), om 13:00 had de taalschool dagelijks een activiteit gepland van +/- een half uurtje (denk aan een bezoek aan het museum of een citytour). Dit was een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen die niet in je klas zitten. Na school ging ik vaak naar het strand, of huurde ik een scooter en ging ik het eiland ontdekken. Mijn vriend (Daan) was na een tijdje ook langs gekomen voor ongeveer 2 weken. Dus toen konden we samen overal naartoe gaan. In de avond was het altijd wel gezellig om met huisgenootjes samen te koken en te eten. Ook heb je natuurlijk de optie om uit te gaan, het is tenslotte Ibiza! Persoonlijk ben ik één avond naar de Ushuiaia gegaan, wees gewaarschuwd voor de prijzen. Een wijntje of biertje kost gemiddeld 20 euro, en een kleine water ongeveer 10 euro. Zorg dus dat je vooraf genoeg drinkt ;). Naast de ontzettend dure prijzen, was het wel echt een avond om niet te vergeten! 

taalreis-ibiza taalreis-ibiza taalreis-ibiza

Niet te missen tijdens je taalreis naar Ibiza

Tenslotte heb ik nog een aantal leuke plekken die je niet kan missen tijdens je taalreis naar Ibiza! De school en het appartement liggen beide in Ibiza stad. Ibiza stad of ‘Eivissa’ is natuurlijk lekker centraal, maar als je een beetje op zoek bent naar mooie natuur of de hippie sfeer dan moet je eens een kijkje nemen in het noorden/oosten. Rondom San Carles heb je de mooiste stranden van Ibiza op een rijtje: Cala Mastella, Cala Boix en Aguas Blancas. Pou des leo ligt hier ook, maar zo speciaal vond ik dit niet. In San Carles heb je ook de bekendste hippie markt "Las Dalias". Dit is iedere zaterdag en zondag. In de avond wordt Las Dalias omgetoverd tot Namaste en Akasha. Dit zijn hippie feesten met een bijzonder goede sfeer. Ook kun je es Canar bezoeken, hier heb je op woensdagen namelijk de hippiemarkt ‘Punta Arabi’. Bij San Antoni in de buurt, de westelijke kant van Ibiza, vind je ook mooie natuur. Zo heb je es Vedra en Punta de Galera waar je een magische zonsondergang zult beleven. Je kunt ook naar Benirras gaan, hier trommelen ze op zondagen de zon onder. Mijn grootste tip is om een scooter te huren zodat je deze prachtige plekken kunt bezoeken, dit kost ongeveer €30 euro per dag, maar het is echt ideaal vervoer op Ibiza. De taxi is namelijk duur en het bussysteem is erg ingewikkeld. 

Hopelijk heb ik een goed beeld kunnen geven van de taalreis, en alvast veel plezier in Ibiza!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Romee Remmers
Romee volgde in april - mei 2022 een 4-weekse taalcursus Spaans op Ibiza
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Mijn Salamanca avontuur

Geschreven door Yvette van den Heuvel op 08 01 2020

Hoi, ik ben Yvette ik heb mijn havo diploma gehaald in 2019 en besloot om een tussenjaar te nemen. Ik hoorde via een vriendin over StudyTravel en besloot om een keer langs te gaan voor een gesprek. Ik moest voor mijn studie een taal leren maar wilde graag naar het buitenland en reizen. Ik besloot deze twee te combineren.

read more

Spaans leren in Valencia!

Geschreven door Julia Geurts op 13 01 2021

Op 27 september 2020 was het zover, voor het eerst in mijn eentje op reis! Eenmaal in Valencia besloot ik al snel dat ik deze 8 weken ging verlengen. Ook nadat ik mijn certificaat had wilde ik echt nog lang niet naar huis, want deze reis was zoveel leuker dan ik van tevoren durfde te verwachten!

read more

Op taalreis ter voorbereiding op de hotelschool

Geschreven door Valerie van Wichen op 13 05 2020

Mijn naam is Valerie, ik ben 18 jaar en ik studeer aan de Hotel Management School Maastricht. Om aan de toelatingseisen van de hotelschool te kunnen voldoen ben ik na mijn eindexamens 5 weken naar Bristol en 3 maanden naar Valencia op taalreis gegaan.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes