studytravel
menu

Mijn tijd in Malaga!

Geschreven door door Sophie Dudok van Heel op 2 Mar 2022

Hi Hi!! Mijn naam is Sophie en ik heb 3 maanden een taalcursus Spaans gevolgd in Malaga, in Spanje. Ik heb deze taalcursus geregeld via StudyTravel, die mij heel fijn geholpen hebben!

Ik ging op taalreis naar Malaga met 2 vriendinnetjes van thuis, en we hadden ook een eigen appartement iets buiten de stad. Wij volgden alle 3 een 10 weekse taalcursus spaans bij de taalschool CLIC

Nieuwe mensen leren kennen tijdens de taalreis

Voor de eerste lesdag waren we een beetje bang dat er weinig jongeren zouden zijn en weinig Nederlanders, maar dat was zeker niet het geval! De eerste dag van de taalcursus op school begonnen samen met ons heel veel andere jongeren allemaal van onze leeftijd, de meeste waren alleen naar Malaga gekomen. We maakten al snel veel vrienden en werden een hechte groep! De meeste studenten verbleven tijdens de taalreis in de grote residentie in de stad, die sliepen daar ongeveer met 20 man in een groot huis, super gezellig! Ik verbleef niet in de residentie maar ik was daar alsnog altijd welkom en ik was daar ook vaak om even te chillen of alvast een drankje te doen voordat we uit gingen! 

taalreis-malaga-spanje malaga-taalreis-spanje

De dagindeling tijdens de taalreis in Malaga

Wij hadden 5 dagen in de week Spaanse les van 9.15 tot 13.00 uur. Daarna gingen we vaak even naar het strand of lekker lunchen met z'n allen! Onze taalschool organiseerde ook veel leuke activiteiten doordeweeks en in het weekend. Voor de activiteiten moest je wel vaak een klein bedrag betalen, maar dan regelde school wel alles voor je! Er zijn super veel leuke dorpjes rondom Malaga waar je naartoe kan tijdens je taalreis, zo zijn wij bijvoorbeeld naar Nerja, Marbella en Gibraltar geweest. Maar de stad Malaga zelf is ook heel mooi! Wij kwamen aan in September dus toen was het nog super warm dus gingen we vooral veel naar het strand, maar Malaga is ook leuk om te winkelen, er zijn veel musea en restaurantjes! Daarnaast gingen wij vaak uit in Malaga, meestal in het weekend maar ook regelmatig doordeweeks! Alle clubs waren gewoon open dus we hebben enorm veel lol gehad tijdens het uitgaan!

Spaanse lessen volgen op een internationale taalschool

We hadden dus 4 uur per dag Spaanse les met tussendoor een pauze. In de pauze gingen we vaak even naar de supermarkt een broodje halen! In de klas zat je meestal met een stuk of 7 leerlingen, soms meer soms minder. Je leert tijdens de taalcursus vooral veel spreken, wat vooral voor mij heel fijn was omdat ik al Spaans had gehad op de middelbare school. Je werkte bij sommige docenten veel uit het boek en bij andere juist totaal niet, maar meestal lag de focus tijdens de taalcursus wel op het spreken! Meestal ging je per 4 weken een niveau omhoog.

malaga-excursies-taalreis-spanje residentie-malaga-spaans

Al met al heb ik echt een geweldige tijd gehad tijdens de taalreis in Malaga, het leukste vind ik nog de vrienden die ik heb gemaakt! Ik zie mijn vrienden uit Malaga nog steeds nu ik in Nederland ben en dat is natuurlijk wel heel leuk! Ik kan alleen maar positief zijn over mijn ervaring en ik kan een taalreis naar Malaga zeker aanraden! ;)

(Wij hebben ook een instagram takeover gedaan, dus voor nog wat meer info kan je altijd op de insta van StudyTravel kijken!).

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Sophie Dudok van Heel
Sophie (18 jaar) heeft van september tot november 2021 een taalcursus Spaans gevolgd in Málaga.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

5 verrassende studentensteden in Europa

Geschreven door Babette Bleeker op 23 Apr 2020

Wanneer je denkt aan studeren in het buitenland, dan denk je al snel aan de bekende steden zoals Barcelona, Madrid, Parijs, Londen, Rome, Berlijn en ga zo maar door. Maar er zijn zoveel meer leuke, minder bekende, studentensteden te ontdekken!

read more

Taalcursus Engels op Malta

Geschreven door Chris Vlaanderen op 21 Dec 2017

Hee, mijn naam is Chris en ik ben 23 jaar oud. Afgelopen zomer was ik drie weken op Malta om daar mijn Engels te verbeteren. Maar waarom Malta? Op Malta spreken ze vloeiend Engels, het eiland is mooi en zomers en wordt daardoor steeds populairder bij Nederlanders.

read more

Voor iedereen die twijfelt over Salamanca

Geschreven door Ilse Verbree op 22 May 2019

Luister, je gaat nergens anders een stad vinden die zo ideaal is voor je taalreis als Salamanca.

Salamanca staat bekend als dé studentenstad van Spanje. Uiteraard zijn Barcelona en Madrid ook populair onder de studenten, maar het leukste studenten sfeertje vind je toch echt in Salamanca.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes