studytravel
menu

Spaans leren in Malaga

Geschreven door Mare Bartelink op 18 05 2022

 

Hoi, ik ben Mare, 17 jaar en ik ben 2 weken naar Malaga geweest om Spaans te leren. Ik ben samen met 3 vriendinnen geweest. In deze blog ga ik wat vertellen over mijn ervaring op de school. Ik heb voor deze taalreis al 5 jaar Spaans op de middelbare school gehad, en wilde deze reis eigenlijk ook doen om me voor te bereiden op mijn eindexamens volgend jaar. Ook wordt er bij mij op school niet hele goede praat vaardigheden aangeleerd. Voor de reis hadden we eerst een videogesprek om ons niveau te bepalen, wat ik erg spannend vond. Maar het gesprek was met een hele aardige vrouw en ik werd uiteindelijk op B1 niveau ingedeeld. 
Even een tijdsprong naar de school in Spanje, ik ben naar CLIC Malaga geweest, de eerste paar dagen vond ik het wel een beetje spannend, maar de docente was heel aardig en stelde ons heel erg op ons gemak. Ik zat in een klas van 6, wij met zijn vieren en nog 2 andere Nederlandse meiden, wat erg gezellig was. De lessen waren echt heel leerzaam en ik heb vooral geleerd om niet bang te zijn om te praten maar er gewoon voor te gaan. De tweede week had ik ook conversación lessen, waardoor het praten nog makkelijker werd. De uitleg was heel duidelijk ook al was alles natuurlijk in het Spaans, de docenten konden ook wel Engels, maar ze praatten niet heel snel en wilden alles herhalen en uitleggen als je het niet snapte. Ik heb nu ook mijn eerste Spaanse les in Nederland gehad en het verstaan van Spaans is zoveel makkelijker geworden!! 
Bij CLIC veranderd het rooster wel vaak, de eerste week had ik les van 13.30 tot 17.10 van Cyntia, met een pauze van 15.10 tot 15.30. Dit lijkt erg laat maar uiteindelijk viel dit heel erg mee. De tweede week had ik eerst van 11.20 tot 13.00 conversación lessen van Victor, een pauze van 13.00 tot 13.30, en daarna les van Encarni van 13.30 tot 15.10. De lessen van Encarni waren mijn favoriet, ze was echt heel gezellig!! De pauzes spendeerden we de tweede week vooral in La Bella Julieta, een cafeetje naast de school met hele lekkere broodjes, en het is ook niet heel duur. Normaal gesproken heb je les van 9.15 tot 13.00 maar omdat het zo druk was hadden wij andere tijden.
CLIC is een hele leuke school met veel leuke leerlingen en docenten en ik raad het zeker aan!! Ook malaga is een erg leuke stad, zie de bijgevoegde foto's. Er waren heel veel leuke activiteiten, we zijn naar het Picasso Museum geweest, we hebben gepaddeld en zijn ook nog een dag naar Nerja gegaan waar we hebben gekayakt. Er zou een mooie waterval zijn maar die stond helaas droog die dag, kwamen we helaas pas achter na 40 minuten heen kayakken hahahah. Nerja is wel een hele leuke plek op een uur met de bus van Malaga! Verder zijn er in Malaga ook veel leuke winkels, marktjes en stranden. Al met al zou ik je zeker aanraden om naar Malaga, en in het specifiek CLIC te gaan, het was een onvergetelijke ervaring die ik zeker niet had willen missen!!! 
Saludos,
Mare :)))

 

 

Mare Bartelink
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Engels leren op Malta: een leuke en leerzame ervaring!

Geschreven door Marleen op 05 11 2019

Omdat ik overweeg een opleiding te volgen die grotendeels in het Engels is, heb ik besloten om mijn Engels te verbeteren. Een taalcursus in het buitenland leek mij hiervoor een snelle en effectieve, maar vooral leuke manier! 

read more

Zomer Festivals in Bristol

Geschreven door Neil Mullens op 12 04 2018

Als je eraan zit te denken om een Engelse taalcursus te gaan volgen deze zomer, is er geen betere plek om naartoe te gaan dan Bristol. Het barst van de festivals en evenementen. Bij deze een paar van de hoogtepunten!

 

read more

Voor iedereen die twijfelt over Salamanca

Geschreven door Ilse Verbree op 22 05 2019

Luister, je gaat nergens anders een stad vinden die zo ideaal is voor je taalreis als Salamanca.

Salamanca staat bekend als dé studentenstad van Spanje. Uiteraard zijn Barcelona en Madrid ook populair onder de studenten, maar het leukste studenten sfeertje vind je toch echt in Salamanca.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes