studytravel
menu

Spaans leren in Malaga

Geschreven door Mare Bartelink op 18 05 2022

 

Hoi, ik ben Mare, 17 jaar en ik ben 2 weken naar Malaga geweest om Spaans te leren. Ik ben samen met 3 vriendinnen geweest. In deze blog ga ik wat vertellen over mijn ervaring op de school. Ik heb voor deze taalreis al 5 jaar Spaans op de middelbare school gehad, en wilde deze reis eigenlijk ook doen om me voor te bereiden op mijn eindexamens volgend jaar. Ook wordt er bij mij op school niet hele goede praat vaardigheden aangeleerd. Voor de reis hadden we eerst een videogesprek om ons niveau te bepalen, wat ik erg spannend vond. Maar het gesprek was met een hele aardige vrouw en ik werd uiteindelijk op B1 niveau ingedeeld. 
Even een tijdsprong naar de school in Spanje, ik ben naar CLIC Malaga geweest, de eerste paar dagen vond ik het wel een beetje spannend, maar de docente was heel aardig en stelde ons heel erg op ons gemak. Ik zat in een klas van 6, wij met zijn vieren en nog 2 andere Nederlandse meiden, wat erg gezellig was. De lessen waren echt heel leerzaam en ik heb vooral geleerd om niet bang te zijn om te praten maar er gewoon voor te gaan. De tweede week had ik ook conversación lessen, waardoor het praten nog makkelijker werd. De uitleg was heel duidelijk ook al was alles natuurlijk in het Spaans, de docenten konden ook wel Engels, maar ze praatten niet heel snel en wilden alles herhalen en uitleggen als je het niet snapte. Ik heb nu ook mijn eerste Spaanse les in Nederland gehad en het verstaan van Spaans is zoveel makkelijker geworden!! 
Bij CLIC veranderd het rooster wel vaak, de eerste week had ik les van 13.30 tot 17.10 van Cyntia, met een pauze van 15.10 tot 15.30. Dit lijkt erg laat maar uiteindelijk viel dit heel erg mee. De tweede week had ik eerst van 11.20 tot 13.00 conversación lessen van Victor, een pauze van 13.00 tot 13.30, en daarna les van Encarni van 13.30 tot 15.10. De lessen van Encarni waren mijn favoriet, ze was echt heel gezellig!! De pauzes spendeerden we de tweede week vooral in La Bella Julieta, een cafeetje naast de school met hele lekkere broodjes, en het is ook niet heel duur. Normaal gesproken heb je les van 9.15 tot 13.00 maar omdat het zo druk was hadden wij andere tijden.
CLIC is een hele leuke school met veel leuke leerlingen en docenten en ik raad het zeker aan!! Ook malaga is een erg leuke stad, zie de bijgevoegde foto's. Er waren heel veel leuke activiteiten, we zijn naar het Picasso Museum geweest, we hebben gepaddeld en zijn ook nog een dag naar Nerja gegaan waar we hebben gekayakt. Er zou een mooie waterval zijn maar die stond helaas droog die dag, kwamen we helaas pas achter na 40 minuten heen kayakken hahahah. Nerja is wel een hele leuke plek op een uur met de bus van Malaga! Verder zijn er in Malaga ook veel leuke winkels, marktjes en stranden. Al met al zou ik je zeker aanraden om naar Malaga, en in het specifiek CLIC te gaan, het was een onvergetelijke ervaring die ik zeker niet had willen missen!!! 
Saludos,
Mare :)))

 

 

Mare Bartelink
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Unwind in het Spaanse pareltje Sevilla

Geschreven door Mignon Rutten op 08 02 2019

Reizen vergroot je geluk, maakt dat je kunt unwinden na alle drukte van je werk, gezin en ga zo maar door. Even er tussenuit, naar een andere stad, het zonnetje op je gezicht (kom maar op met die vitamine D)! Waar kun je dat beter dan in de mooiste provincie van Spanje: Andalusië.

read more

Ontmoet Europa in Zuid Frankrijk

Geschreven door Mees Warmerdam op 21 03 2019

Mijn taalreis naar Montpellier begon met een Nederlands diner bij mijn oom, tante, neef en nichtje. Omdat ik al eens bij hen op bezoek was geweest had ik al door wat voor mooie, jonge, zuid-Franse stad dit is.

read more

Waarom een taalreis tijdens je tussenjaar de perfecte keuze is!

Geschreven door Meghan Muller op 18 09 2019

Na maandenlang wikken en wegen heb je eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat een tussenjaar nemen! Een jaar lang geen school of studie is natuurlijk heerlijk maar hoe ga je dan jouw tussenjaar invullen? Ga je werken, het avontuur tegemoet in het buitenland of ga je een jaar lang even helemaal niks doen? Als je het ons zou vragen dan is het antwoord heel duidelijk: een taalreis doen natuurlijk! In deze blog vertellen we je waarom een taalreis tijdens je tussenjaar de perfecte keuze is. 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes