Engels in het basisonderwijs: zijn úw leerkrachten er klaar voor?

Sinds augustus 2015 mag 15% van de onderwijstijd in het basisonderwijs in het Engels (Duits of Frans) worden gegeven. Kinderen krijgen dan bijvoorbeeld niet alleen Engelse les; een deel van de tijd mag Engels ook bij andere vakken als geschiedenis of gym worden gebruikt als instructietaal.

Internationalisering

De steeds verdergaande internationalisering vraagt om meertalige burgers. Om kinderen de kans te geven een tweede taal écht goed te leren is een vroege start van groot belang. Aan u de keuze hoe uw scholen hier op inspelen. 

Uit onderzoek blijkt dat vooral de spreekvaardigheid van de leerkracht bepalend is voor het succesvol aanleren van een tweede taal. Uitspraak, Engels als instructietaal, vak-didaktiek en grammatica vormen de basis voor een interactief en effectief taalaanbod in de klas. Waar kan men dit beter eigen maken dan in Engelstalig land?

Lerarencursussen in het buitenland

Engels leren in het buitenland

Via StudyTravel brengen leerkrachten in een korte periode hun classroom English en het zelfvertrouwen waarmee zij lesgeven in het Engels op peil. Het spreekt voor zich dat u dit terug ziet in de betrokkenheid en de resultaten van de leerlingen!  

Wie zijn wij?

StudyTravel is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het verzorgen van studiereizen. Naast praktijkgerichte taalcursussen voor leerkrachten bieden we ook individuele- & familiecursussen en studiereizen voor onderwijsgroepen aan. We werken samen met hoog gekwalificeerde taalinstituten binnen en buiten Europa. In nauw overleg verzorgen we complete taalreizen op maat. De taallessen, de reis, de accommodatie en culturele activiteiten: wij regelen het graag voor u! Ook voor informatie over de mogelijkheden van de Erasmus+ subsidie kunt u bij ons terecht.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Erika van Wichen. Wij denken graag met u mee! Bel 024-388 86 66 of mail naar erika@studytravel.nl.

Bekijk ons aanbod aan lerarencursussen 

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes