Engels leren in Liverpool voor leraren


Liverpool is een bruisende havenstad aan de River Mersey met bijna een half miljoen inwoners. De stad staat bekend als thuisbasis van de Beatles en de voetbalclubs, Liverpool FC en Everton FC. De levendige sfeer is terug te vinden in het gebied rondom de haven waar het geliefde entertainmentcomplex Albert Dock en de Pier Head gelegen zijn. Deze locaties zijn onderdeel van het Liverpool Maritime Mercantile City dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Liverpool beschikt daarnaast over een zeer uitgebreid cultureel aanbod, waaronder vele kunstgalerieën zoals het Tate Museum, voor de hedendaagse kunst, en het World Museum Liverpool, voor de historische en archeologische kunst. De muziekscene in Liverpool is groots: er zijn diverse podia waar je dagelijks liveoptredens kunt zien en het genre electro is goed vertegenwoordigd in clubs in de stad. De oude oefenruimte van de Beatles vind je helaas niet meer terug in Liverpool, maar er is in de Cavern Club een replica te vinden. Bovendien zijn er veel Victoriaanse gebouwen te bewonderen in Liverpool, met name in de ‘Cultural Quarter’ aan William Brown Street. St. George’s Hall en de Central Library zijn daar onderdeel van. Liverpool Cathedral en Metropolitan Cathedral zijn ook je bezoek meer dan waard. Kortom: een taalcursus Engels in Engeland voor leraren volg je hier, want er is genoeg te beleven in Liverpool! 

Waarom een lerarencursus in Liverpool volgen?

In Liverpool kun je je als leraar voorbereiden op het CELTA examen door middel van het volgen van een lerarencursus Engels. Wanneer je het examen hebt voltooid, heb je een officieel internationaal erkend diploma op zak. Heb je nog geen ervaring als lesgevende docent? Geen zorgen, ook dan kun je deelnemen aan de taalcursus Engels voor leraren. Je leert Engels lesgeven zowel door het zelf te doen, maar ook door de professionals te observeren. 

Leer Engels voor leraren op een internationale taalschool

De taalcursussen Engels in Liverpool voor leraren vinden plaats op onze partnerschool LILA. De taalschool ligt in het hart van de stad bij Clayton Square tussen de haven en William Brown Street in. De Cavern Club is op loopafstand, dus ideaal wanneer je na de les nog een borrel wil doen met je medecursisten. Na de Engelse lessen heb je overigens altijd voldoende ruimte om de stad te ontdekken.

Kun je subsidie aanvragen voor een lerarencursus Engels?

Er bestaat een Erasmus+ subsidie KA1 die je als leraar kunt gebruiken voor je taalreis naar Liverpool. StudyTravel biedt taalcursussen aan die voldoen aan alle eisen van deze Key Action 1 subsidie. Het aanvragen van de subsidie verloopt via de onderwijsinstelling waar je werkzaam bent. Heb je vragen hierover? Aarzel dan niet om bij ons te informeren naar de mogelijkheden. 

Verblijf bij een gastgezin tijdens je taalcursus Engels in Liverpool

Je kunt ervoor kiezen om tijdens de taalcursus Engels in Liverpool te verblijven in een gastgezin of gedeelde accommodatie met cursisten. De leden van een gastgezin kunnen je alles vertellen over de stad en zorgen ervoor dat je met het hele gezin Engels blijft praten na afloop van de lessen. Ervaar de ‘Scousers’ van dichtbij: een gastgezin is de geschikte manier voor cursisten die de taal én cultuur willen leren. Wellicht schotelen ze je het traditionele scouse nog voor tijdens je verblijf! 

Ben je zo enthousiast geworden na het lezen van deze informatie dat je Engels wil gaan leren in Liverpool? Of wil je meer weten over de andere mogelijke taalreizen naar het buitenland? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we je graag verder!

lees verder »
 

Taalcursussen voor Leraren op LILA Liverpool

De CELTA Lerarencursus in Liverpool wordt gegeven op taalschool LILA (Liverpool International Language Academy), opgericht in 2004. De school ligt in het centrum van stad en biedt een gemoedelijke en ontspannen sfeer om je Engels te verbeteren. De visie van de school is simpel: ‘Love to Learn’. Hiermee willen ze studenten inspireren om zich te blijven ontwikkelen en vooral plezier te hebben in het verbeteren van hun Engelse taalvaardigheden. De school biedt een goede combinatie van kwaliteits-onderwijs en persoonlijke benadering, en dat alles in een frisse en moderne leeromgeving op een iconische locatie in Liverpool! lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Priveappartement
Cursusperiode:
4-4 weken, 4 weken vanaf €1767

Weer in Liverpool

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 11 7 6
June 14 11 7
July 16 13 6
Aug 16 12 5
Sept 13 10 4
Oct 10 7 3
Nov 7 4 2
Dec 5 3 1
Jan 5 2 2
Feb 4 2 2
Mar 6 3 4
Apr 8 5 5
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes