Frans leren in Vichy voor leraren


Vichy, gelegen in het hart van Frankrijk, is bekend om de vele kuuroorden en warmwaterbronnen. De stad ligt in de Franse regio Auvergne aan de rivier Allier. De stad heeft een zeer lange geschiedenis. Buiten het feit dat je hier heerlijk kunt ontspannen, is Vichy ook een hele mooie stad: zo zijn er veel mooie oude huizen, parken uit de Napoleontische tijd en schitterende groene landschappen voor de natuurliefhebbers. Je kunt hier echt een goede indruk krijgen van het Franse leven! Bovendien liggen de grote steden, zoals Parijs en Lyon, relatief dicht in de buurt. Vichy is een hele fijne locatie voor het volgen van een taalcursus Frans in Frankrijk voor leraren.

Een taalcursus Frans volgen op een internationale taalschool

Je volgt de taalcursussen Frans in Vichy voor leraren op onze partnerschool Cavilam. Deze internationale taalschool ligt op loopafstand van het stadscentrum met bezienswaardigheden als de Source des Célestins en Église Saint-Blaise om de hoek. Het is een privéschool gelegen in een voormalig thermengebouw die voorzien is van alle faciliteiten om het Frans leren gemakkelijker te maken.

Hoe ziet een lerarencursus Frans eruit?

De Franse taalcursus die speciaal ontwikkeld is voor leraren richt zich niet alleen op de algemene taalvaardigheden, maar ook op het verbeteren van lesmethoden. Je volgt de lessen Frans samen met andere leraren afkomstig van over de hele wereld. Je maakt dus niet alleen kennis met de lesmethoden uitgelegd door de professionele docenten van de taalschool, maar je kunt ook ideeën uitwisselen met leraren uit andere landen en culturen.

Accommodatiemogelijkheden in Vichy

In Vichy is het mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Deze gezinnen zijn het gewend om internationale cursisten te ontvangen en leren je niet alleen iets bij over de Franse taal, maar ook over de Franse cultuur. Voor cursisten die liever met andere medecursisten verblijven of gesteld zijn op hun privacy, is verblijf in een residentie of appartement eventueel ook mogelijk.

Ontdek de omgeving van Vichy tijdens het Frans leren

Vichy staat natuurlijk bekend om de thermen en waterbronnen, maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Zo is het prachtige gebouw van Opéra de Vichy, geopend in 1903 en te herkennen aan de art nouveaustijl, nog steeds te bewonderen in de stad. Wanneer je een taalcursus Frans volgt in Vichy, is het de moeite waard om hier even langs te gaan. Daarnaast is de Église Saint-Blaise in de buurt van de taalschool gelegen: dit is een kerk die beroemd is om de ‘Zwarte Madonna’. Aan ‘les Bords de l’Allier’ kun je genieten van de rust en van een hapje of drankje in een van de restaurants gelegen aan de rivier. Verder is het ook interessant om de Parc des Sources en la Source des Célestins op te zoeken wanneer je Frans leert in Vichy.

Ben je van plan om Frans te gaan leren in Vichy? Of wil je nog even met ons sparren over de bestemming? Dat kan, neem dan zeker even telefonisch of per mail contact met ons op! Voor het complete aanbod taalreizen naar het buitenland raadpleeg je onze website, maar je mag natuurlijk ook altijd bellen of mailen voor persoonlijk advies.

lees verder »
 
Cavilam
(32)

Taalcursussen voor Leraren op Cavilam

De lerarencursus Frans in Vichy wordt gehouden op onze partnerschool CAVILAM, een privéschool in het centrum van de stad. Het schoolgebouw is een voormalig thermengebouw. In de omgeving vind je veel winkels, restaurants, en banken. Ook de bioscoop, het station en de accommodaties zijn allemaal op loopafstand van de school. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Priveappartement, Residentie
Cursusperiode:
1-9 weken, 1 week vanaf €513

Weer in Vichy

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 24 16 10
Aug 23 15 10
Sept 20 12 8
Oct 16 8 7
Nov 10 3 5
Dec 8 0 5
Jan 9 -2 4
Feb 10 -1 6
Mar 13 1 7
Apr 15 4 8
May 19 8 9
June 22 11 9
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes