Taalcursus Engels in Brisbane

Langports

Onze partnerschool Langports is zeer centraal gelegen in het centrum van Brisbane, naast station King George Square. De taalschool ligt op slechts 3 minuten lopen van het populaire winkelgebied en wordt omringd door winkels, cafés en restaurants.

Er zijn 14 moderne klaslokalen, een ruime zithoek met tafeltennistafel en TV, een bibliotheek en een grote gemeenschappelijke studentenruimte.

Sociaal programma

Na de lessen is het tijd voor ontspanning! Tijdens de activiteiten die vrijwel dagelijks door de taalschool worden georganiseerd, kun je je medecursisten én de omgeving beter leren kennen. Zo worden er barbecues georganiseerd, voetbaltoernooien, of tafeltennis gespeeld in school. In het weekend kun je deelnemen (tegen betaling) aan excursies naar bijvoorbeeld Byron Bay, de Australia Zoo, Stradbroke Island en Springbrook National Park.

Minimumleeftijd: 16 jaar.

Intensief

Tijdens deze cursus algemeen Engels volg je 20 lesuren Engels per week. 

De school werkt met het UFO-studieplan. De eerste lessen van de dag staan in het teken van ‘Use of English’ (algemeen Engels taalgebruik). Na een pauze ga je verder met ‘Focus on Language Skills’, waarbij de nadruk ligt op lees-, luister- schrijf- of spreekvaardigheid, afhankelijk van welke vaardigheid jij wil verbeteren. Je eindigt de dag met ‘Options’. Afhankelijk van je niveau en de beschikbaarheid kun je bijvoorbeeld kiezen voor een extra conversatieles, grammatica, business English, English through Media & the Internet, English for Engineering & Science en meer. Iedere maandag heb je een individueel gesprek met je leraar om je vorderingen te bespreken.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Intensief part-time

Deze cursus bestaat uit 15 lesuren algemeen Engels per week. Net als bij de intensieve cursus met 20 lesuren per week, krijgt iedere cursist een gepersonaliseerd studieplan. De school werkt met het UFO-studieplan. De eerste lessen van de dag staan in het teken van ‘Use of English’ (algemeen Engels taalgebruik). Na een pauze ga je verder met ‘Focus on Language Skills’, waarbij de nadruk ligt op lees-, luister- schrijf- of spreekvaardigheid, afhankelijk van welke vaardigheid jij wil verbeteren. 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Cambridge examen (FCE & CAE)

Bij de Cambridge examencursus werk je in 10 of 12 weken met een vaste groep toe naar het Cambridge examen. Je kunt opgaan voor het First Certificate (FCE) of het Advanced Certificate (CAE). 

Klik hier voor meer informatie over het Cambridge examen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Cambridge examen (CPE)

Bij de Cambridge examencursus ter voorbereiding op het CPE (Proficiency) examen werk je 9 weken met een vaste groep toe naar het Cambridge examen. Bij de CPE voorbereiding is de groepsgrootte maximaal 10.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

IELTS

Tijdens deze 5-weekse cursus werk je met een klas toe naar de IELTS-test. De lessen bestaan uit een combinatie van voorbereiding op het IELTS en academisch Engels. Deze cursus is met name geschikt als je aan een buitenlandse universiteit wil gaan studeren. Als je kiest voor de cursus ‘intensief’, dan krijg je lessen algemeen Engels. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende onderwerpen waar je je op wil richten. Je kunt hierbij ook voor IELTS kiezen. Als je een taalcursus van meer dan 5 weken wil volgen, dan kun je voorafgaand aan de IELTS-cursus een intensieve cursus doen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

TOEIC

Test of English for International Communication
Cursisten die een baan in het buitenland of in een internationaal bedrijf ambiëren, kunnen kiezen voor de TOEIC cursus.  Anders dan bij de TOEFL/IELTS test , ligt de nadruk bij TOEIC op Engels in een zakelijke context. Doel van deze 5-weekse cursus is het verbeteren van je communicatieve vaardigheden in het werkveld en een zo hoog mogelijk score behalen op de TOEIC test.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

Als je weinig tijd hebt en graag een-op-een les hebt van een leraar, dan is deze individuele cursus zeer geschikt. Het lesprogramma kan op jouw kennisniveau, interesse en/of beroepsveld afgestemd worden. Indien je meer dan 10 lessen per week wil boeken, neem dan contact met ons op.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Gastgezin 18+

Als je bij een gastgezin wil verblijven zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een verblijf op basis van logies en ontbijt. Je mag dan gebruik maken van de keuken en bij het gastgezin verblijven mogelijk ook andere internationale cursisten.

Verblijf je bij het gastgezin op basis van halfpension, dan worden de maaltijden voor je verzorgd. Halfpension betekent ontbijt en diner op werkdagen en in het weekend is ook de lunch inbegrepen. De badkamer deel je met je medebewoners en er woont maximaal 1 andere cursist bij het gastgezin.

Tegen een toeslag is het mogelijk om in een gastgezin te verblijven met een eigen badkamer.

De gastgezinnen wonen op ca. 30 - 60 minuten reisafstand van de taalschool.

Gastgezin (16-17 jaar)

Cursisten onder de 18 jaar dienen in een gastgezin te verblijven op basis van halfpension. In verband met de regelgeving voor minderjarigen, zijn speciale prijzen en regels voor cursisten onder de 18. Je verblijft bij het gastgezin in je eigen kamer met bed, bureau etc. maar deelt de badkamer. Overige karaktereigenschappen zijn:

• Maximaal 2 cursisten per gastgezin, van verschillende nationaliteiten
• Halfpension op weekdagen en volpension in het weekeinde
• Ca. 30 - 60 minuten reistijd naar school  (trein, bus of per ferry)
• Cursisten jonger dan 18 jaar dienen ook een airport transfer te boeken, zowel bij aankomst als bij vertrek
• Cursisten onder de 18 jaar dienen vóór 19:00 thuis te zijn bij het gastgezin (op vrijdag en zaterdagen om 22:00 uur)

Residentie

Als je minimaal  4 weken in Brisbane verblijft, kun je ervoor kiezen om in een residentie te verblijven. Je verblijft dan in de "Student One Apartments" in een echt universiteitsdisctrict, op ca. 10 - 15 minuten afstand van het centrum van Brisbane en de taalschool. Je beschikt over een eenpersoonskamer in een 5-kamer appartment en deelt de gemeenschappelijke ruimtes zoals badkamer en keuken. Verder beschikken deze appartementen over: internet, studentenlounge, barbecue, game room, gym, fietsenstalling, wasmachines (tegen betaling). Ook is er 24-uurs personeel aanwezig. In de omgeving zijn vele winkels, restaurants en bars te vinden.

 

Algemene beoordeling
4.1 / 5.0
2 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.0 / 5.0
Quint
22 jaar
Nederlands


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.3 / 5.0
Laura
19 jaar
Nederlands


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


  • Play Video
    video's

Weer in Brisbane

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 29 19 8
Jan 29 21 8
Feb 29 20 7
Mar 28 19 7
Apr 26 16 7
May 23 13 7
June 21 11 6
July 20 9 7
Aug 22 10 8
Sept 24 13 8
Oct 27 16 8
Nov 28 18 8
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes