Taalcursus Engels in Gold Coast

Langports

Onze taalschool Langports ligt midden in Surfers Paradise. Het populaire strand ligt op slechts 5 minuten loopafstand, evenals vele winkels, cafés en restaurantjes. 

De school bestaat uit 21 klaslokalen, een studentenlounge met tafeltennis en TV, een bibliotheek, en snack- en (fris)drank automaten. 

Sociaal programma
Om je medecursisten én de omgeving beter leren kennen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denk aan barbecues, surflessen of een bezoek aan Wet’n Wild of Skypoint observation deck. In het weekend kun je ook deelnemen (tegen betaling) aan excursies naar bijvoorbeeld Byron Bay, Springbrook National Park of Whale Watching. 

Minimumleeftijd: 16 jaar.

Intensief

Deze cursus bestaat uit 20 lesuren Engels per week. De school werkt met het UFO-studieplan; use – focus - options. De eerste lessen van de dag staan in het teken van ‘Use of English’, waar algemeen taalgebruik aan bod komt. Na een pauze ga je verder met ‘Focus’, waarbij de nadruk ligt op lees-, luister- schrijf- of spreekvaardigheid. Je eindigt de dag met ‘Options’, waar je niet alleen kunt kiezen voor extra conversatieles of grammatica, maar ook bijvoorbeeld business English. 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Intensief part-time

Deze cursus bestaat uit 15 lesuren per week. Net als bij de intensieve cursus met 20 lesuren per week, werkt de school ook tijdens het part-time programma met het USE en FOCUS programma. Het eerste gedeelte staat in het teken van algemeen taalgebruik en daarna de Focus on English; lees-, luister- schrijf- of spreekvaardigheid

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Cambridge examen (FCE & CAE)

Bij de Cambridge examencursus werk je in 10 of 12 weken met een vaste groep toe naar het Cambridge examen. Je kunt opgaan voor het First Certificate (FCE) of het Advanced Certificate (CAE). 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Cambridge examen (CPE)

Bij de Cambridge examencursus ter voorbereiding op het CPE (Proficiency) examen werk je 12 weken met een vaste groep toe naar het Cambridge examen. Bij de CPE voorbereiding is de groepsgrootte maximaal 10.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

IELTS

De IELTS cursus is een vast 5-weeks programma dat bestaat uit 20 lesuren per week. Deze cursus focust zich op het academische examen. Tijdens de lessen komen alle vaardigheden aan bod; lezen, luisteren, spreken en schrijven. Daarnaast ligt de focus ook op spelling, grammatica, woordenschat, intonatie, etc. Alles om ervoor te zorgen dat je zo goed voorbereid mogelijk het examen kunt maken. 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

Individuele lessen worden geheel op jouw kennisniveau, interesse en/of beroepsveld afgestemd. Indien je meer dan 10 lessen per week wil boeken, neem dan contact met ons op.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Gastgezin 18+

Voor verblijf bij een gastgezin zijn meerdere mogelijkheden: 

  • Verblijf op basis van logies en ontbijt. Ontbijt is de hele week inbegrepen en je mag gebruik maken van de keuken. Interactie met het gastgezin is beperkt, dus dit is een goede optie als je opzoek bent naar wat meer vrijheid. Bij het gastgezin kunnen mogelijk ook andere internationale cursisten verblijven.
  • Verblijf op basis van halfpension. Ontbijt en diner worden voor je verzorgd en in het weekend is ook de lunch inbegrepen. Je hebt meer interactie met het gezin en er woont maximaal 1 andere cursist.

De gastgezinnen wonen op ca. 30 - 60 minuten reisafstand van de taalschool.

Tegen een toeslag is het mogelijk om in een gastgezin te verblijven met een eigen badkamer.

Gastgezin (16-17 jaar)

Cursisten onder de 18 jaar dienen in een gastgezin te verblijven op basis van halfpension. In verband met de regelgeving voor minderjarigen, zijn speciale prijzen en regels voor cursisten onder de 18. 

  • Halfpension op weekdagen en volpension in het weekend
  • Maximaal 2 cursisten per gastgezin, van verschillende nationaliteiten
  • Ca. 30 - 60 minuten reistijd naar school 
  • Cursisten jonger dan 18 jaar dienen ook een airport transfer te boeken, zowel bij aankomst als bij vertrek
  • Cursisten onder de 18 jaar dienen vóór 19:00 thuis te zijn bij het gastgezin (op vrijdag en zaterdagen om 22:00 uur)

 

Residentie

Kies voor verblijf in de residentie en verblijf samen met andere internationale studenten van de taalschool. Je verblijft in één van de ‘student houses’ gelegen in Surfers Paradise op maximaal 10 minuten loopafstand van de taalschool. Je beschikt over een eigen slaapkamer of een gedeelde 2-persoonskamer in een 2- of 3-kamer appartement en deelt de gemeenschappelijke ruimtes zoals badkamer en keuken. Verder beschikken deze appartementen over een zwembad, een barbecue, een gym en wasmachines. Beddengoed wordt verzorgd, handdoeken dien je zelf mee te nemen. Wifi is niet aanwezig. 

laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes