Taalcursus Engels in Nelson

Nelson English Centre

Onze partnerschool Nelson English Centre is gelegen in de meest zonnige stad van het Zuidereiland: Nelson. Vanwege de ligging tussen de helderblauwe zee, de met sneeuw bedekte bergen, prachtige stranden en overweldigende natuur, is Nelson de ideale bestemming om Engels te leren en van Nieuw-Zeeland te genieten. Net zoals de stad zelf is de taalschool kleinschalig, met veel individuele aandacht voor alle studenten. De taalschool bevindt zich in het centrum van Nelson, tegenover de kathedraal en op loopafstand van verschillende winkels, restaurants en bars.

De school beschikt over 12 klaslokalen en biedt studenten ondersteuning op het gebied van studie, maar ook op het gebied van reizen en werken in Nieuw-Zeeland. Veel studenten combineren een taalcursus Engels met rondreizen en werken, wat je gemakkelijk kunt doen in Nieuw-Zeeland met een working holiday visum. 

Activiteitenprogramma

Vanuit de taalschool worden er wekelijks activiteiten en excursies georganiseerd. Dit is de beste manier om je medestudenten en de omgeving beter te leren kennen! Voorbeelden van wekelijkse activiteiten zijn:
•    Spelletjesavond
•    Sportactiviteiten zoals boksen, basketbal, yoga, beach volleybal
•    Creatieve activiteiten zoals schilderen en haken
•    Strand BBQ
•    International food day
•    Tafeltennis

In de weekenden worden er regelmatig excursies georganiseerd, bijv. om te gaan kanoën of skydiven. Ook worden er excursies georganiseerd naar het nabijgelegen nationale park Abel Tasman, de Nelson Lakes, Golden Bay en Waikoropupu Springs.

Intensief

De intensieve cursus bestaat uit 15 of 23 uur per week. De cursus richt zich op de vier belangrijkste taalvaardigheden: lezen, schrijven, spreken en luisteren. Kies je voor 23 lesuren, dan volg je extra lesuren gericht op verschillende onderwerpen, met de focus op conversatie.

Minimum leeftijd is 14 jaar.

Cambridge examen

De Cambridge examencursus bestaat uit 23 uur per week. Tijdens deze cursus komen de vier belangrijkste taalvaardigheden aan bod; lezen, schrijven, spreken en luisteren. Naast algemeen Engels richt deze cursus zich ook op Cambridge examenvoorbereiding.

Minimum leeftijd is 14 jaar.

IELTS

De IELTS cursus bestaat uit 23 uur per week. Tijdens deze cursus komen de vier belangrijkste taalvaardigheden aan bod; lezen, schrijven, spreken en luisteren. Naast algemeen Engels richt deze cursus zich ook op IELTS examenvoorbereiding.

Minimum leeftijd is 14 jaar.

Gastgezin

Tijdens je taalreis in Nelson kun je ervoor kiezen te verblijven bij een lokaal gastgezin. Dit is de beste manier om de “New Zealand way of life” te ervaren! De warmhartige gastgezinnen verwelkomen graag studenten vanuit de hele wereld en staan ervoor open nieuwe culturen te leren kennen. Bij een gastgezin krijg je direct de kans om je Engels te oefenen en de meeste gastgezinnen vertellen je graag over hun cultuur en Nelson!

De gastgezinnen in Nelson wonen op loop- en fietsafstand van de taalschool. Je beschikt hier over een eigen slaapkamer en deelt de rest van de faciliteiten met het gastgezin en soms met andere studenten. Je verblijft hier op basis van halfpension; op doordeweekse dagen zijn er 2 maaltijden per dag inbegrepen en in de weekenden 3 maaltijden per dag. 

Studenten die liever in een studentenwoning verblijven kunnen ervoor kiezen zelf een accommodatie te boeken. De taalschool kent een aantal accommodaties waarmee ze goed bekend zijn en waar vaak studenten verblijven. Neem contact met ons op voor meer informatie.

laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes