Engels leren in San Francisco voor volwassenen


Engels leren in San Francisco is de perfecte manier om als volwassene Engels te leren. Maak daarom kennis met deze bruisende stad in de Verenigde Staten! Ook al ben je er nog nooit geweest, toch roepen de namen Alcatraz en Fishermans Wharf, die bekend staat om de Californische zeeleeuwen die hier graag zonnen, een gevoel van herkenning op. En wie kent er niet de beelden van de Golden Gate Bridge en de steile straten met de beroemde ‘cable cars’. Het Italian District, het Golden Gate Park, Chinatown, het bekende Marina District en vele andere bezienswaardigheden maken van San Francisco een cultureel veelzijdige, dynamische en vooral onvergetelijke stad waar je als volwassene uitstekend Engels kan leren! Behalve om de vele restaurants (meer dan 3000), staat deze metropool bekend om het beste openbaar vervoer in de USA, wat jou ten goede zal komen tijdens je taalreis naar deze bestemming. Verder is deze stad prachtig gebouwd op maar liefst 43 heuvels en beschikt ze het hele jaar over een zacht klimaat met (over het algemeen) zonnige dagen en koele nachten. Het Yosemite National Park, Lake Tahoe en het exotische Carmel met schitterende stranden zijn geliefde excursies die bijdragen aan het Engels leren in San Francisco. 

 

Engels leren op St. Giles Colleges in San Francisco

Als je besluit Engels te leren in San Francisco, dan kom je terecht op de internationale taalschool St. Giles Colleges. Deze school ligt in het hartje van de stad, slechts een paar blokken van Union Square vandaan. Ze beschikt over 19 leslokalen in totaal, een multimediaruimte, een computerruimte én een internetcafé met draadloos internet die tegelijkertijd een uitstekende ontmoetingsplaats vormt voor de cursisten.

 

Leer Engels en doe mee met het georganiseerde activiteitenprogramma

St. Giles organiseert wekelijks een activiteitenprogramma met ongeveer 2 à 3 activiteiten per week, plus een excursie in het weekend naar bijvoorbeeld Las Vegas, het Yosemite National Park, Disneyland of ‘whale watching’ op zee. Qua activiteiten kan je denken aan een museumbezoek, festivals, spelletjes- of filmavonden, muziekavonden en georganiseerde stapavonden. Op deze manier leer je als volwassene naast de Engelse taal ook medestudenten kennen, wat jouw ervaring in het buitenland compleet maakt.

 

Welke taalcursus past het beste bij jou?

De intensieve cursus (voor beginners) bestaat meestal uit 20 lesuren per week, die je kan volgen in de ochtend of in de middag. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een ‘commercieel Engels’ of een ‘Business English’ cursus te volgen, waarbij commercieel taalgebruik en het geven van presentaties wordt geoefend. Ten slotte is er nog de TOEFL-examentraining cursus en het Cambridge examen, wat een goede aanvulling is op je CV en dus zeker de moeite waard is om te behalen! De vraag die je jezelf dus moet stellen is: aan de hand van welke taalcursus wil jij Engels leren in San Francisco

 

Waar verblijf je tijdens het Engels leren in San Francisco?

In San Francisco heb je de mogelijkheid om in de ‘USA residence club’ in downtown San Francisco te verblijven. Je deelt de badkamer hier met je medebewoners en je mag gebruik maken van een gemeenschappelijke keuken of eten in de cafetaria die bij de residentie hoort. Zo maak je snel vrienden en kan je er samen op uit! Fun fact: de residentie dient ook als hostel voor toeristen. Als cursist van de taalschool verblijf je samen op de bovenste verdiepingen. Wil je iets meer luxe tijdens jouw taalreis? Dan kan je ook kiezen voor ‘De Kenmore residentie’, die de service van een hotel met de gemakken van een appartement combineert. Een (executive) gastgezin is ook mogelijk tijdens het Engels leren in San Francisco. Op deze manier ervaar je volop de Amerikaanse cultuur én leer je de taal nog beter. 

 

Mocht je interesse hebben in andere taalreizen in het buitenland, dan kan dat natuurlijk ook! 

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op St. Giles Colleges

In het centrum van San Francisco, een paar blokken van Union Square, vind je de internationale taalschool St.Giles. De school beschikt over 19 leslokalen, een multimediaruimte, een computerruimte en een internetcafé met draadloos internet. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
   
Verblijf in:
Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €443

Weer in San Francisco

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Dec 14 8 5
Jan 13 7 5
Feb 15 8 7
Maart 16 9 8
Apr 17 9 9
Mei 17 11 10
Juni 19 11 11
Juli 18 12 10
Aug 18 12 9
Sept 21 13 9
Okt 20 12 8
Nov 17 11 6

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes