Taalcursus Italiaans in Napels

Accademia Italiana

De taalschool Accademia Italiana in Napels is gevestigd in een historisch pand in het hart van het centrum, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het schoolgebouw beschikt over 4 klaslokalen met balkons en airconditioning. Ook zijn er computers op school en interactieve whiteboards. Samen met de locatie in Salerno heeft de taalschool al meer dan 25 jaar ervaring met het organiseren van taalcursussen Italiaans. 

Sociaal programma

Je hoeft je tijdens de taalreis naar Napels zeker niet te vervelen! Napels is de ideale uitvalsbasis om meer van de regio en de Amalfikust te ontdekken. Zo kun je vanuit Napels gemakkelijk uitstapjes maken naar o.a. Sorrento, Positano, Pompei, Capri, Amalfi en Ischia. Ook Napels zelf heeft veel te bieden op het gebied van cultuur; de stad staat vol met kathedralen, kerken, monumenten en musea. Hier kun je in Napels allemaal van genieten onder het genot van de lekkerste pizza’s, espresso’s en Italiaanse “gelato”! Ook vanuit de taalschool worden er activiteiten en excursies georganiseerd waardoor je de kans krijgt om je Italiaanse taalkennis direct in de praktijk toe te passen.

Minimum leeftijd: 16 jaar

Intensief

De intensieve cursus bestaat uit 20 of 30 lesuren Italiaans per week. De cursus is het hele jaar door beschikbaar en wordt op alle niveaus aangeboden, van absolute beginners tot gevorderden. Alle aspecten van de taal komen tijdens deze cursus aan bod.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

De cursus speciaal intensief is een combinatie van de intensieve cursus van 20 lesuren per week en 5 individuele lesuren per week. De individuele lesuren worden volledig afgestemd op jouw wensen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

Tijdens de individuele cursus krijg je één op één les van een Italiaanse docent(e). Het cursusprogramma kan daarom helemaal op jouw wensen worden afgestemd. Het is ook mogelijk om je tijdens de individuele cursus te richten op Italiaans voor je werk.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Club 50

De Club 50 cursus Italiaans is speciaal ontwikkeld voor cursisten van 50 jaar en ouder, met interesse in de Italiaanse taal én cultuur. Het programma bestaat uit 20 lesuren Italiaans per week en een uitgebreid activiteitenprogramma.

Minimum leeftijd is 50 jaar.

Italiaans, gastronomie en wijn

Deze cursus bestaat uit een combinatie van Italiaanse lessen en een kennismaking met het beste dat Italië te bieden heeft! Het 2-weekse programma bestaat uit:
- 20 lesuren Italiaans per week 
- 2 lesuren over de traditionele keuken van de regio Campania
- 2 lesuren over de traditionele wijnen van de regio Campania
- 1 halve dagexcursie Napels stadstour
- 1 volledige dagexcursie
- 1 street food tour
- 2 culturele seminars over wijn en gastronomie

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Appartement

Tijdens je cursus kun je kiezen voor een verblijf in een appartement. Dit appartement deel je met medecursisten of met Italianen. Je beschikt over een 1-persoonsslaapkamer met een eigen badkamer. Samen met de andere bewoners deel je de keuken. De appartementen zijn voorzien van airconditioning en worden wekelijks schoongemaakt.

Als je samenreist met iemand dan kun je ook kiezen voor een 2-persoonskamer.

De minimum leeftijd voor verblijf in een appartement is 18 jaar.

Weer in Napels

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 14 6 3
Jan 12 4 4
Feb 13 5 5
Mar 15 6 5
Apr 18 9 7
May 22 12 8
June 26 16 9
July 29 18 10
Aug 29 18 10
Sept 26 16 8
Oct 22 12 6
Nov 17 9 4
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes