Taalcursus Italiaans in Ravenna

Scuola Palazzo Malvisi

Onze partnerschool Palazzo Malvisi is gevestigd in het historische stadscentrum van Ravenna, in een modern gebouw met 13 klaslokalen. Dit instituut heeft in meer dan 30 jaar een zeer goede reputatie opgebouwd. Daarbij is de school toch kleinschalig gebleven waardoor de sfeer tussen medewerkers/docenten en cursisten ontspannen en vriendschappelijk is.

Belangrijke kenmerken van onze partnerschool in Ravenna:

  • Geaccrediteerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs
  • 13 moderne, ruime en van airconditioning voorziene klaslokalen
  • Gratis WIFI in het gehele schoolgebouw
  • Studieruimte
  • Bibliotheek 
  • Koffieruimte
  • Individuele aandacht voor alle studenten

Sociaal programma

Naast Italiaans leren is er in Ravenna veel te doen en te zien. De taalschool organiseert een activiteitenprogramma vol met culturele- en sociale activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: culturele seminars over de Italiaanse kunst en film, wijnproeverijen, kooklessen, Italiaanse filavonden, etentjes, "aperitivo" en nog veel meer! 

In Ravenna is ook veel te doen op het gebied van sport. De taalschool helpt je graag met het organiseren van sportieve activiteiten zoals paardrijden, fietsen, watersport etc.

Minimum leeftijd: 16 jaar.

Intensief

Deze cursus wordt aangeboden op 6 niveaus en is mogelijk vanaf 1 week waarbij de lesgroepen uit maximaal 8 personen bestaan. Deze cursus bestaat uit 20 lesuren per week.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

Deze cursus bestaat uit een intensieve cursus van 20 lesuren in groepsverband per week in combinatie met 2 of 4 lesuren individueel onderwijs per week. De minimum cursusduur is 1 week.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Italiaans & koken

Naast de intensieve taalcursus van 20 lesuren krijg je bij deze cursus ook  2  kooklessen per week over de beroemde Italiaanse keuken, met name de regionale specialiteiten uit Ravenna en omgeving. Na de praktische kooklessen, waarbij je zelf ook gerechten klaarmaakt, dineer je samen met de andere cursisten. De kooklessen vinden 's avonds plaats van ongeveer 17.00 - 20.00 uur.

Let op: in 2024 bestaat de cursus uit 20 lesuren en één kooksessie per week. De kooksessie vindt plaats bij een Italiaanse familie en wordt vervolgd door een diner van de klaargemaakte gerechten.