Taalcursus Italiaans in Taormina

Babilonia

De taalschool Babilonia is gevestigd in een pand in het centrum van Taormina. Behalve leslokalen is er op Babilonia een restaurant en een prachtige botanische tuin. De tuin is 600 m2 groot en hier worden regelmatig exposities gehouden. Ook kunnen cursisten elkaar hier ontmoeten, ontspannen en huiswerk maken.

Activiteiten voor cursisten van 50+

Cursisten van 50+ kunnen deelnemen aan de Club 50 cursus Italiaans. Dit unieke programma speciaal voor ouderen is inclusief een uitgebreid cultureel programma. Naast de taalcursus Italiaans ga je samen met een groep leeftijdsgenoten allerlei leuke activiteiten ondernemen in- en rondom Taormina. 

Babilonia biedt een gevarieerd cursusprogramma aan, de Club 50 cursus is slechts één voorbeeld uit het volledige aanbod cursussen op Babilonia. Kijk hier voor alle taalcursussen Italiaans in Taormina voor volwassenen van alle leeftijden

Club 50

Algemene beoordeling
4.2 / 5.0
20 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.4 / 5.0
Ik hou van Italië en Sicilië is prachtig!
Isabelle
22 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Ik hou van Italië en Sicilië is prachtig!! Ik verbleef in Taormina (een prachtig dorp), maar érg toeristisch en weinig mensen van mijn leeftijd. Ook op school was ik veruit de jongste. Mijn klasgenoten hadden allemaal kleinkinderen. Ik had er moeite mee op school en in het dorp mensen van mijn leeftijd te vinden. Gelukkig bestaat er zoiets als tinder en heb ik twee dagen opgetrokken met een Italiaan in Catania (op een uurtje afstand). Ik kan Sicilië zeker aanraden maar ga dan naar Palermo of Catania als je wat meer leven wil. De kwaliteit van de school was echter heel goed en mijn Italiaans is in een week sterk verbeterd (ook mede dankzij die Italiaan die geen Engels sprak). Ook dankzij het gastgezin waar ik verbleef, dat was trouwens top en het is zeker aan te raden om bij een gastgezin te verblijven. Je duikt veel meer de Italiaanse cultuur en taal in, dit was een bewuste keuze omdat Taormina dus zo toeristisch is. Dat is natuurlijk ook met een reden, want het is er bellisima!!


4.4 / 5.0
Twee geweldige weken in Taormina gehad.
Annelieke
64 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Twee geweldige weken in Taormina gehad. Taalschool Babylonia is veel meer dan een taalschool. Centraal gelegen met een mooie tuin, een goed restaurant, heerlijke sfeer, uitstekende & vriendelijke docenten en medewerkers en een divers aanbod van culturele activiteiten. De lesmethode is met name gericht op communicatie en nodigt uit tot actief meedoen. Heel stimulerend. Zelf volgde ik aldaar ook kooklessen bij 2 chefs, erg leuk en lekker! (na afloop gezamenlijk met de deelnemers heerlijk alles opeten!)


4.4 / 5.0
Een geweldige belevenis!
Gertia
67 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Een geweldige belevenis!!!!!!
Een perfecte onderdompeling in het Italiaans.
Geweldig afwisselend lesprogramma met zeer capabele docenten.
Locatie van school is super.


4.7 / 5.0
Babilonia is een geweldige locatie voor het volgen van Italiaanse lessen!
Desiree
52 jaar
Nederlands
4 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Babilonia is een geweldige locatie voor het volgen van Italiaanse lessen! Weg van de drukte, maar toch midden in het centrum, is dit instituut een oase van rust, met een prachtige binnentuin, splinternieuw restaurant/cafetaria en genoeg plek om gezellig met studiegenoten de ochtend/middag door te brengen. De lessen worden in informele sfeer op geheel eigentijdse wijze gegeven. Elke week, ongeacht het niveau, krijg je les van een andere docent. Er is een mix van studenten van alle leeftijden en nationaliteiten. Het team van Babilonia is zeer vriendelijk en toegankelijk. Een echte aanrader!


3.4 / 5.0
Babilonia is een mooie school, met een prachtige binnentuin met restaurant, waar je niet alleen lekkere koffie kunt halen maar ook kunt ontbijten en lunchen.
Abby
30 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Babilonia is een mooie school, met een prachtige binnentuin met restaurant, waar je niet alleen lekkere koffie kunt halen maar ook kunt ontbijten en lunchen. De eerste dag werd ik goed ontvangen, en kreeg gelijk duidelijke informatie over wat ik kon verwachten die dag en die week. Dat was erg fijn. Ook kreeg ik een coupon voor een gratis ontbijtje bij Babilonia (cappuccino en een croissant), superaardig. Ook was er een lunch georganiseerd, waardoor ik op de eerste dag gelijk mijn medestudenten kon leren kennen. Ik heb een zeer leuke week gehad, ook omdat ik leuke mensen daar heb leren kennen, zowel locals als op de taalschool. Het enige wat ik minder vond is de grootte van de klas, op de website van Studytravel staat max. 10 mensen, maar wij waren met 12. En dan ook nog een mondkapje op. Hierdoor kon ik vaak mensen niet verstaan als we waren onderverdeeld in kleine groepjes en iedereen tegelijk praatte. Sowieso vond ik het mondkapje tijdens de taalles vervelend, maar daar kan de school niks aan doen. Het activiteitenprogramma viel me een beetje tegen, dit bestond uit extra lezingen en 1 echte excursie, een wijnproeverij op de Etna. Ik had gehoopt met de groep aan een tafel buiten te kunnen neerploffen en wat wijntjes te kunnen drinken met uitzicht op de Etna, maar het bleek allemaal binnen te zijn in een magazijn, waar we staand wat wijntjes te proeven kregen. Dat viel een beetje tegen. Maar ik hoorde dat ze de week erop een boottocht hadden georganiseerd langs Taormina, dat klinkt wel weer erg leuk, dus misschien had ik gewoon pech ;-) Mijn leraar vond ik ook goed en de lesmethode beviel me ook wel. Geen boeken e.d., heel interactief. Taormina is erg toeristisch, gelukkig zat ik in een appartement net buiten het centrum waardoor ik zelf wel lekker rustig zat. Maar als je niet over de hoofden van toeristen wilt lopen dan zou ik het laagseizoen aanraden. Mede wegens de hitte in het hoogseizoen, geen pretje.


3.6 / 5.0
Ik had via jullie/ school een appartement zonder maaltijden vandaar dat ik niets heb ingevuld.
Claudia
64 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Ik had via jullie/ school een appartement zonder maaltijden vandaar dat ik niets heb ingevuld. Het appartement was inderdaad via een groot hoogteverschil te bereiken. Het was goed, rumoerig maar daar had iedereen last van..oordopjes mee ! Ik denk dat je moet stellen dat Taormina geen goed reisdoel is voor iemand die slecht ter been is. Ook de school is via trappen te bereiken. Ik wist dit van jullie en had er geen moeite mee. Het 50+ programma van 2 weken vond ik erg leuk. Wij waren met 15 personen uit de hele wereld. Voor de lessen werden we ingedeeld met andere cursisten, soms ook 50 +. Maar alle excursies en andere sociale activiteiten deden we met die 15 personen. We hadden vanuit de school als groep een vaste begeleider die ook met uitstapjes mee ging.
Over het lesprogramma kan ik wat krities zijn. Je had elke ochtend 2 lessen van 1 1/2 uur dus totaal 3 uur , en dat zijn 4 lesuren van 45 minuten. Je had de eerste week 2 docenten , elk voor een les, de tweede week weer 2 andere docenten. Deels wennen maar ook wel weer leuk omdat de tweede week de docenten "strenger werden " Alleen... Het lesmateriaal werd uitgereikt op losse kopietjes, daarnaast moest je veel aantekeningen maken van de whiteborden. Als je iets wilde terugzoeken was het een hele toestand, chaotisch. De meeste cursisten hadden graag een reader en in elk geval een opbergsysteem gehad. Ik zou cursisten aanbevelen een ringband , met geperforeerd papier en een losse perforator mee te nemen. Dan kan je al die losse flodders beter opbergen. Inderdaad moet je woordenboeken bij je hebben, niet voor in de klas maar wel voor het huiswerk. Ik heb er voor gekozen via Rome te reizen . Niet doen ! Ik had 5 uur vertraging in Rome en kwam om 2 uur in de ochtend in mijn appartement. Veel gedoe met de eigenaar en de taxi-chauffeur. Ik heb begrepen dat het in Rome voortdurend mis is. Dan maar rechtstreeks met Transavia.
Jammer vond ik dat er geen individueel evaluatie gesprek was om een indruk te krijgen van het niveau dat je bereikt had en welke aanbevelingen ze hadden.
Maar al met al heb ik een erg leuke vakantie gehad, leuke nieuwe vrienden gemaakt, er waren nagenoeg alleen maar vrouwen in de groep, en overweeg volgend jaar ergens in Italie weer een cursus te doen.


4.0 / 5.0
De taalreis naar Taormina was heel erg leuk!
Marjolijn
35 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
De taalreis naar Taormina was heel erg leuk! 's Morgens naar school, 's middags naar het strand met nieuwe vrienden van over de hele wereld en 's avonds lekker eten ergens in het dorp.
In de tweede week heb ik de taalcursus gecombineerd met een kookcursus thuis bij een "Italiaanse mama". Tijdens de kookcursus werd alleen maar Italiaans gesproken, dus eigenlijk waren dit extra - enorm gezellige - taallessen.


4.0 / 5.0
Taormina is een bijzonder prachtig plaatsje.
Savina
45 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Taormina is een bijzonder prachtig plaatsje. Je moet wel goed ter been zijn ivm de vele trappen. Omgeving is ook voldoende te zien. De school is zeer gemoedelijk en je voelt je er meteen thuis. Na de les kan je blijven eten. Zij serveren simpele, maar lekkere maaltijden voor de studenten. De lessen worden gegeven door verschillende onderwijzers, maar zijn allemaal even aardig en behulpzaam. Ik heb veel geleerd en veel gelachen. Ik ben 2 weken geweest en dat was zeker de moeite waard!


4.0 / 5.0
Babilonia ligt in het centrum van Taormina, heeft een mooie tuin, een cafetaria en eenvoudige leslokalen.
Anoniem
53 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Babilonia ligt in het centrum van Taormina, heeft een mooie tuin, een cafetaria en eenvoudige leslokalen. Bijzonder is de kwaliteit van de docenten. Zelf ben ik ook taaltrainer en ik vind de docenten erg kundig, aardig en creatief. De cursus is een 'total immersion' cursus, d.w.z. dat vanaf het eerste moment uitsluitend Italiaans wordt gesproken. Dit werkte opmerkelijk goed, en zorgde ervoor dat de studenten vanaf het begin werkelijk communiceerden. Naast de taallessen worden er culturele activiteiten aangeboden, waar ik zelf niet aan heb meegedaan. De maaltijden op school waren nogal karig, maar de koffie was voordelig en de sfeer was goed. Er is een leuke mix van leeftijden en nationaliteiten. Een aandachtspunt is wel het feit dat je in de stad erg veel trappen moet lopen; ik moest bijvoorbeeld vanaf mijn logeeradres maar liefst 134 treden omhoog, plus een paar stijgende straten. In de hitte was dat geen pretje, en voor mensen die niet goed ter been zijn of niet fit, heel lastig. Verder is er in de stad lang niet altijd warm water; dat betekende vaak koud douchen of wassen.
Al met al kan ik deze cursus zeker aanbevelen, zeker in het voor- en najaar.


4.4 / 5.0
Evelyn
60 jaar
Duits
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.8 / 5.0
Anja
33 jaar
Duits
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.2 / 5.0
Anoniem
29 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.3 / 5.0
Susan
68 jaar
north american
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.8 / 5.0
Anoniem
33 jaar
Chinese
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.0 / 5.0
Marjolein
31 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.4 / 5.0
Xander
42 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.2 / 5.0
Anoniem
23 jaar
Swiss
9 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


5.0 / 5.0
Pauline
22 jaar
Frans
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


5.0 / 5.0
Elly
51 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.4 / 5.0
Joseph
55 jaar
Iers
3 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


Weer in Taormina

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 31 22 10
Aug 31 23 9
Sept 28 20 8
Oct 23 16 6
Nov 19 13 6
Dec 16 9 4
Jan 14 8 4
Feb 15 8 5
Mar 17 9 6
Apr 19 12 7
May 23 15 8
June 28 19 10
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes