Taalcursus Portugees in Faro

CIAL Centro de Línguas

Onze partnerschool CIAL is gelegen in het centrum van Faro, dichtbij de drukke winkelstraten, bezienswaardigheden, openbaar vervoer, restaurants en cafés. Alles is op loopafstand te bereiken. Het taalinstituut bestaat al 30 jaar en besteedt bij de taalcursus ook veel aandacht aan het bijbrengen van de Portugese cultuur.

 

Sociaal programma

De taalschool in Faro combineert de cursussen met een grote variëteit aan excursies en andere culturele en sociale activiteiten. Hieronder vallen bijvoorbeeld bezoeken aan musea, monumenten, beroemde bezienswaardigheden en excursies buiten de stad. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals filmavonden en diners. Sommige activiteiten zijn gratis; voor andere betaal je een kleine vergoeding om deel te nemen.

Voorbeeld activiteiten Faro 

Minimum leeftijd: 18 jaar.

Intensief

De intensieve cursus is mogelijk met 15 lesuren per week. De groepen bestaan uit maximaal 8 cursisten zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt. Je kunt ook kiezen voor een intensieve cursus met 25 lesuren per week. Deze cursus bestaat ook uit 15 lesuren algemeen Portugees en wordt aangevuld met workshops waarin een bepaald onderwerp (zoals vocabulaire, conversatie, presentatie) centraal staat.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Speciaal intensief

Bij de speciaal intensieve cursus wordt de intensieve cursus van 15 lesuren per week gecombineerd met wekelijks 5 of 10 lesuren individueel onderwijs. Deze individuele lesuren worden geheel aangepast aan jouw interesses en kennisniveau.

Intensief - Pasen

Het is altijd extra bijzonder om tijdens feestdagen in het buitenland te verblijven. Deze cursus biedt je die mogelijkheid. Buiten de taallessen heb je voldoende vrije tijd om de stad te verkennen en ondergedompeld te worden in de Portugese cultuur. Zo zijn er in de week voor Pasen indrukwekkende processies en zijn de straten versierd met bloemen en lakens. Tijdens deze 2-weekse cursus ligt de nadruk tijdens de taallessen op algemeen taalgebruik en spreekvaardigheid. De lesgroepen bestaan uit maximaal 12 personen. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden een heerlijke bestemming voor een culturele en leerzame taalvakantie!

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Intensief - Kerstmis

Onze partnerschool in Faro blijft tijdens de Kerstperiode geopend. Alleen op 25 december is de school dicht en vervallen de lessen. Tijdens de 2-weekse Kerstcursus heb je 15 lesuren per week Portugese les. Daarnaast heb je voldoende tijd om Faro en omgeving te verkennen. Wil je de Kerstsfeer optimaal beleven, bezoek dan een van de Kerstmarkten. Voor een optimale onderdompeling in de Portugese cultuur én een uniek kijkje in het dagelijkse leven van de Portugezen tijdens de Kerstperiode, adviseren wij je om bij een gastgezin te verblijven.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Individueel

Deze vorm van onderwijs biedt je de kans om je tijdens de cursus op een bepaalde interesse te richten. De gehele cursus wordt afgestemd op jouw wensen en kennisniveau. Zo benut je je tijd dus optimaal. In de prijslijst staan de prijzen van 20 en 25 lesuren per week. Wil je meer of minder lessen, of wil je semi-individueel les (met z'n tweeën, alleen mogelijk als je hetzelfde niveau hebt) neem dan even contact met ons op.

Gastgezin

Het verblijf bij een gastgezin is een unieke gelegenheid om te ervaren hoe de Portugezen wonen en leven. Het is een waardevolle aanvulling op je taalcursus. In een gastgezin verblijf je in een 1-persoonskamer op basis van logies/ontbijt.

Appartement

In Faro kun je er voor kiezen om in een gedeeld appartement te verblijven. Je deelt de gemeenschappelijke ruimtes zoals de badkamer, keuken en woonkamer met andere studenten van de taalschool. Je kunt kiezen voor een 1-persoonskamer of voor een 2-persoonskamer (alleen voor samenreizenden). Het appartement ligt op loopafstand van de taalschool.

Voor het verblijf in een appartement dien je een borg van €100 te betalen bij aankomst.

Algemene beoordeling
4.1 / 5.0
10 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.7 / 5.0
Prettige kleinschalige school waar goed gekeken wordt naar het niveau waarop je les kunt krijgen.
Helma
71 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Prettige kleinschalige school waar goed gekeken wordt naar het niveau waarop je les kunt krijgen. Excursies interessant. Faro is een klein stadje maar dat heeft z’n voordelen en het boemeltreintje langs de kust is heel handig om andere plaatsen te bezoeken.


4.7 / 5.0
Deze taalreis was super leuk.
Frederique
41 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Deze taalreis was super leuk. Ik ben blij dat ik twee weken geboekt heb en had eigenlijk nog langer willen blijven of ga zeker terugkomen. Het appartement was top, tegenover de school, de mensen super lief, uitleg perfect, lessen gezellig, nou ja al die dingen.


3.9 / 5.0
De lessen werden gegeven in een prettige sfeer.
Anoniem
66 jaar
Nederlands
1 week