Spaans leren in Salamanca voor volwassenen


Spaans leren als volwassene in een stad vol geschiedenis, architectuur, kunst en cultuur. Spreekt jou dit aan? Dan is Salamanca een uitstekende bestemming! Verder staat deze stad ook bekend om haar bruisende nachtleven, de grote aantallen internationale studenten en natuurlijk om het zuivere Spaans dat de inwoners spreken. Hierdoor weten volwassenen van over de hele wereld Salamanca dan ook te vinden. Ieder jaar komen hier duizenden studenten Spaans leren en zij zorgen voor veel levendigheid in de smalle straatjes vol gezellige barretjes en restaurantjes. De Spaanse sfeer gaat hierbij zeker niet verloren aangezien ook Spaanse studenten ruim vertegenwoordigd zijn. Salamanca heeft immers de oudste universiteit van Spanje en is dus een ideale stad om de Spaanse taal te leren als volwassene. 

In de geschiedenis van Spanje hebben Salamanca en haar omgeving een belangrijke rol gespeeld. Dit maakt Salamanca tot zo´n unieke stad dat de UNESCO in 1988 besloot om Salamanca op de lijst van werelderfgoederen te plaatsen. En wil je de stad eens uit, dan zijn er talrijke interessante dagtochten mogelijk. Genoeg redenen dus om Spaans te leren in Salamanca of om er terug te komen!

Leer Spaans in hartje Salamanca

Onze partnerschool ‘Mester’ is gevestigd in een volledig gemoderniseerd, maar toch historisch pand vlakbij het centrale ‘Plaza Mayor’. Deze internationale taalschool beschikt over alle benodigde faciliteiten die jouw taalcursus bevorderen: 26 leslokalen, een bibliotheek, een talenlab, een computerruimte (met internet) en diverse studieruimten. Verder heeft de school ook nog een grote keuken waar kooklessen gegeven worden en een speciale ruimte voor danslessen. Spaans leren in Salamanca was nog nooit zo leuk!

 

En maak gebruik van ons sociale programma tijdens het Spaans leren

Leer de Spaanse taal en cultuur nóg beter in Salamanca door deel te nemen aan meerdere activiteiten die speciaal door de taalschool worden georganiseerd, zoals films, sportwedstrijden, danslessen, gitaarlessen, tapas tours, lezingen over diverse onderwerpen uit de Spaanse geschiedenis, rondleidingen door de stad en nog veel meer! Bovendien worden er in de weekenden interessante excursies geregeld, zodat je ook de omgeving van de stad kan verkennen. 

Behalve dit sociale programma biedt taalschool Mester haar cursisten in Salamanca de mogelijkheid om in contact te komen met een Spaanse student(e), zodat je als volwassene echt uitstekend Spaans leert! Als je mee wil doen met deze ‘intercambio’, dan ontvang je van het secretariaat zijn/haar telefoonnummer en op deze manier bouw je snel een vriendenkring op!

Accommodatie gedurende het Spaans leren in Salamanca

Als je kiest voor een verblijf in een gastgezin, dan kies je voor een unieke ervaring. Het wonen bij een Spaans gezin is de perfecte manier om meer te leren van de Spaanse gewoontes en de Spaanse taal te oefenen. Daarnaast kan je ook besluiten om gedurende je cursus in Salamanca in een appartement, een residentie of in een single-use appartement te gaan wonen. Aan de accommodatiekeuzes zal het dus niet liggen tijdens het Spaans leren!

Waarom is Spaans leren in Salamanca een goed idee?

Als je echt bij de basis van de Spaanse taal begint, is het erg fijn om niet direct naar een dialect te hoeven luisteren. In Salamanca spreekt de bevolking de pure vorm van het Spaans en dit was voor Ruth Heeres dan ook één van de redenen om Spaans te leren in Salamanca. Als je benieuwd bent naar haar verhaal, kan je meer lezen in het persoonlijke interview. Zij vertelt hier bijvoorbeeld ook dat de mensen daar gewend zijn aan studenten met verschillende nationaliteiten, waardoor ze vaak openstaan voor conversaties. Dit draagt natuurlijk allemaal bij aan het leren van de Spaanse taal in Salamanca

Ga je liever voor een andere locatie in Spanje? Bekijk dan ons aanbod betreft een taalcursus Spaans in Spanje voor volwassenen. Of ben je benieuwd naar onze andere taalreizen in het buitenland? lees dan meer op onze website.

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Mester

Onze partnerschool in Salamanca, Mester, is gevestigd in een geheel gemoderniseerd, historisch pand vlakbij het centrale plein, de Plaza Mayor. Behalve 26 leslokalen beschikt de school over een bibliotheek, talenlab, computerruimte (met internet) en diverse studieruimten. Verder beschikt de school over:- grote keuken voor kooklessen - speciale ruimte voor danslessen (met houten vloer en spiegelwanden)- oppasservice voor gezinnen met kinderen lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement, Residentie
Cursusperiode:
1-40 weken, 1 week vanaf €185

Weer in Salamanca

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Okt 18 7 6
Nov 12 3 4
Dec 8 1 3
Jan 8 2 4
Feb 13 0 6
Maart 14 2 7
Apr 16 5 8
Mei 19 6 8
Juni 26 11 11
Juli 29 13 11
Aug 29 13 10
Sept 24 10 8

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes