Spaans leren in Salamanca voor volwassenen


Spaans leren als volwassene in een stad vol geschiedenis, architectuur, kunst en cultuur. Spreekt jou dit aan? Dan is Salamanca de perfecte bestemming! Verder staat deze stad ook bekend om haar bruisende nachtleven, de grote aantallen internationale studenten en natuurlijk om het zuivere Spaans dat de inwoners spreken. Hierdoor weten volwassenen van over de hele wereld Salamanca dan ook te vinden. Ieder jaar komen hier duizenden studenten Spaans leren en zij zorgen voor veel levendigheid in de smalle straatjes vol gezellige barretjes en restaurantjes. De Spaanse sfeer gaat hierbij zeker niet verloren aangezien ook Spaanse studenten ruim vertegenwoordigd zijn. Salamanca heeft immers de oudste universiteit van Spanje en is dus een ideale stad om de Spaanse taal te leren als volwassene

In de geschiedenis van Spanje hebben Salamanca en haar omgeving een belangrijke rol gespeeld. Dit maakt Salamanca tot zo´n unieke stad dat de UNESCO in 1988 besloot om Salamanca op de lijst van werelderfgoederen te plaatsen. En wil je de stad eens uit, dan zijn er talrijke interessante dagtochten mogelijk. Genoeg redenen dus om Spaans te leren in Salamanca of om er terug te komen!

Leer Spaans in hartje Salamanca

Wij hebben twee partnerscholen voor volwassenen om Spaans te leren in Salamanca. Beide taalscholen (Mester en Colegio Delibes) zijn gevestigd in het hart van de stad, dichtbij het bekende plein “Plaza Mayor”. Onze partnerschool Mester is gevestigd in een volledig gemoderniseerd, maar toch historisch pand. Deze internationale taalschool beschikt over alle benodigde faciliteiten die jouw taalcursus bevorderen: 26 leslokalen, een bibliotheek, een talenlab, een computerruimte en diverse studieruimten. Verder heeft de school ook nog een grote keuken waar kooklessen gegeven worden en een speciale ruimte voor danslessen. Spaans leren in Salamanca was nog nooit zo leuk!

Onze andere partnerschool in Salamanca, Colegio Delibes, is gevestigd in een historisch pand van vijf verdiepingen, op het plein van Julian Sanchez “El Charro”. De taalschool is volledig gemoderniseerd en beschikt over 23 klaslokalen met alle faciliteiten die je nodig hebt om goed Spaans te kunnen leren! Verder heeft de taalschool een ruimte waar de kooklessen gegeven worden, een bibliotheek, een computerruimte, een kunstruimte in de binnentuin én een patio waar je de andere studenten ontmoet tijdens de pauzes.

Doe mee aan het sociale programma tijdens het Spaans leren in Salamanca

Leer de Spaanse taal en cultuur nóg beter in Salamanca door deel te nemen aan sociale en culturele activiteiten die speciaal door de scholen worden georganiseerd. Voorbeelden van activiteiten zijn filmavonden, sportwedstrijden, danslessen, gitaarlessen, tapas tours, lezingen over diverse onderwerpen uit de Spaanse geschiedenis, rondleidingen door de stad en nog veel meer! Bovendien worden er in de weekenden interessante excursies georganiseerd, waardoor je ook de omgeving van de stad kunt leren kennen! 

Accommodatie tijdens het Spaans leren in Salamanca 

De beste manier om de Spaanse taal te leren is door te kiezen voor een verblijf bij een Spaans gastgezin. Het is de perfecte manier om meer te leren over de Spaanse taal en cultuur. Je kunt je nieuwe Spaanse taalkennis ’s avonds tijdens het avondeten direct in de praktijk toepassen! Volwassenen die liever ergens verblijven samen met andere internationale studenten kunnen kiezen voor een residentie of gedeeld appartement. Daarnaast is er ook de optie om in een privé studio te verblijven. 

Waarom is Spaans leren in Salamanca een goed idee?

Als je echt bij de basis van de Spaanse taal begint, is het erg fijn om niet direct naar een dialect te hoeven luisteren. In Salamanca spreekt de bevolking de pure vorm van het Spaans en dit was voor Ruth Heeres dan ook één van de redenen om Spaans te leren in Salamanca. Als je benieuwd bent naar haar verhaal, kan je meer lezen in het persoonlijke interview. Zij vertelt hier bijvoorbeeld ook dat de mensen daar gewend zijn aan studenten met verschillende nationaliteiten, waardoor ze vaak openstaan voor conversaties. Dit draagt natuurlijk allemaal bij aan het leren van de Spaanse taal in Salamanca.

Ga je liever voor een andere locatie in Spanje? Bekijk dan ons aanbod betreft een taalcursus Spaans in Spanje voor volwassenen. Of ben je benieuwd naar onze andere taalreizen in het buitenland? lees dan meer op onze website.

lees verder »
 
Mester
(64)

Taalcursussen voor Volwassenen op Mester

Onze partnerschool in Salamanca, Mester, is gevestigd in een geheel gemoderniseerd, historisch pand vlakbij het centrale plein, de Plaza Mayor. Behalve 26 leslokalen beschikt de school over een bibliotheek, talenlab, computerruimte (met internet) en diverse studieruimten. Verder beschikt de school over: - grote keuken voor kooklessen - speciale ruimte voor danslessen (met houten vloer en spiegelwanden) - oppasservice voor gezinnen met kinderen lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Geopend:
hele jaar

Taalcursussen voor Volwassenen op Colegio Delibes

Onze partnerschool in Salamanca, Colegio Delibes, is gelegen in het centrum van Salamanca, aan een groot plein met veel groen en op 5 minuten loopafstand van het bekende Plaza Mayor. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €235

Weer in Salamanca

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
June 26 11 11
July 29 13 11
Aug 29 13 10
Sept 24 10 8
Oct 18 7 6
Nov 12 3 4
Dec 8 1 3
Jan 8 2 4
Feb 13 0 6
Mar 14 2 7
Apr 16 5 8
May 19 6 8
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes