studytravel
menu

Mijn taalreis naar Málaga: een warm bad

Geschreven door Bo van Haaften op 10 05 2022

Malaga... wat ben je fijn zeg!

Na een tijdje twijfelen waar ik mijn Spaanse taalcursus nou zou gaan doen en bij welke taalschool (want er zijn zóveel mogelijkheden), ben ik terechtgekomen bij taalschool CLIC gelegen in het centrum van Malaga. Study travel heeft me goed geholpen bij deze keuze en zo hebben we samen gekeken naar wat bij mijn behoefte past. Zo vind ik het bijvoorbeeld heel leuk om onder de mensen te zijn, maar moet het niet te grootschalig zijn en af en toe mezelf terugtrekken vind ik toch ook wel fijn. Hierdoor werd mij aangeraden om te gaan verblijven in de mini residentie.. !Spoiler alert! Alles was perfect.

De aankomst in Málaga

Ja, ik kan me voorstellen dat je denkt: 'Perfect? dat is onmogelijk!' Nou, dat dacht ik dus ook, maar ik zal je een beetje meenemen in hoe alles is verlopen vanaf het moment dat ik door de taxi werd afgezet bij de mini residentie.

Ik werd opgewacht door een stagiaire van de taalschool. 1 ander meisje stond er ook al en er kwam nog een ander meisje aan. We waren met z'n drietjes tegelijk aangekomen en verbleven in dezelfde residentie (waar in totaal 4 mensen kunnen verblijven). Alles werd kort uitgelegd en we kregen een mini tour. Super duidelijk allemaal! 

We raakten gelijk aan de praat met z'n drietjes en besloten lekker uiteten te gaan in de stad. Het voelde gelijk alsof we elkaar al een tijdje kenden en Malaga voelde gelijk ook heel vertrouwd. Als een warm bad. Later kwam het vierde huisgenootje ook thuis en daar was het ook mega gezellig mee.

taalreis-spaans-malaga taalreis-malaga

Leer andere studenten kennen tijdens je taalreis naar Málaga!

De volgende dag was de eerste schooldag en we liepen gezellig met z'n allen naar de taalschool. We zaten allemaal in een andere klas. Gelijk op dag 1 van de les ben ik heel close geworden met een klasgenootje, hierdoor dachten veel mensen dat we samen waren gekomen, maar we kenden elkaar pas net. 

Een paar dagen daarna hebben we met een groepje mensen gekookt en gegeten samen, alsof we een hele hechte vrienden groep waren. Nou.. eigenlijk zijn we dat ook wel, maar het voelt zo onwerkelijk als je elkaar pas een paar dagen kent en dan al zo close bent met elkaar. Alles voelde gelijk zo vertrouwd en dat is heel moeilijk uit te drukken in woorden. Iedereen was zo open en gezellig tijdens de taalreis.

Malaga stad voelt eigenlijk als een groot dorp. Je hebt alles: leuke clubs, restaurants, kleding winkels en een strand, maar het voelt niet massaal en groot aan, eerder knus en gezellig. De weg door Malaga uit je hoofd leren, is ook niet zo moeilijk.

taalreis-spaans-malaga malaga-taalreis-activiteiten malaga-spanje-taalcursus

Volg een taalcursus Spaans en ga op ontdekking in Málaga tijdens je taalreis

De lessen van de taalcursus Spaans waren ook fijn. Kleine klassen, dus er is veel persoonlijke aandacht. De docenten zijn ook top en het cultuurprogramma is leuk en gevarieerd. Zo kon je voor 8 euro meedoen aan yoga op het strand bijvoorbeeld en voor een paar euro naar het wijnmuseum. Wat ik zelf niet gedaan heb, maar wel een mogelijkheid is, is naar een andere stad in de buurt gaan met een dagtour. Zo zijn ze bijvoorbeeld naar Granada en Sevilla geweest.

Je hebt geen tijd om je te vervelen en de tijd gaat ook zo ontzettend snel. Je leeft echt van dag tot dag, wat heel fijn is. De 4 weken zijn voorbij gevlogen en ik had het ook wel even moeilijk dat het er al weer op zat.

Ik ben al begonnen met sparen voor een volgende taalreis, want wouw... wat een ervaring was dit!

(Ik heb elke dag dat ik in Malaga was 1 seconde gefilmd of een foto geupload. Hierbij een compilatie van een halve minuut van mijn 4 weken in Malaga: https://youtu.be/WXQ1D2b0MlE).

malaga-tapas malaga-taalreis malaga-taalreis-spanje-spaans

Bo van Haaften
Bo (21 jaar) is in april 2022 voor 4 weken op taalreis gegaan naar Málaga.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Imparare l'Italiano !

Geschreven door Annemieke Olde Hampsink op 31 10 2019

Ik kreeg dit jaar voor mijn verjaardag een mooi cadeau van mijn man! Een lang gekoesterde wens... een taalcursus Italiaans. Ik riep het al zo lang dat ik die taal wil leren. Hij heeft, samen met StudyTravel, twee weken cursus geregeld. A Tropea, In Italia!! (ik weet nu dat je dat zo zegt op z'n Italiaans).

read more

Op taalreis ter voorbereiding op de hotelschool

Geschreven door Valerie van Wichen op 13 05 2020

Mijn naam is Valerie, ik ben 18 jaar en ik studeer aan de Hotel Management School Maastricht. Om aan de toelatingseisen van de hotelschool te kunnen voldoen ben ik na mijn eindexamens 5 weken naar Bristol en 3 maanden naar Valencia op taalreis gegaan.

read more

Op taalreis in de vakantie?

Geschreven door Babette op 11 06 2020

Heb jij altijd al een keer op taalreis willen gaan, maar heb je weinig tijd door school, een drukke studie en misschien ook nog wel een bijbaan? Geen zorgen; een taalreis is namelijk perfect te combineren met een vakantie!

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes