Taalcursus Frans in Rouen

French in Normandy

De taalschool in Rouen, French in Normandy, beschikt over twaalf leslokalen en een studentenruimte. In de directe omgeving vind je 'Jardin des Plantes' (botanische tuin) evenals winkels, restaurants en barretjes. Er is gratis wifi op school en er zijn 30 computers met internet waarvan je gratis gebruik mag maken.

Sociaal programma

De taalschool organiseert diverse excursies en activiteiten om Rouen en de omgeving beter te leren kennen. De activiteiten bestaan onder andere uit het bezoeken van musea, restaurants, theater- en filmavonden, sportactiviteiten en bezienswaardigheden. Op zaterdag worden er dagexcursies georganiseerd naar bijvoorbeeld Parijs, Monet’s tuin in Giverney en de landings-stranden van Normandië.

Voorbeeld activiteiten in Rouen 

Minimum leeftijd: 16 jaar.

 

Intensief

Je kunt kiezen voor 15 of 25 lesuren per week. De lesgroepen bestaan uit maximaal 8 personen. De lessen vinden plaats op 5 verschillende niveaus en vinden plaats van 09.30 uur tot 13.00 uur (inclusief een pauze van 30 minuten). Kies je voor de cursus met 25 lesuren, dan kun je deelnemen aan diverse workshops. Het maximum aantal deelnemers tijdens de workshops is 10. Per week kun je kiezen aan welke workshops je deel wilt nemen. Je hebt de keuze uit bijvoorbeeld grammatica, uitspraak, zakelijk Frans, luistervaardigheid, schrijfvaardigheid etcetera.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

De cursus speciaal intensief combineert 15 lessen in groepsverband (de standaard intensieve cursus) met 5 privélessen in de middag. Zo kun je naast het ontwikkelen van je algemene vaardigheden ook specifiek ingaan op de onderwerpen van de taal waar jij nog moeite mee hebt.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Frans & koken

Deze cursus is speciaal bedoeld voor liefhebbers van de Franse keuken. De cursus is inclusief 15 lesuren Frans en 3 kooksessies onder begeleiding van een professionele chef op 3 middagen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

DELF/DALF

Naast de standaard intensieve cursussen in Rouen, kun je je ook voorbereiden op het DELF- of DALF-examen (Diplôme d'études en langue française). De cursus ter voorbereiding op dit examen combineert 15 lessen algemeen Frans met 10 lessen waarin je specifieke stof krijgt ter voorbereiding op het examen.

Klik hier voor meer informatie over het DELF- en DALF-examen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

Als je weinig tijd hebt en graag een-op-een les hebt van een leraar, dan is deze individuele cursus van 15 of 30 lesuren per week zeer geschikt. Het lesprogramma kan op op jouw kennisniveau, interesse en/of beroepsveld afgestemd worden.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Club 50

Deze cursus is speciaal ontworpen voor de wat oudere student (50 jaar en ouder) die niet alleen hun Frans willen verbeteren, maar ook vooral willen genieten van de regio Normandië en de Franse cultuur. Je neemt deel aan de cursus Frans van 15 lessen per week (in gemixte groepen van alle leeftijden, ingedeeld op je niveau van het Frans). Daarnaast neem je deel aan een activiteitenprogramma uitsluitend voor 50+ studenten, waarbij 4 activiteiten zijn inbegrepen per week. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld museumbezoeken, kookworkshops, een kaas-en wijnproeverij, een historische stadstoer, een bezoek aan het "Joan of Arc Historial". De duur van de cursus is 1 of 2 weken (op vaste startdata van het jaar).

Minimum leeftijd is 50 jaar.

Gastgezin

Bij de gastgezinnen verblijf je in een 1-persoonskamers op basis van halfpension op werkdagen en volpension in het weekend. De meeste gezinnen wonen op ca. 35 minuten reisafstand van de school met het openbaar vervoer.

Executive gastgezin

Je verblijft hier in een 1-persoonskamers met eigen badkamer op basis van halfpension op werkdagen en volpension in het weekend. De meeste gezinnen wonen op ca. 35 minuten reisafstand van de school met het openbaar vervoer.

Residentie

De residentie ("Les Estudines Normandie") biedt comfortabele studio's (met eigen kitchenette) aan in het centrum van de stad, op slechts 10 minuten loopafstand van de school. Ontbijt is inbegrepen, behalve op zondagen en feestdagen.

Studio in familie

Lijkt het je leuk om bij een Frans gastgezin te verblijven, maar ben je wel gesteld op je privacy? Dan is dit misschien wel de ideale accommodatie! Deze gastgezinnen hebben een aparte ruimte van hun woning ingericht als studio waar cursisten kunnen verblijven. De studio's zijn volledig gemeubileerd. De gezinnen wonen op ca. 20-30 minuten reisafstand van de taalschool. Je kunt vanaf 1 maand verblijven in deze studio's.

Algemene beoordeling
4.2 / 5.0
36 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.4 / 5.0
Mijn dochter en ik zijn zinder verwachtingen aan de cursus begonnen.
Jooske
57 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Mijn dochter en ik zijn zinder verwachtingen aan de cursus begonnen. We zijn 2 weken gegaan omdat we het niet anders konden regelen met ons werk. Weken zijn omgevlogen. Het was een enorm leuke ervaring. Team van ‘French in Normandy’ is betrokken en enthousiast. Lessen zijn afwisselend en met zorg gekozen. Zeer zeker voor herhaling vatbaar!


4.7 / 5.0
Erg leuk om samen met leeftijdgenoten en docent bezig te zijn met de Franse taal.
Joanne
59 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Erg leuk om samen met leeftijdgenoten en docent bezig te zijn met de Franse taal. Ook fijn om in een gastgezin te logeren. De gesprekken aan tafel en de aandacht hielpen om me thuis te voelen. En tegelijkertijd kon ik ook nog oefenen met Frans spreken. De excursies waren ook interessant en voegden toe aan de positieve ervaring.


4.4 / 5.0
Ik heb echt genoten van mijn Franse taalreis in Rouen.
Jim
67 jaar
Brits
4 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Ik heb echt genoten van mijn Franse taalreis in Rouen. De lesmethode en cursusmaterialen pasten precies bij mijn leer voorkeur. De docenten waren vakkundig en heel erg aardig. Ik had de intensieve cursus van 5 uur per dag genomen en vooraf twijfelde ik of het misschien niet te veel zou zijn, maar de uren en dagen vlogen erbij. 'S ochtends kregen wij lessen meer gericht op grammatica en 's middags gericht op de Franse cultuur en gewoontes. En de hele tijd in het Franse taal.
Het gastgezin was perfect, een heel erg aardig echtpaar, heerlijk eten, gezellige schone kamer, en maar 2 minutes vanaf het school!


4.6 / 5.0
Het was in een woord geweldig!
Dwight
42 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Het was in een woord geweldig! Alles was goed geregeld. Goed ontvangen bij het gastgezin. Prima kamer en goede sfeer.
De school was ook geweldig. Behulpzame docenten en fantastische crew. Veel geleerd in die week en veel tips gekregen. Ik hoop er snel weer een keer te zijn.


4.4 / 5.0
Ik heb een fijne, leerzame week gehad in Rouen.
Anoniem
40 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Ik heb een fijne, leerzame week gehad in Rouen. De organisatie van de reis was goed en de informatie die ik vooraf kreeg van Study Travel, de residentie en de school was uitgebreid en prettig. Ik overweeg zeker ee