Frans taalkamp in Montpellier voor jongeren


Bij een Frans taalkamp in Montpellier komen jongeren van over de hele wereld samen om Frans te leren. Het taalkamp bevat naast Franse lessen een uitgebreid programma met activiteiten en excursies. Montpellier is een bruisende studentenstad met veel historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, de Arc de Triomphe en het aquaduct Saint-Clément. De stad heeft daarnaast vele musea, parken, tuinen en paleizen om te bezoeken. Maar de steden in de omgeving zijn ook zeker een bezoekje waard, zoals Sète en Avignon. Bovendien  maken de prachtige stranden en het mediterrane klimaat Montpellier een ideale locatie voor een zomerkamp Frans

Wat houdt een Frans taalkamp voor jongeren in Montpellier in?
Het Franse vakantiekamp in Montpellier wordt georganiseerd door onze partnerschool LSF Juniors en is gericht op jongeren van 11-16 jaar. De jongeren volgen een taalcursus Frans van 20 lessen per week.  Daarnaast worden er leuke activiteiten en uitjes georganiseerd, waardoor ze gemakkelijk in contact zullen komen met hun leeftijdsgenoten.  Bovendien verblijven ze ook samen in een gastgezin of in de residentie van de school. 
Waar verblijven jongeren bij het Franse taalkamp in Montpellier? 
Bij het Frans taalkamp zullen jongeren van 11 t/m 13 jaar in een Frans gastgezin verblijven. Jongeren vanaf 14 jaar kunnen kiezen tussen een gastgezin of de studentenresidentie. Door bij een gastgezin te verblijven en mee te eten zullen jongeren de Franse cultuur van dichtbij leren kennen en kunnen ze de theorie uit de lessen meteen toepassen. Zo zullen ze goed Frans leren spreken. Maar de residentie heeft ook veel te bieden. Zo zijn hier gemeenschappelijke ruimtes waar jongeren zich goed kunnen vermaken met hun internationale leeftijdsgenoten.
Wat voor activiteiten zijn er bij het Frans zomerkamp in Montpellier?
Het Franse zomerkamp in Montpellier zit boordevol met activiteiten en excursies! Er zijn middagactiviteiten, avondactiviteiten en excursies in het weekend. Zo gaan de jongeren bijvoorbeeld naar de dierentuin, het zeeaquarium, de grotten of het strand. Ook zijn themafeesten, speurtochten, filmavonden of sportactiviteiten zoals voetbal of tennis.
Is er voldoende toezicht bij het taalkamp Frans in Montpellier?
Bij het Frans taalkamp in Montpellier is 24 uur per dag toezicht voor de jongeren, zowel tijdens de Franse lessen als bij het gastgezin of in de residentie. Daarnaast zijn alle activiteiten en excursies onder begeleiding en geldt er een avondklok voor de jongeren.  
Wanneer kunnen jongeren op Frans taalkamp naar Montpellier? 
De vakantiekampen Frans in Montpellier worden alleen aangeboden in de zomermaanden. De startdata liggen tussen 29 juni en 17 augustus. Jongeren die graag op taalkamp in Frankrijk willen buiten het hoogseizoen, kunnen een kijkje nemen bij onze andere taalcursussen voor jongeren in Frankrijk. Daarnaast zijn er ook Frans taalkampen in Montpellier voor jongvolwassenen. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen namelijk meedoen aan de taalcursussen voor volwassenen in Montpellier. 

Wat houdt een Frans taalkamp voor jongeren in Montpellier in?

Het Franse vakantiekamp in Montpellier wordt georganiseerd door onze partnerschool LSF Juniors en is gericht op jongeren van 11-16 jaar. Het bevat een taalcursus Frans van 20 lessen per week. Daarnaast worden er leuke activiteiten en uitjes georganiseerd, waardoor je gemakkelijk in contact zult komen met je leeftijdsgenoten. Bovendien verblijf je ook samen in een gastgezin of in de residentie van de school. 

Waar verblijf je tijdens het Franse taalkamp in Montpellier? 

Bij het Franse zomerkamp in Montpellier zul je als jongere van 11 t/m 13 jaar in een Frans gastgezin verblijven. Als jongere van 14 jaar of ouder kun je kiezen tussen een gastgezin of de studentenresidentie. Door bij een gastgezin te verblijven en mee te eten, zul je de Franse cultuur van dichtbij leren kennen en kun je de theorie uit de lessen meteen toepassen. Hierdoor zul je goed Frans leren spreken. Maar de residentie heeft ook veel te bieden. Zo zijn hier gemeenschappelijke ruimtes waar je je uitstekend kunt vermaken met internationale leeftijdsgenoten.

Wat voor activiteiten zijn er bij het Franse taalkamp in Montpellier?

Een taalkamp Frans in Montpellier zit boordevol met activiteiten en excursies! Er zijn middagactiviteiten, avondactiviteiten en excursies in het weekend. Zo ga je bijvoorbeeld naar de dierentuin, het zeeaquarium, de grotten of het strand. Ook zijn themafeesten, speurtochten, filmavonden of sportactiviteiten, zoals voetbal of tennis.

Is er voldoende toezicht bij het Franse zomertaalkamp in Montpellier?

Bij een Frans taalkamp in Montpellier sta je als jongere 24 uur per dag onder toezicht, zowel tijdens de Franse lessen als bij het gastgezin of in de residentie. Daarnaast zijn alle activiteiten en excursies onder begeleiding en geldt er voor alle jongeren een avondklok.  

Wanneer kun je op Frans taalkamp naar Montpellier? 

De Franse taalcursussen in Montpellier worden alleen aangeboden in de zomermaanden. De startdata liggen tussen 29 juni en 17 augustus. Jongeren die graag op taalkamp willen buiten het hoogseizoen, kunnen een kijkje nemen bij onze andere taalkampen in Frankrijk. Daarnaast kunnen jongeren vanaf 16 jaar al meedoen aan de Franse taalvakanties in Montpellier voor volwassenen. Mocht je benieuwd zijn naar al onze bestemmingen en cursussen, bekijk dan ons volledige aanbod aan taalkampen voor jongeren

lees verder »
 

Taalcursussen voor Jongeren op L.S.F. Juniors

Onze partnerschool in Montpellier, LSF Juniors , organiseert een programma voor jongeren tussen de 11-16 jaar oud. De school voor jongeren is gelegen op slechts 5 minuten lopen van “Place de la Comédie”, een van Montpellier’s meest bekende pleinen met zijn zonnige terrasjes. Naast taallessen is ook een compleet pakket aan activiteiten inbegrepen. Zo leren jongeren de Franse cultuur en omgeving van Montpellier nog beter kennen! lees verder »
Minimum leeftijd:
13 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-6 weken, 1 week vanaf €785

Weer in Montpellier

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 21 11 9
June 26 14 11
July 29 16 12
Aug 28 16 10
Sept 25 14 8
Oct 20 10 6
Nov 15 5 5
Dec 11 2 4
Jan 11 1 5
Feb 12 2 6
Mar 15 5 7
Apr 18 8 8
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes