Frans zomerkamp in Frankrijk voor jongeren

Bij een Frans zomerkamp in Frankrijk combineer je Frans leren niet alleen met leuke activiteiten en excursies, maar ook met je favoriete hobby of sport! Zo kun je surfen, zeilen of duiken in de leukste kustplaatsen van Frankrijk. Daarnaast ontmoet je medestudenten vanuit de hele wereld en word je ondergedompeld in de Franse taal en cultuur tijdens de Franse lessen.  

Franse zomerkampen in Frankrijk:
Frans zomerkamp in Antibes: 8-17 jaar, vanaf 12 jaar mogelijk met zeilen, dansen, fitness of het DELF examen 
Frans zomerkamp in Nice: 8-17 jaar, vanaf 12 jaar mogelijk met duiken, tennis of zeilen 
Frans zomerkamp in Biarritz: 10-17 jaar, met surflessen of een pakket met diverse sporten
Frans zomerkamp in Montpellier: 11-16 jaar
Frans zomerkamp in Parijs: 12-17 jaar
Frans zomerkamp in Annecy: 11-16 jaar

  zomerkamp Frans in Frankrijk voor jongeren

Waar bestaat een Frans vakantiekamp in Frankrijk uit?

Een zomerkamp Frans in Frankrijk bestaat uit een combinatie van taallessen, acitiviteiten en verblijf inclusief maaltijden. Er wordt een algemeen activiteitenprogramma georganiseerd met veel leuke sport- en spelactiviteiten, maar het is ook mogelijk om een aanvullend sportprogramma te kiezen. Daarnaast bevat het taalkamp excursies naar interessante bezienswaardigheden en steden in de buurt.

Frans zomerkamp met watersporten in Frankrijk

Frans zomerkamp met sport in Frankrijk   

De zomervakantie is het ideale moment om mee te doen aan leuke zomerse activiteiten. Voor liefhebbers van watersporten zijn er in Nice en Antibes taalkampen waarbij je de Franse taalcursus kunt combineren met zeilen of duiken. Daarnaast is Biarritz de droombestemming van surfliefhebbers, omdat de golven hier perfect zijn om te surfen! Maar als je het lastig vindt om één sport te kiezen, dan is er in Biarritz ook een pakket met verschillende sporten zoals klimmen, raften en kajakken.

Frans zomerkamp met dansen, fitness of tennis in Frankrijk

Combineer jij een Franse taalreis liever met dansen, fitness of tennis? Dan is een taalkamp in Antibes of Nice de perfecte optie voor jou. Hierbij kun je kiezen tussen 5 extra dans- of fitnesslessen of zo´n 7 uur tennistraining per week. 

De lessen tijdens een Frans zomerkamp in Frankrijk

Een Frans taalkamp is natuurlijk niet compleet zonder lessen Frans. Je zult worden ingedeeld in kleine klassen op basis van je taalniveau. Doordat je les krijg in kleine klassen, krijg je vaak de kans om te oefenen met Frans spreken. Meestal volg je een cursus van 20 lesuren per week. Speciaal voor jongeren die graag iets meer uitdaging willen, is het in Antibes ook mogelijk om de DELF-cursus volgen. Hierbij volg je 6 extra lessen en krijg je de kans om een internationaal erkend diploma van de Franse taal te halen!

   

Toezicht tijdens het Frans zomerkamp in Frankrijk

Bij een zomerkamp in Frankrijk zijn jongeren in goede handen. Zowel tijdens de activiteiten, lessen als in de accommodatie is er voldoende toezicht. De mate waarin hangt af van de leeftijd. Zo mogen jongeren onder de 16 jaar meestal de accommodatie niet zonder begeleiding verlaten of geldt er een avondklok.

       Frans zomerkamp met activiteiten in Frankrijk

Verblijf bij het Franse zomerkamp in Frankrijk

Bij een zomerkamp kun je verblijven in een gastgezin of in de schoolresidentie met internationale leeftijdsgenoten. Een verblijf in een Frans gastgezin is een geweldige ervaring. Hierdoor zul je de Franse cultuur beter gaan begrijpen en sneller Frans leren spreken. Maar de residenties hebben ook veel te bieden. Zo zijn er veel sportfaciliteiten en is er de hele dag door toezicht. 

Wat is jouw ideale stad voor een Frans taalkamp?

Wil je graag op Frans zomerkamp naar Frankrijk? Dan zijn er veel bestemmingen waaruit je kunt kiezen. Als je graag een combinatie van zon, zee, strand en cultuur wilt, zijn de kustplaatsen Biarritz, Antibes, Nice en Montpellier ideaal. Hier kun je optimaal genieten van een zomerse vakantie aan zee. Maar Annecy is ook een leuke zomerbestemming, omdat het gelegen is aan een prachtig meer. Parijs is daarnaast weer ideaal als je graag veel van de Franse hoofdstad willen zien. Wil je misschien liever op taalkamp naar een ander land? Bekijk dan eens onze andere taalkampen in het buitenland. Naast taalkampen in Frankrijk hebben we bijvoorbeeld ook nog taalkampen in Spanje, Duitsland of Engeland. 

Taalkamp in Frankrijk met je favoriete sport of hobby
Bij een taalkamp in Frankrijk combineer je Frans leren met je favoriete hobby of sport. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. In de kustplaatsen Nice, Biarritz en Antibes worden verschillende watersporten aangeboden, zoals zeilen, duiken en surfen. Maar naast watersporten is het ook mogelijk om de taalcursus Frans te combineren met dansen, fitness of tennis. Bekijk voor meer informatie onze zomerkampen in Frankrijk. 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes