Taalkamp in Montpellier voor jongeren


Bij een taalkamp in Montpellier kun je Frans leren in één van de leukste steden van Zuid-Frankrijk! Montpellier is een levendige universiteitsstad met een gezellig centrum, prachtige stranden en een prettig klimaat. In het oude centrum vind je sfeervolle middeleeuwse straatjes en bezienswaardigheden, zoals de Arc de Triomphe en kathedraal Saint-Pierre. Daarnaast kun je als jongere bijvoorbeeld op excursie naar de dierentuin, het zeeaquarium of de botanische tuin van Montpellier. Maar ook in de omgeving is veel te zien, zoals de stad Nîmes, Pont du Diable en de grotten van Les Demoiselles. Kortom: Montpellier is de perfecte bestemming voor een zomerkamp Frans!

Taalkamp voor jongeren van 11-16 jaar in Montpellier
De vakantiekampen in Montpellier vinden plaats op onze partnerschool LSF Juniors, die zich bevindt in het centrum van Montpellier. Het programma bevat naast een taalcursus Frans ook een uitgebreid activiteitenprogramma en accommodatie bij een gastgezin of in de schoolresidentie. Het programma is speciaal voor jongeren van 11-16 jaar die graag de Franse taal leren tijdens een plezierige zomervakantie met veel activiteiten en excursies. 
Verblijf tijdens het zomerkamp in Montpellier
Bij het taalkamp verblijven de jongeren samen met internationale leeftijdsgenoten bij een Frans gastgezin of in de schoolresidentie. Door bij een Franse familie te wonen komen ze in contact met de Franse cultuur en kunnen ze oefenen met Frans spreken. Deze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd en zullen de jongeren een warm thuis bieden. Maar ook de residentie biedt een veilige en leuke omgeving voor de jongeren. Door samen met leeftijdsgenoten van verschillende nationaliteiten te wonen, zullen ze nieuwe vrienden maken van over de hele wereld!
Taalkamp met activiteiten in Montpellier 
Bij het taalkamp voor jongeren in Montpellier worden na de Franse lessen leuke activiteiten georganiseerd, zowel in de middag als in de avond. Ook is er een excursie op woensdag en in het weekend. Zo zijn er strandmiddagen, spelletjes, speurtochten of discoavonden. Ook gaan de jongeren samen de leukste plekjes in de stad verkennen en worden er sporten georganiseerd, zoals volleybal of voetbal. 
Begeleiding bij het taalkamp Frans in Montpellier 
Bij het taalkamp in Montpellier is de hele dag door begeleiding voor de jongeren. Zowel door de leraren tijdens de lessen Frans als door groepsleiders die meegaan bij de activiteiten. Ook in de residentie en bij het gastgezin is toezicht en is er een avondklok, zodat de jongeren niet te laat thuis zijn.
Op taalkamp naar Montpellier buiten de zomer?
De Franse taalcursus wordt alleen in de zomervakantie georganiseerd. Er zijn wel andere taalkampen in Frankrijk die ook buiten de zomer plaatsvinden, zoals de taalkampen in Nice. Bekijk hiervoor ons complete aanbod aan taalcursussen in Frankrijk voor jongeren. Vanaf 16 jaar kunnen jongeren bovendien deelnemen aan de taalkampen in Montpellier voor volwassenen, die het hele jaar door worden georganiseerd. 

Taalkamp voor jongeren van 11-16 jaar in Montpellier

De vakantiekampen in Montpellier vinden plaats op onze partnerschool LSF Juniors, die zich bevindt in het centrum van Montpellier. Het programma bevat naast een taalcursus Frans ook een uitgebreid activiteitenprogramma en accommodatie bij een gastgezin of in de schoolresidentie. Het programma is speciaal voor jongeren van 11-16 jaar, die graag de Franse taal leren tijdens een plezierige zomervakantie met veel activiteiten en excursies. 

Verblijf tijdens het taalkamp in Montpellier

Tijdens het Franse zomerkamp in Montpellier verblijf je samen met internationale leeftijdsgenoten in de schoolresidentie of bij een Frans gastgezin. Door bij een Franse familie te wonen kom je in contact met de Franse cultuur en kun je oefenen met Frans spreken. Deze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd en zullen jou een warm thuis bieden. Maar ook de residentie biedt een veilige en leuke omgeving voor jongeren. Doordat je hier samen met leeftijdsgenoten van verschillende nationaliteiten woont, zul je nieuwe vrienden maken van over de hele wereld!

Taalkamp met activiteiten in Montpellier 

Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd na de Franse lessen, zowel in de middag als in de avond. Zo zijn er strandmiddagen, spelletjes, speurtochten of discoavonden. Uiteraard ga je ook de leukste plekjes in de stad verkennen en zijn er excursies, zowel op woensdag als in het weekend. Daarnaast worden er diverse sportactiviteiten georganiseerd tijdens het taalkamp Frans in Montpellier, zoals volleybal of voetbal. 

Begeleiding bij het Franse taalkamp in Montpellier 

Bij een taalkamp in Montpellier sta je als jongere de hele dag onder supervisie. Zo sta je tijdens de lessen Frans onder supervisie van de leraren en gaan er bij de activiteiten en excursies altijd groepsleiders mee. Ook overnachten er begeleiders in de residenties en is er een avondklok in het gastgezin, zodat je niet al te laat thuis bent. 

Op taalkamp naar Montpellier buiten de zomer?

De taalcursus in Montpellier wordt alleen in de zomervakantie georganiseerd. Er zijn wel andere taalkampen in Frankrijk die ook buiten de zomer plaatsvinden, zoals de taalkampen in Nice. Vanaf 16 jaar kun je als jongere bovendien deelnemen aan de taalvakanties in Montpellier voor volwassenen, die het hele jaar door worden georganiseerd. Mocht je ook nog overwegen om een andere taal te leren, bekijk dan eens ons complete aanbod aan taalkampen in het buitenland

lees verder »
 

Taalcursussen voor Jongeren op L.S.F. Juniors

Onze partnerschool in Montpellier, LSF Juniors , organiseert een programma voor jongeren tussen de 11-16 jaar oud. De school voor jongeren is gelegen op slechts 5 minuten lopen van “Place de la Comédie”, een van Montpellier’s meest bekende pleinen met zijn zonnige terrasjes. Naast taallessen is ook een compleet pakket aan activiteiten inbegrepen. Zo leren jongeren de Franse cultuur en omgeving van Montpellier nog beter kennen! lees verder »
Minimum leeftijd:
13 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-6 weken, 1 week vanaf €785

Weer in Montpellier

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 21 11 9
June 26 14 11
July 29 16 12
Aug 28 16 10
Sept 25 14 8
Oct 20 10 6
Nov 15 5 5
Dec 11 2 4
Jan 11 1 5
Feb 12 2 6
Mar 15 5 7
Apr 18 8 8
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes