studytravel
menu

5 verrassende studentensteden in Europa

Geschreven door Babette Bleeker op 23 04 2020

 

5 verrassende studentensteden in Europa (H1)
Wanneer je denkt aan studeren in het buitenland, dan denk je al snel aan de bekende steden zoals Barcelona, Madrid, Parijs, Londen, Rome, Berlijn en ga zo maar door. Maar er zijn zoveel meer leuke en minder bekende studentensteden te ontdekken! Ben je van plan om op taalreis te gaan en spreekt een gezellige studentenstad jou aan? Denk dan eens aan één van onderstaande steden.
De leukste bestemmingen in Zuid-Europa (H2)
Ben je van plan om Spaans, Italiaans of Frans te leren, dan denk je al snel aan prachtige Zuid-Europese bestemmingen met een heerlijk klimaat, veel cultuur en natuurlijk; de warme gezelligheid! Wanneer je kiest voor Bologna, Montpellier, Sevilla of Salamanca dan kun je genieten van al deze voordelen terwijl je een nieuwe taal leert en je jezelf volledig kunt laten onderdompelen in het internationale studentenleven!
Ga op taalreis naar het Italiaanse Bologna (H3)
Of je nou altijd al fan bent geweest van Italië, meer wil leren over dit prachtige land, de indrukwekkende cultuur, de fantastische Italiaanse keuken of natuurlijk de mooie Italiaanse taal; Bologna is de ideale bestemming voor een taalreis naar Italië. Bologna is een bijzondere studentenstad; de Universiteit van Bologna is namelijk de oudste Universiteit van Europa! Het is geen massale Universiteit en de Universiteitswijk kenmerkt zich vooral met veel gezellige smalle straatjes, veel studenten op straat en natuurlijk oneindig veel gezellige barretjes waar je terecht kunt voor een typisch Italiaanse ‘aperitivo’!
Must do’s in Bologna: 
- Breng een bezoekje aan de Piazza Maggiore: het grote middelpunt van de stad! Vanuit dit plein loop je zo naar alle interessante bezienswaardigheden, zoals de Fountain of Neptune, het Palazzo d’Accursio en de San Petronia Basilica. 
- Bezoek de bibliotheek Archiginnasio; ooit een faculteit van de Universiteit van Bologna, nu een bibliotheek en indrukwekkend museum.
- Geniet van de Italiaanse specialiteiten. Bologna is één van de meest culinaire steden in Italië. Een gerecht dat je op bijna iedere kaart in Bologna zult vinden is ‘tortellini’, zeker de moeite waard om eens (of meerdere keren!) te proberen.
Leer Frans in de gezellige studentenstad Montpellier (H3)
Er zijn veel redenen om voor Montpellier te kiezen als bestemming voor jouw taalcursus Frans; het is misschien wel de meest gezellige, hippe en jonge studentenstad van Frankrijk. Door de Zuidelijke ligging is er een heerlijk klimaat, binnen 20 minuten sta je aan de Middellandse zee en de stad heeft (naast de typisch Franse cultuur) ook Spaanse en Italiaanse invloeden. Ongeveer een kwart van de inwoners is student en er zijn meerdere Universiteiten, waardoor er in Montpellier een gezellige en levendige sfeer hangt! Of je nou een bezoekje brengt aan één van de vele culturele bezienswaardigheden van de stad, gaat winkelen bij de vele Franse boetiekjes, gaat relaxen in één van de stadsparken of op één van de vele terrassen; je hoeft je geen moment te vervelen als je op taalreis gaat naar Montpellier.  
Must do’s in Montpellier: 
- Slenter door La vieille Ville; het oude stadscentrum van Montpellier.
- Souvenirs shoppen op de Marché des Arceaux: een markt op een historische locatie in Montpellier.
- Ontdek de omgeving van Montpellier. Ook buiten Montpellier zijn er prachtige gebieden te ontdekken; breng een bezoekje aan één van de heerlijke stranden, bewandel de Pic Saint-Loup, één van de meest indrukwekkende bergen in de omgeving van Montpellier, bezoek één van de vele wijngaarden of ga op excursie naar de plaatsen Avignon en Nîmes.
Volg een taalcursus Spaans in Sevilla of Salamanca (H3)
In Spanje zijn er ontzettend veel gezellige studentensteden, die ideaal zijn om Spaans te leren, te genieten van het Spaanse studentenleven en de cultuur van dichtbij te leren kennen! Wanneer je op zoek bent naar een stad in Andalusië, dan kun je Sevilla niet overslaan. Dankzij de Zuidelijke ligging is Sevilla één van de warmste steden in Spanje. Het is een typisch Spaanse studentenstad en er zijn dan ook ontzettend veel Spaanse- en internationale studenten. Omdat Sevilla het hele jaar door een warm klimaat heeft, wordt er veel op straat geleefd! Zo kun je na de Spaanse lessen heerlijk relaxen of huiswerk maken in één van de vele parken of op één van de vele terrassen in de sfeervolle straatjes van het oude centrum. Lees hier de blog van één van onze oud-studenten om een goede indruk te krijgen van deze verrassende studentenstad.
Ook Salamanca is niet te missen wanneer je op zoek bent naar een gezellige (en wat kleinschaligere) studentenstad in Spanje. Salamanca is Spanjes oudste Universiteitsstad waar prachtig Spaans wordt gesproken, en daardoor een geliefde bestemming voor veel studenten om Spaans te leren. Het oude centrum van Salamanca is niet te groot, waardoor veel studenten zich snel thuis voelen wanneer ze op taalreis zijn.
Of je nou kiest voor Sevilla of Salamanca; beide steden bieden een combinatie van oneindig veel cultuur en een gezellige jonge sfeer in de stad!
Must do’s in Sevilla:
- Bezoek het Real Alcázar: het Koninklijk Paleis van Sevilla.
- Maak een wandeling in de bijzondere wijk Triana, gelegen aan de overkant van de rivier Guadalquivir.
- Typisch Sevilla: bezoek een flamencoshow!
Must do’s in Salamanca:
- Bezoek de kathedralen van Salamanca.
- Maak een tapas tour langs de vele tapasbarretjes in het oude centrum van Salamanca.
- Het meest bekende plein, het Plaza Mayor, moet je gezien hebben. De taalscholen in Salamanca bevinden zich rondom dit plein, dus het zal niet te missen zijn als je op taalreis bent in Salamanca!
Duits leren in München (H2)
Will je op taalreis naar Duitsland en spreekt een Universiteitsstad met een rijke cultuur je aan? Dan is München de bestemming voor jou! Een taalcursus Duits in München betekent dat je Duits gaat leren in het culturele centrum van West-Duitsland, in een gezellige en typisch Duitse studentenstad.
Must do’s in München: 
- Bezoek de vele kerken,  zoals de Alte Pinakothek, Sint-Pieterskerk en de Frauenkirche.
- Ga op ontdekkingstocht buiten de stad en bezoek de mooiste kastelen van Beieren, zoals Neuschwanstein, Nymphenburg en Linderhof.
- Geniet van de vele Biergartens van München, zoals de Hirschgarten en Augustiner Keller.

Wanneer je denkt aan studeren in het buitenland, dan denk je al snel aan de bekende steden zoals Barcelona, Madrid, Parijs, Londen, Rome, Berlijn en ga zo maar door. Maar er zijn zoveel meer leuke, minder bekende, studentensteden te ontdekken! Ben je van plan om op taalreis te gaan en spreekt een gezellige studentenstad jou aan? Denk dan eens aan één van onderstaande steden.

Studenten op taalreis

De leukste bestemmingen in Zuid-Europa

Ben je van plan om Spaans, Italiaans of Frans te leren, dan denk je al snel aan prachtige Zuid-Europese bestemmingen met een heerlijk klimaat, veel cultuur en natuurlijk; de warme gezelligheid! Wanneer je kiest voor Bologna, Montpellier, Sevilla of Salamanca kun je genieten van al deze voordelen terwijl je een nieuwe taal leert en volledig wordt ondergedompeld in het internationale studentenleven!

Ga op taalreis naar het Italiaanse Bologna

Of je nou altijd al fan bent geweest van Italië, meer wil leren over dit prachtige land, de indrukwekkende cultuur, de fantastische Italiaanse keuken of natuurlijk de mooie Italiaanse taal; Bologna is de ideale bestemming voor een taalreis naar Italië. Het is een bijzondere studentenstad; de Universiteit van Bologna is namelijk de oudste universiteit van Europa! Het is geen massale universiteit en de universiteitswijk kenmerkt zich vooral door de vele gezellige smalle straatjes, veel studenten op straat en natuurlijk oneindig veel knusse barretjes waar je terecht kunt voor een typisch Italiaanse ‘aperitivo’!

Italiaanse taalcursus in Bologna

Must do’s in Bologna: 

 • Breng een bezoekje aan de Piazza Maggiore: het grote middelpunt van de stad! Vanuit dit plein loop je zo naar alle interessante bezienswaardigheden, zoals de Fountain of Neptune, het Palazzo d’Accursio en de San Petronia Basilica. 
 • Bezoek de bibliotheek Archiginnasio; ooit een faculteit van de Universiteit van Bologna, nu een bibliotheek en indrukwekkend museum.
 • Geniet van de Italiaanse specialiteiten. Bologna is één van de meest culinaire steden in Italië. Een gerecht dat je op bijna iedere kaart in Bologna zult vinden is ‘tortellini’, zeker de moeite waard om eens (of meerdere keren!) te proberen.

Leer Frans in de gezellige studentenstad Montpellier

Er zijn veel redenen om voor Montpellier te kiezen als bestemming voor jouw taalcursus Frans; het is misschien wel de meest gezellige, hippe en jonge studentenstad van Frankrijk. Door de zuidelijke ligging is er een heerlijk klimaat, binnen 20 minuten sta je aan de Middellandse Zee en de stad heeft (naast de typisch Franse cultuur) ook Spaanse en Italiaanse invloeden. Ongeveer een kwart van de inwoners is student en er zijn meerdere universiteiten, waardoor er in Montpellier een gezellige en levendige sfeer hangt! Of je nou een bezoekje brengt aan één van de vele culturele bezienswaardigheden van de stad, gaat winkelen bij de vele Franse boetiekjes, gaat relaxen in één van de stadsparken of op één van de vele terrassen; je hoeft je geen moment te vervelen als je op taalreis gaat naar Montpellier. 

Taalcursus Frans in Montpellier

Must do’s in Montpellier: 

 • Slenteren door La vieille Ville; het oude stadscentrum van Montpellier.
 • Souvenirs shoppen op de Marché des Arceaux: een markt op een historische locatie.
 • De omgeving ontdekken. Ook buiten Montpellier zijn er prachtige gebieden te ontdekken; breng een bezoekje aan één van de heerlijke stranden, bewandel de Pic Saint-Loup, één van de meest indrukwekkende bergen in de omgeving van Montpellier, bezoek één van de vele wijngaarden of ga op excursie naar de plaatsen Avignon en Nîmes.

Volg een taalcursus Spaans in Sevilla of Salamanca

In Spanje zijn er ontzettend veel gezellige studentensteden, die ideaal zijn om Spaans te leren, te genieten van het Spaanse studentenleven en de cultuur van dichtbij te leren kennen! Wanneer je op zoek bent naar een stad in Andalusië, dan kun je Sevilla niet overslaan. Dankzij de zuidelijke ligging is Sevilla één van de warmste steden in Spanje. Het is een typisch Spaanse studentenstad en er zijn dan ook ontzettend veel Spaanse- en internationale studenten. Omdat Sevilla het hele jaar door een warm klimaat heeft, wordt er veel op straat geleefd! Zo kun je na de Spaanse lessen heerlijk relaxen of huiswerk maken in één van de vele parken of op één van de vele terrassen in de sfeervolle straatjes van het oude centrum. Lees hier de blog van één van onze oud-cursisten om een goede indruk te krijgen van deze verrassende studentenstad.

Spaanse taalcursus in studentenstad Sevilla

Ook Salamanca is niet te missen wanneer je op zoek bent naar een gezellige (en wat kleinschaligere) studentenstad in Spanje. Salamanca is Spanjes oudste universiteitsstad waar prachtig Spaans wordt gesproken, en daardoor een geliefde bestemming voor veel studenten om Spaans te leren. Het oude centrum van Salamanca is niet te groot, waardoor veel studenten zich snel thuis voelen wanneer ze op taalreis zijn.

Of je nou kiest voor Sevilla of Salamanca; beide steden bieden een combinatie van oneindig veel cultuur en een gezellige jonge sfeer in de stad!

Must do’s in Sevilla:

 • Bezoek het Real Alcázar: het Koninklijk Paleis van Sevilla.
 • Maak een wandeling in de bijzondere wijk Triana, gelegen aan de overkant van de rivier Guadalquivir.
 • Typisch Sevilla: bezoek een flamencoshow!

Must do’s in Salamanca:

 • Bezoek de kathedralen van Salamanca.
 • Maak een tapas tour langs de vele tapasbarretjes in het oude centrum.
 • Het meest bekende plein, het Plaza Mayor, moet je gezien hebben. De taalscholen in Salamanca bevinden zich rondom dit plein, dus het zal niet te missen zijn als je hier op taalreis bent!

Duits leren in studentenstad München

Wil je op taalreis naar Duitsland en spreekt een universiteitsstad met een rijke cultuur je aan? Dan is München de bestemming voor jou! Een taalcursus Duits in München betekent dat je Duits gaat leren in het culturele centrum van West-Duitsland, in een gezellige en typisch Duitse studentenstad.

Duitse taalcursus in Munchen

Must do’s in München: 

 • Bezoek de vele kerken, zoals de Alte Pinakothek, Sint-Pieterskerk en de Frauenkirche.
 • Ga op ontdekkingstocht buiten de stad en bezoek de mooiste kastelen van Beieren, zoals Neuschwanstein, Nymphenburg en Linderhof.
 • Geniet van de vele Biergartens van München, zoals de Hirschgarten en Augustiner Keller. 

Ben jij al op taalreis geweest?

Welke taal je ook gaat leren, er is keus genoeg. Misschien ben je al een keer op taalreis geweest en heb jij nog een goede tip over welke stad je echt niet over mag slaan wanneer je van gezelligheid, kroegjes, jonge mensen en cultuur houdt. Deel het hieronder met ons!

Wil je meer weten over de mogelijkheden in het buitenland? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland.

Babette Bleeker
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

5 x waarom een lerarencursus in het buitenland

Geschreven door Ruud Gossens op 05 05 2020

Een lerarencursus volgen in het buitenland is de perfecte manier om jezelf onder te dompelen in de taal en cultuur van een land. Zowel als ervaren docent, wanneer je net klaar bent met je opleiding of als je juist graag docent wil worden; er zijn verschillende redenen waarom je in het buitenland een lerarencursus zou volgen!

read more

Op taalreis in de vakantie?

Geschreven door Babette op 11 06 2020

Heb jij altijd al een keer op taalreis willen gaan, maar heb je weinig tijd door school, een drukke studie en misschien ook nog wel een bijbaan? Geen zorgen; een taalreis is namelijk perfect te combineren met een vakantie!

read more

Wat te doen in Florence met mooi weer?

Geschreven door Minne Warmerdam op 26 04 2018

Eigenlijk maakt het niet uit in welke periode je besluit een bezoek aan Florence te brengen. Florence is mooi in de winter, herfst, lente en zomer. 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes