studytravel
menu

Budget dagboek voor jouw taalreis

Geschreven door door Crissy Huberts op 4 May 2020
BUDGET CULTUUR FOOD

Hoe kan ik terugkomen van mijn taalreis zonder een lege portemonnee te hebben? Als je het ons vraagt, een terechte vraag! Een taalreis kost natuurlijk geld; de taalcursus, je accommodatie en de reis ernaartoe. Dat is het allemaal waard, want je gaat een nieuwe taal leren! Maar je wil natuurlijk ook genieten van de bestemming naast het leren van de taal. Graag delen wij ons budget dagboek met jou zodat je onbezorgd kunt genieten van je taalreis!

Doe mee aan de activiteiten van de taalschool

Iedere taalschool heeft haar eigen sociale programma. Dat betekent dat er iedere week van allerlei activiteiten en excursies georganiseerd worden waaraan alle studenten mee kunnen doen! Je moet denken aan activiteiten zoals een bioscoop avond, voetbaltoernooi of een stadswandeling. Ook worden er excursies naar omliggende plaatsen georganiseerd. Een bioscoopavond of voetbaltoernooi kost vaak nog geen € 5,- of is soms zelfs gratis!

Activiteit met medecursisten op taalreis

Excursies via de taalschool zijn vaak voordeliger doordat de taalschool afspraken maakt met lokale vervoersmaatschappijen en gebruik maakt van hun lokale contacten. De prijs van een excursie ligt rond de € 20,-. Naast dat je op je budget let leer je ook nog andere studenten kennen! Het is dus zeker aan te raden om in ieder geval in je eerste week aan het sociale programma deel te nemen.

Meet the locals

Afhankelijk van hoe lang je op taalreis gaat kun je naast het contact leggen met de studenten van je taalschool óók kennis maken met de lokale bevolking van een land. Hoe vaker je een broodje bij de lokale bakker in het Frans bestelt, hoe meer contacten je legt met mensen. De lokale bevolking vindt het leuk dat je je probeert te redden in je beste Frans en zullen je daardoor meer waarderen. Het gaat er niet om ‘hoe goed’ je de taal spreekt maar dat je het probeert! Dit leidt er vaak toe dat ze je vertellen over hun geheime hotspots van hun land of stad! Wees dus niet bang en ga tijdens je taalreis de stad in om in contact te komen met de mensen achter de stad!
  
Verblijf bij een gastgezin tijdens je taalreisTip: een échte onderdompeling van je taalreis begint bij het wonen bij een lokaal gastgezin! Zij helpen je graag met je taallessen maar ook leer je veel nieuwe dingen over hun cultuur en land. Bovendien koken zij voor jou, wat vaak voordeliger is dan iedere dag uit eten. Verhalen van locals zijn misschien nog wel rijker dan welke excursie dan ook én je bespaart op je budget!

Flaneer door oude straatjes en ontspan op mooie stranden

Nadat je die unieke tip hebt gekregen van die schattige bakker op de hoek, ga ja natuurlijk op ontdekking uit. Je kunt uren wandelen door een stad die je nog niet kent. Iedere dag ontdek je weer een nieuw parkje of cafeetje tijdens je taalreis.

Lokale markt op taalreis

Je hoeft natuurlijk niet iedere dag uitgebreid te lunchen bij Taco Bell of een latte macchiato te grijpen bij Starbucks, bezoek juist die kleine afgelegen cafeetjes. Pincho’s eten tussen de Spanjaarden of een gallo pinto eten in een ‘soda’ tentje op Costa Rica verrijkt je alleen maar meer. Op deze manier bespaar je geld én je steunt de lokale bevolking. Hoe mooi is dat? :-)

Na al dat slenteren en lokale eten heb je ook wel eens zin om even ‘niets’ te doen op taalreis. In veel steden waar je een taalcursus volgt zijn er stadsparken waar je kunt ontsnappen aan de drukte. Je kunt er zelfs je huiswerk maken op warme dagen. Ook zijn er veel bestemmingen in bijvoorbeeld Italië, Spanje, Colombia en Costa Rica waar je na je les kunt zonnen op één van de (stads)stranden. Onder het genot van een vino en wat tapas uit de lokale supermarkt kan jouw dag niet meer stuk, salute!

Insiders tip: in de Spaanse stad Granada wonen veel studenten. De lokale ‘bares’ serveren vaak één gratis tapa per persoon bij het bestellen van een cerveza! Zo heb je twee vliegen in één klap en dat scheelt ook weer qua kosten!

Bezoek musea en laat je verwonderen

Iedere dag is weer anders tijdens je taalreis. De ene dag maak je huiswerk in het park, de andere dag speel je een spelletje met je gastgezin. Dit zijn allemaal mooie ervaringen die je niets kosten. Ook het bezoeken van musea is in veel steden goedkoop of zelfs gratis. Schaf een plattegrond aan van de stad en laat je leraar je vertellen welke musea je kunt bezoeken door weinig tot niets te uit geven. Vooral in studentensteden zoals Cambridge, Bristol, Valencia en Salamanca zijn deze musea vaak gratis. Laat je verwonderen door andere werelden en bespaar tegelijkertijd op je budget!

Connect op social media

Als er één ding gratis is dan is het (nog) social media! Tegenwoordig vind je er veel besloten groepen (bijvoorbeeld op Facebook) die je vanalles vertellen over een reis of bestemming. Je kunt je er gratis bij aanmelden en al je vragen stellen. Ook zijn er vaak activiteiten en worden er events gepland die op deze platforms worden gedeeld. Op deze manier kun je zelf kijken of er events zijn waar jij aan deel kunt nemen om zo je budget te beperken in plaats van andere dure activiteiten te boeken op taalreis. Bijvoorbeeld een pubquiz in een café of een film in een oud filmhuis! Sharing is caring en op deze manier zorg je dat je je uitgaven beperkt en kun je zowel nieuwe inspiratie opdoen als jouw ervaringen delen met andere mensen!

Denk aan je budget op taalreis

Uiteraard wil je zorg dragen over je budget tijdens je taalreis. Als je probeert om niet iedere dag uit eten te gaan of een betaalde activiteit te doen kun je zeker geld besparen en houd je je budget in balans. Maak van tevoren een lijstje met verplichte uitgaven zoals eten en een lijstje van nevenactiviteiten. Zo krijg je ongeveer een idee wat het je gaat kosten. Wees bewust van je uitgaven, maar probeer ook te genieten van de (lokale) cultuur en wat een bestemming je te bieden heeft!

Joie de vivre!

Wil je meer weten over de mogelijkheden in het buitenland? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland.

Crissy Huberts
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Hola Madrid!

Geschreven door Lisa Jansen op 06 Jun 2019

Ik ben voor 7 weken naar Madrid gegaan om Spaans te leren op de taalschool Enforex. Ik kende letterlijk alleen de woorden hola en adios. De lessen waren allemaal in het Spaans, in het begin vond ik het toch wel lastig om dingen te begrijpen, maar Google translate doet wonderen.

read more

Niemand is te oud om te leren

Geschreven door Ingrid Schalkoord op 17 Oct 2018

Ik ben pas 60 geworden. Omdat ik regelmatig met vakantie naar Spanje ga vind ik het prettig om met de Spaanse bevolking een praatje te kunnen maken. Met dit doel ben ik begonnen aan een cursus Spaans 50+. Het is al even geleden dat ik in de schoolbanken heb gezeten en een cursus doen met mensen van mijn eigen leeftijd leek me fijner.

read more

Caponata, Jovanotti, piadine en de Etna

Geschreven door Yuki Hochgemuth op 21 Aug 2019

Ondanks dat Taormina gemiddeld 12 zonuren per dag heeft in juli, regende het pijpenstelen toen ik de deur uitstapte op weg naar Italiaanse taalschool Babilonia. Van tevoren was ik erg zenuwachtig geweest voor het moment dat ik bij de taalschool zou aankomen. Ik ken immers niemand, spreek erg beperkt Italiaans en ben nog nooit eerder alleen ergens op vakantie geweest.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes