Taalvakantie Italiaans in Bologna voor volwassenen


Bij een taalvakantie Italiaans in Bologna wordt het leren van de Italiaanse taal een onvergetelijke ervaring. Bologna is een levendige universiteitsstad, met zo’n 95 duizend studenten. Het stadscentrum is erg goed bewaard gebleven. Hierdoor beschikt de stad over talloze historische bezienswaardigheden, waaronder vele paleizen en kerken. De belangrijkste is de Sint-Petroniusbasiliek, gelegen aan het centrale plein Piazza Maggiore. In de vroege middeleeuwen stond Bologna vol met hoge torens en arcades, waarvan er nog enkele in tact zijn. Zo kun je de toren Asinelli beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad. Naast bezienswaardigheden heeft Bologna ook goede restaurants, cafés en pizzeria´s in overvloed. De stad wordt namelijk ook wel de culinaire hoofdstad van Italië genoemd! Bovendien is Bologna een prettige uitvalsbasis om steden als Florence, Milaan en Venetië te verkennen of een dagje naar de stranden van Rimini te gaan. Genoeg redenen dus voor een Italiaanse taalreis naar Bologna!

Taalvakantie Italiaans op onze partnerschool ALCE in Bologna

Onze partnerschool ALCE is een relatief kleine taalschool in het centrum van Bologna, met een warme en persoonlijke sfeer. De school beschikt over moderne voorzieningen, een eigen tuin en diverse plekken waar je als cursist kunt ontspannen of studeren. Cursisten die kiezen voor een vakantiecursus Italiaans in Bologna komen uit meer dan 40 verschillende landen en zijn gemiddeld tussen de 22 en 26 jaar oud. De school heeft echter ook een speciale taalcursus Italiaans voor de oudere cursist, waarbij een activiteitenprogramma exclusief voor 45-plussers is inbegrepen. 

Activiteiten tijdens de taalvakantie Italiaans in Bologna

Elke week wordt er een afwisselend programma met 3 tot 4 activiteiten georganiseerd om jou kennis te laten maken met je medecursisten en de stad. Enkele activiteiten zijn inbegrepen bij de taalcursus Italiaans in Bologna, andere dien je entree en dergelijke voor te betalen. Zo zijn er bezoeken aan historische bezienswaardigheden en musea, Italiaanse filmavonden, lunches en sportactiviteiten. Ook is er wel eens een taaluitwisseling, waarbij je Italiaans kunt spreken met de locals. Wil je graag meer van Italië zien, dan kun je om de week op excursie naar grote steden, attractieparken of stranden.

Taalvakanties Italiaans met koken of wijnproeven in Bologna

Onze partnerschool ALCE is een officieel examencentrum, waardoor de docenten precies weten hoe je je moet voorbereiden op het CILS-examen. Een Italiaanse taalvakantie in Bologna is dus een uitstekende gelegenheid om dit waardevolle diploma te halen. Maar je kunt uiteraard ook algemeen Italiaans leren aan de hand van groepslessen of individueel onderwijs. Zo volg je bij de intensieve cursus 23 of 30 Italiaanse lessen per week, in een kleine klas met gemiddeld 3 tot 5 studenten. Echte kook- of wijnliefhebbers kunnen deze cursus eventueel aanvullen met workshops gericht op de Italiaanse gastronomie. Een professionele chef-kok of sommelier leert je dan meer over de Italiaanse gerechten en wijnen. Hier hoort natuurlijk ook een proeverij of etentje bij! 

Het verblijf tijdens de taalvakantie in Bologna

Je kunt tijdens de taalvakantie Italiaans in Bologna verblijven in een gastgezin of in één van de schoolresidenties, waar je samenwoont met medecursisten. Door te verblijven in een gastgezin ervaar je de Italiaanse cultuur en zul je sneller Italiaans leren spreken. Je wordt hier namelijk dagelijks uitgedaagd om alles wat je in de les leert in de praktijk te brengen. 

Italiaanse taalvakanties in de omgeving van Bologna

Wil je wel graag Bologna bezoeken, maar twijfel je of deze stad de juiste bestemming is voor jouw taalvakantie Italiaans in Italië? Wellicht zijn de steden Ravenna en Florence dan interessante alternatieven. Dankzij de goede treinverbinding ben je al binnen 40 minuten in Bologna vanuit Florence en binnen een uur en tien minuten vanuit Ravenna! Of bekijk ons totale aanbod aan taalvakanties voor volwassenen

lees verder »
 
ALCE
(31)

Taalcursussen voor Volwassenen op ALCE

Onze partnerschool ALCE (Accademia Lingue e Culture Europee), opgericht in 1999, ligt in het historische centrum van Bologna. De school is in 2015 nog compleet gerenoveerd, en beschikt dus over moderne faciliteiten om je taalcursus Italiaans zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Er zijn 13 klaslokalen, ingericht met airconditioning. Ook beshcikt de school over een bibliotheek, een computerruimte met internettoegang, gemeenschappelijke ruimtes voor studenten, een schoolkantine en een eigen tuin, waar je lekker kunt ontspannen na je lessen! lees verder »
Minimum leeftijd:
17 jaar
Max. per lesgroep:
8 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-32 weken, 1 week vanaf €290

Weer in Bologna

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
June 27 16 9
July 30 18 10
Aug 29 18 9
Sept 25 15 7
Oct 19 10 5
Nov 12 4 3
Dec 6 0 2
Jan 5 -1 3
Feb 9 1 4
Mar 13 4 5
Apr 18 8 6
May 23 12 7
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes