Examens in verschillende talen

Het is mogelijk om in verschillende talen een examencursus te volgen. Als je het examen met een goed resultaat afsluit, ontvang je een officieel diploma dat wereldwijd erkend wordt. De examencursussen worden aangeboden voor het Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Duits. Zoek hierboven naar een bestemming, of kijk bij onze uitgebreide zoekfunctie waarbij je kunt selecteren op diplomacursussen, en ook specifiek op de hieronder genoemde examens.

Examencursussen Engels

Als je een taalcursus Engels wil volgen, kun je kiezen uit 3 verschillende examencursussen. Zo is er de Cambridge-examencursus, de TOEFL-examencursus en de IELTS-examencursus.

Examencursus Spaans

Als je een examencursus Spaanse wil volgen, kun je kiezen voor de DELE-examencursus. Met een DELE-diploma kun je in Spanje gaan wonen en werken. Deze cursus wordt op verschillende niveaus gegeven. Afhankelijk van je niveau wordt bepaald of dat je voorafgaand aan de DELE-examencursus nog een intensieve cursus Spaans dient te volgen. Het DELE-examen maak je ter plaatse. 

Examencursus Frans

Voor de Franse taal is er de DELF/DALF-examencursus. Met een DELF- of DALF-diploma kun je in Frankrijk gaan wonen en werken. Deze cursus wordt op verschillende niveaus aangeboden. Voor de eerste 4 niveaus heet de cursus DELF, voor de 2 hoogste niveaus wordt de naam DALF gebruikt.

Examen doen tijdens je taalcursus

Examencursussen Italiaans

In Rome kun je als aanvulling op een intensieve cursus een voorbereidingscursus op het CILS-examen volgen ('Certificazione di Italiano come Lingua Straniera'). De CILS-cursus kun je volgen op onze taalschool in Rome en start in april en oktober op verschillende niveaus.

Examencursus Duits

In BerlijnMünchen en Münster is het mogelijk een voorbereidingscursus op het TestDaF-examen te volgen. Deze cursus is een aanvulling op een intensieve cursus van 20 lesuren. Voor deze cursus heb je een goede voorkennis van de Duitse taal nodig (C1/C2 volgens de Europese niveau-indeling). In München kun je de examencursus ook gebruiken als voorbereiding op een ander Duits examen.

Neem contact op voor persoonlijk advies

Wil je een examencursus volgen, maar heb je nog geen idee welke cursus geschikt is voor jou? Bel of mail ons gerust, zodat wij je vrijblijvend kunnen voorzien van persoonlijk advies. We helpen je graag verder!

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes