Examens in verschillende talen

Via StudyTravel is het mogelijk om in verschillende talen een examencursus te volgen. Als je het examen met goed resultaat afsluit, ontvang je een officieel diploma, dat wereldwijd erkend wordt. De examencursussen worden aangeboden voor het Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Duits. Zoek hierboven naar een bestemming, of kijk bij onze uitgebreide zoekfunctie waarbij je kunt selecteren op diplomacursussen, en ook specifiek op de hieronder genoemde examens.

Naar de uitgebreide zoekfunctie

 


  • Examencursussen Engels

Als je een taalcursus Engels wilt volgen, kun je kiezen uit 3 verschillende examencursussen. Zo is er de Cambridge-examencursus, de TOEFL-examencursus en de IELTS-examencursus.

  • Examencursus Spaans

Als je een Spaanse examencursus wilt volgen, kun je kiezen voor de DELE-examencursus. De DELE-cursus wordt op verschillende niveaus gegeven. Voor meer informatie over de DELE-examencursus en de bestemmingen waar je deze cursus kunt volgen, kijk hier.

  • Examencursus Frans

Voor de Franse taal is er de DELF/DALF-examencursus. Deze cursus wordt op verschillende niveaus aangeboden. Voor de eerste 4 niveaus heet de cursus DELF, voor de 2 hoogste niveaus wordt de naam DALF gebruikt. Klik hier voor meer informatie over de DELF/DALF-cursus en de bestemmingen waar deze cursus wordt aangeboden.

  • Examencursussen Italiaans

In Rome kun je als aanvulling op een intensieve cursus een voorbereidingscursus op het CILS-examen volgen ('Certificazione di Italiano come Lingua Straniera'). De examencursus in Rome start in april en oktober op 4 verschillende niveaus. 

In Taormina kun je de CELI-examencursus volgen ('Certificato di Lingua Italiana'). Deze cursus bestaat uit de intensieve taalcursus van 20 lesuren per week, dagelijks aangevuld met 1 uur individuele examenvoorbereiding. Deze cursus kun je boeken voor 4, 6 of 8 weken. 

  • Examencursus Duits

In München en Münster is het mogelijk een voorbereidingscursus op het TestDaF-examen te volgen. Deze cursus is een aanvulling op een intensieve cursus van 20 lesuren. Voor deze cursus heb je een heel goede voorkennis van de Duitse taal nodig (C1/C2 volgens de Europese niveau-indeling). In München kun je de examencursus ook gebruiken als voorbereiding op een ander Duits examen.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes