Taalcursus in de herfstvakantie

De blaadjes vallen van de bomen, we zitten weer helemaal in het ritme van school en de zomervakantie lijkt een eeuwigheid geleden. Haal het vakantiegevoel terug en spijker tegelijkertijd je talenkennis bij met een taalcursus Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans in het buitenland tijdens de herfstvakantie. Wanneer je de taal leert in het land waar het gesproken wordt gaat het extra snel! Je krijgt les op een internationale taalschool samen met cursisten van over de hele wereld. Na de taalles doe je mee aan activiteiten en in het weekend worden er excursies georganiseerd door de taalschool. Ontvlucht de Nederlandse herfst en ga op een nuttige maar vooral leuke taalreis!

Ben jij 16 jaar of jonger?

Wil je er zeker van zijn dat je met leeftijdsgenoten op taalreis gaat? Kies dan voor de speciale jongerencursussen in de herfstvakantie die wij aanbieden. Er zijn verschillende landen waar je heen kunt om je taalkennis te vergroten. Of je het nu nodig hebt voor school, of je vindt het gewoon leuk om eens een nieuwe taal te ontdekken; er zijn genoeg internationale taalscholen waar je met leerlingen uit de hele wereld les kunt volgen. Een jongerencursus bestaat uit een compleet pakket van taalcursus, accommodatie en activiteiten. Bovendien is er een hoge mate van begeleiding/toezicht. Dus mochten je ouders nog twijfels hebben dan kun je ze bij deze meteen geruststellen! Als het de eerste keer is dat je zonder ouders op reis gaat is het wel een fijn idee dat er altijd iemand in de buurt is waar je vragen aan kunt stellen en die je kan helpen. 

Alle programma’s zijn exclusief het vervoer. Dat regelen we graag voor je maar mag je ook zelf organiseren. Ook is er de mogelijkheid om opgehaald te worden van de luchthaven wanneer je de bestemming bereikt hebt. 

Taalcursus Duits in Berlijn voor jongeren in de herfstvakantie

Engelse taalcursussen voor 16-jarigen en jonger

In de herfstvakantie zijn er een aantal taalscholen die deze speciale Engelse jongerenprogramma’s organiseren. Zo is er bijvoorbeeld een taalcursus Engels in Cambridge. Hier is een programma voor jongeren vanaf 12 jaar met verblijf in een gastgezin en alle maaltijden verzorgd. Een tweede mogelijkheid is een taalreis Engels naar Malta vanaf 14 jaar. Daar heb je de keuze tussen een verblijf in een gastgezin of residentie. Grote kans dat daar ook nog een lekker zonnetje schijnt! Tenslotte zijn er nog taalprogramma’s in Londen vanaf 14 jaar. In Londen valt zo veel te zien en te doen dat je ogen te kort zult komen!

Franse taalcursussen voor 16 jarigen en jonger

Om je Frans op te frissen zijn er in de herfstvakantie twee leuke steden in Frankrijk waar je naartoe kunt: Antibes en Nice, beide aan de Franse Rivièra. De taalcursus Frans in Antibes is voor jongeren vanaf 8 jaar. Je verblijft in een gastgezin of in een residentie. Ook in Nice wordt een jongerencursus Frans verzorgd. In het najaar verblijf je altijd in een gastgezin (tijdens de zomerprogramma’s zijn er ook residenties beschikbaar).

Spaanse taalcursussen voor 16-jarigen en jonger

Misschien heb je al Spaans op school en wil je daar graag meer mee oefenen, maar het kan natuurlijk ook dat je het gewoon leuk vindt om de beginselen van deze wereldtaal onder de knie te krijgen. Je kunt voor een jongerencursus Spaans in de herfstvakantie terecht op één van onze taalscholen in Málaga en op onze Spaanse school in Salamanca.

Duitse taalcursussen voor 16 jarigen en jonger

Wil je Duits leren of je Duitse kennis verbeteren in de herfstvakantie, dan kun je terecht op onze Duitse taalschool in Augsburg. Deze school is het gehele jaar geopend en biedt een cursus aan voor jongeren in de leeftijd vanaf 14 jaar. Het programma bestaat uit 24 lesuren per week, verschillende activiteiten en een verblijf bij een Duits gastgezin.

De programma's voor de herfstvakantie voor je onder elkaar:

• Taalcursus Engels in Cambridge
• Taalcursus Engels op Malta
• Taalcursus Engels in Londen
• Taalcursus Frans in Antibes
• Taalcursus Frans in Nice
• Taalcursus Spaans in Málaga
• Taalcursus Spaans in Salamanca
• Taalcursus Duits in Augsburg

Ben je 16 jaar of ouder?

Dan kun je nog steeds één van bovenstaande bestemmingen en jongerenprogramma’s kiezen, maar je kunt ook meedoen aan een programma voor volwassenen. Heb je liever wat meer vrijheid en heb je bijvoorbeeld al vaker alleen gereisd dan is een taalcursus voor volwassenen wellicht beter voor jou. Vind je het prettig een compleet programma te hebben waarbij je de hele dag onder de pannen bent, dan is een ‘echte’ jongerencursus een beter idee. Twijfel je? Neem dan contact met ons op en wij adviseren hierin graag! Je kunt bellen, chatten, mailen of langskomen op ons kantoor in Nijmegen.

Verschillen tussen de jongeren- en volwassenenprogramma’s

Bij de programma’s voor volwassenen zit je natuurlijk wel vast aan de lestijden, maar daarbuiten bepaal je zelf wat je gaat ondernemen. Je kunt altijd bij de administratie van de school ter plaatse terecht met vragen en zij geven ook tips over leuke dingen die je kunt doen in de stad. Kort gezegd is er dus een stuk minder begeleiding buiten de taallessen om. Naast de lessen is er, net als bij de jongerencursus, een activiteitenprogramma, maar voor de volwassenen is deelname aan deze activiteiten niet verplicht. Overigens zijn de kosten voor de activiteiten bij het jongerenprogramma al inbegrepen, maar dien je hiervoor bij de volwassencursus ter plaatse extra te betalen. Over het algemeen heb je wel meer keus wat betreft het type cursus dat je wil volgen. Je kunt het zo maken als je zelf wil, je kunt bijvoorbeeld ook voor een cursus kiezen van 30 lesuren per week (bij de meeste jongerencursussen krijg je 15 of 20 lesuren per week).

Engelse taalcursussen voor 16+

Behalve eerder genoemde bestemmingen voor een taalcursus in Engeland, zijn er twee steden in Engeland die we absoluut aan kunnen raden; ten eerste een taalcursus Engels in Bristol: een leuke universiteitsstad aan de westkust van Engeland. Ten tweede kun je in Oxford ook een taalcursus Engels volgen als je 16 jaar of ouder bent. Ga je liever eens naar Ierland dan kun je Engels leren in Dublin of een taalcursus volgen in Cork. Een groot voordeel aan deze Ierse bestemmingen is dat ze rechtstreeks aan te vliegen zijn vanuit Nederland.

Als je nog geen 18 bent dien je op de meeste bestemmingen in een gastgezin te verblijven. Zo kun je mooi meteen je geleerde Engels in de praktijk brengen! Wil je toch liever wat zelfstandiger wonen, dan zijn er twee alternatieven: Dublin waar ze appartementen hebben en Londen waar een residentie is.

Straatbeeld Dublin tijdens Engelse taalcursus in de herfstvakantie

Franse taalcursussen voor 16+

Gaat het met je Frans niet zo heel lekker op school, denk er dan eens over na om je Frans te verbeteren op onze taalschool in Montpellier. Er zijn twee scholen midden in het centrum van deze universiteitsstad. Er is zoveel te doen en te beleven dat je je geen moment zult vervelen! Ook een taalcursus Frans in Vichy behoort tot de mogelijkheden. In Frankrijk kun je alleen bij een gastgezin verblijven als je nog geen 18 bent.

Duitse taalcursussen voor 16+

Wij bieden 3 locaties aan in Duitsland waar je vanaf 16 jaar Duits kunt leren: Keulen, Berlijn en München. Net als bij de eerder genoemde jongerenprogramma’s zijn hier wel alle activiteiten die door de taalschool georganiseerd worden inclusief. Je kunt dus overal aan meedoen zonder dat je hier ter plaatse nog extra voor moet betalen. Een vierde mogelijkheid is een taalcursus Duits in Hamburg. Ook in Duitsland kun je alleen bij een gastgezin verblijven wanneer je nog geen 18 bent. Wil je eens iets anders, denk dan eens aan Oostenrijk. Ook daar kun je je Duits gaan perfectioneren op een taalschool in de herfstvakantie, en wel in de prachtige stad Wenen!

Spaanse taalcursussen voor 16+

In Spanje zijn er heel veel mogelijkheden, maar de populairste bestemmingen om in de herfstvakantie naartoe te gaan zijn Valencia en Málaga. Naast het feit dat het hele gezellige en mooie steden zijn, is het strand ook nog vlakbij. Misschien te koud om te zwemmen, maar een potje volleybal op het strand zit er vast wel in! Een taalcursus Spaans in Salamanca wordt ook veel gekozen, voornamelijk omdat hier het zuiverste Spaans wordt gesproken, maar de reis ernaartoe is wat lastiger. Je vliegt namelijk op Madrid en moet daarna zelf met het openbaar vervoer naar Salamanca doorreizen. Voor de ervaren reiziger natuurlijk geen probleem! In Spanje zijn er meer mogelijkheden qua accommodaties wanneer je nog geen 18 bent. Het is niet overal verplicht om in een gastgezin te verblijven. Kijk bij de verschillende taalscholen in Spanje welke minimum leeftijd genoemd wordt bij de accommodaties.

Italiaanse taalcursussen voor 16+

Relaxen bij de toren van Pisa na de taalcursus

All roads lead to Rome! Wil je Italiaans gaan leren in de herfstvakantie, kijk dan eens naar een taalcursus in Rome. Kies je liever een kleinere stad, dan is een cursus Italiaans in Pisa misschien wel wat voor jou. Eet je daar lekker een pizza en maak je de cliché foto die iedereen in zijn collectie moet hebben waarbij je de toren ‘recht duwt’. Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden in Italië vanaf 16 jaar en daar informeren we je ook graag verder over, we raden nu deze twee steden aan omdat je er rechtstreeks op kunt vliegen vanuit Nederland, wel zo makkelijk!

 

Ook hier de programma’s voor 16 jaar en ouder voor de herfstvakantie nog even op een rij:

• Taalcursus Engels in Bristol
• Taalcursus Engels in Oxford
• Taalcursus Engels in Londen
• Taalcursus Engels in Dublin
• Taalcursus Engels in Cork
• Taalcursus Frans in Montpellier
• Taalcursus Frans in Vichy
• Taalcursus Duits in Keulen
• Taalcursus Duits in Berlijn
• Taalcursus Duits in München
• Taalcursus Duits in Hamburg
• Taalcursus Duits in Wenen
• Taalcursus Spaans in Valencia
• Taalcursus Spaans in Málaga 
• Taalcursus Spaans in Salamanca
• Taalcursus Italiaans in Rome 
• Taalcursus Italiaans in Pisa

Lijkt het je wel wat maar twijfel je over de bestemming of cursus? Kom gerust een keer bij ons langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken, we denken graag met je mee! Je kunt langskomen op ons kantoor in Nijmegen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur. Je ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Laat het ons even weten als je wil komen, dan zitten we voor je klaar!

Voor taalcursussen buiten de herfstvakantie of andere dan hier genoemde talen kijk je bij onze taalcursussen in het buitenland wereldwijd. Ook voor meer informatie hierover kun je bij ons langskomen doordeweeks of op één van onze informatiedagen.

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes