Een taalcursus Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans in de herfstvakantie

De blaadjes vallen van de bomen, we zitten weer helemaal in het ritme van school en de zomervakantie lijkt een eeuwigheid geleden. Haal het vakantiegevoel terug en spijker tegelijkertijd je talenkennis bij met een taalcursus Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans in het buitenland in de herfstvakantie. Wanneer je de taal leert in het land waar het gesproken wordt gaat het extra snel! Je krijgt les op een internationale taalschool samen met cursisten van over de hele wereld. Na de taalles doe je mee aan activiteiten en in het weekend worden er excursies georganiseerd door de taalschool. Ontvlucht de Nederlandse herfst en ga op een nuttige maar vooral leuke taalreis!

Jongerencursussen Engels, Frans en Spaans voor cursisten tot 17 jaar

Wil je er zeker van zijn dat je met leeftijdsgenoten op taalreis gaat? Kies dan voor de speciale jongerencursussen in de herfstvakantie die StudyTravel aanbiedt. Er zijn verschillende landen waar je heen kunt om je taalkennis te vergroten. Of je het nu nodig hebt voor school, of je vindt het gewoon leuk om eens een nieuwe taal te ontdekken; er zijn genoeg internationale taalscholen waar je met leerlingen uit de hele wereld les kunt volgen. Een jongerencursus bestaat uit een compleet pakket van taalcursus, accommodatie en activiteiten. Bovendien is er een hoge mate van begeleiding/toezicht. Dus mochten je ouders nog twijfels hebben dan kun je ze bij deze meteen geruststellen! Indien het de eerste keer is dat je zonder ouders op reis gaat is het wel een fijn idee dat er altijd iemand in de buurt is waar je vragen aan kunt stellen en die je kan helpen. 

Alle programma’s zijn exclusief het vervoer. Dat regelen we graag voor je maar mag je ook zelf organiseren. Ook is er de mogelijkheid om opgehaald te worden van de luchthaven wanneer je de bestemming bereikt hebt. 

Taalcursus voor jongeren in de herfstvakantie Berlijn

De Engelse taalcursussen voor jongeren van 16 jaar en jonger

In de herfstvakantie is er een aantal taalscholen dat deze speciale Engelse jongerenprogramma’s organiseert. Zo is er bijvoorbeeld een cursus Engels voor jongeren in Exeter. De groepen zijn zo ingedeeld dat je altijd met leeftijdsgenoten les hebt en activiteiten doet, er zijn namelijk programma’s voor jongeren van 7-10 jaar, 11-14 jaar en 15-19 jaar. Een andere optie is een taalcursus Engels in Cambridge. Hier is een programma voor jongeren van 14-17 jaar met verblijf in een gastgezin en alle maaltijden worden verzorgd. Een derde mogelijkheid is een taalreis Engels naar Malta voor 14- tot 17-jarigen. Daar heb je de keuze tussen verblijf in een gastgezin of residentie. Grote kans dat daar ook nog een lekker zonnetje schijnt! Tenslotte zijn er nog taalprogramma’s in Londen vanaf 14 jaar. In Londen valt zo veel te zien en te doen dat je ogen te kort zult komen!

De Franse taalcursussen voor jongeren van 16 jaar en jonger

Om je Frans op te vijzelen zijn er in de herfstvakantie twee leuke steden in Frankrijk waar je naartoe kunt: Antibes en Nice, beide aan de Franse Riviera. De taalcursus Frans in Antibes is voor jongeren van 14-17 jaar. Je kunt het best naar Nice reizen en dan word je daar op het vliegveld of het treinstation  opgehaald. Je verblijft in een gastgezin of in een residentie. Ook in Nice wordt een jongerencursus Frans verzorgd. In het najaar verblijf je altijd in een gastgezin (tijdens de zomerprogramma’s zijn er ook residenties beschikbaar).

De Spaanse taalcursussen voor jongeren van 16 jaar en jonger

Misschien heb je al Spaans op school en wil je daar graag meer mee oefenen, maar het kan natuurlijk ook dat je het gewoon leuk vindt om de beginselen van deze wereldtaal onder de knie te krijgen. Je kunt voor een jongerencursus Spaans in de herfstvakantie terecht op één van onze taalscholen in Málaga en op onze Spaanse school in Salamanca.

De programma's voor de herfstvakantie onder elkaar:

Jongeren tijdens taalcursus in de herfstvakantie

Taalcursus Engels in Exeter
Taalcursus Engels in Cambridge
Taalcursus Engels op Malta
Taalcursus Engels in Londen

Taalcursus Frans in Antibes
Taalcursus Frans in Nice
  
Taalcursus Spaans in Málaga
Taalcursus Spaans in Salamanca

Ben je 16 jaar of ouder tijdens de taalcursus in de herfstvakantie?

Dan kun je nog steeds één van bovenstaande bestemmingen en taalprogramma’s kiezen, maar je kunt ook meedoen aan een programma voor volwassenen. Heb je liever wat meer vrijheid en heb je bijvoorbeeld al vaker alleen gereisd dan is een taalcursus voor volwassenen wellicht beter voor jou. Vind je het prettig een compleet programma te hebben waarbij je de hele dag onder de pannen bent, dan is een ‘echte’ jongerencursus een beter idee. Twijfel je? Neem dan contact met ons op en wij adviseren hierin graag! Je kunt bellen, chatten, mailen of langskomen op ons kantoor in Nijmegen.

De voornaamste verschillen tussen de jongeren- en volwassenenprogramma’s

Bij de programma’s voor volwassenen zit je natuurlijk wel vast aan de lestijden, maar daarbuiten bepaal je zelf wat je gaat ondernemen. Je kunt altijd bij de administratie van de school ter plaatse terecht met vragen en zij geven ook tips over leuke dingen die je kunt doen in de stad. Kort gezegd is er dus een stuk minder begeleiding buiten de taalessen om. Naast de lessen is er, net als bij de jongerencursus, een activiteitenprogramma, maar voor de volwassenen is deelname aan deze activiteiten niet verplicht. Overigens zijn de kosten voor de activiteiten bij het jongerenprogramma al inbegrepen, maar dien je hiervoor bij de volwassencursus ter plaatse extra te betalen. Over het algemeen heb je wel meer keus wat betreft het type cursus dat je wil volgen. Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wil, je kunt bijvoorbeeld voor een cursus kiezen van 30 lesuren per week (bij de meeste jongerencursussen krijg je 15 of 20 lesuren per week).

Taalcursus Engels in de herfstvakantie voor 16+

Behalve eerder genoemde bestemmingen voor een taalcursus in Engeland, zijn er twee steden in Engeland die we absoluut aan kunnen raden; ten eerste een taalcursus Engels in Bristol: een leuke universiteitsstad aan de westkust van Engeland. Ten tweede kun je in Oxford ook een taalcursus Engels volgen als je 16 jaar of ouder bent. Ga je liever eens naar Ierland dan kun je Engels leren in Dublin of een taalcursus volgen in Cork. Een groot voordeel aan deze Ierse bestemmingen is dat ze rechtstreeks aan te vliegen zijn vanuit Nederland.

Als je nog geen 18 bent dien je in een gastgezin te verblijven, kun je mooi meteen je geleerde Engels in de praktijk brengen! Wil je toch liever wat zelfstandiger wonen dan zijn er twee alternatieven: Dublin waar ze appartementen hebben en Londen waar een residentie is.

Straatbeeld Dublin tijdens Engelse taalcursus in de herfstvakantie

Taalcursus Frans in de herfstvakantie voor 16+

Gaat het met je Frans niet zo heel lekker op school, denk er dan eens over na om je Frans te verbeteren op onze taalschool in Montpellier. Er zijn twee scholen midden in het centrum van deze universiteitsstad. Er is zoveel te doen en te beleven dat je je geen moment zult vervelen! Ook een taalcursus Frans in Vichy behoort tot de mogelijkheden. In Frankrijk kun je alleen bij een gastgezin verblijven wanneer je nog geen 18 bent.

Taalcursus Duits in de herfstvakantie voor 16+

De taalschool BWS heeft 3 vestigingen in Duitsland waar je vanaf 16 jaar Duits kunt leren: Keulen, Berlijn en München. Net als bij de eerder genoemde jongerenprogramma’s zijn hier wel alle activiteiten die door de taalschool georganiseerd worden inclusief. Je kunt dus overal aan meedoen zonder dat je hier ter plaatse nog extra voor dient te betalen. Een vierde mogelijkheid is een taalcursus Duits in Hamburg. Ook in Duitsland kun je alleen bij een gastgezin verblijven wanneer je nog geen 18 bent. Wil je eens iets anders, denk dan eens aan Oostenrijk. Ook daar kun je je Duits gaan perfectioneren op een taalschool in de herfstvakantie, en wel in de prachtige stad Wenen!

Taalcursus Spaans in de herfstvakantie voor 16+

In Spanje zijn er heel veel mogelijkheden, maar de populairste bestemmingen om in de herfstvakantie naartoe te gaan zijn Valencia en Málaga. Naast het feit dat het hele gezellige en mooie steden zijn is het strand ook nog vlakbij. Misschien te koud om te zwemmen, maar een potje volleybal op het strand zit er vast wel in! Een taalcursus Spaans in Salamanca wordt ook veel gekozen, voornamelijk omdat hier het zuiverste Spaans wordt gesproken, maar de reis ernaartoe is wat lastiger. Je vliegt namelijk op Madrid en dient daarna zelf met het openbaar vervoer naar Salamanca door te reizen. Voor de ervaren reiziger natuurlijk geen probleem! In Spanje zijn er meer mogelijkheden qua accommodaties indien je nog geen 18 bent. Het is niet overal verplicht in een gastgezin te verblijven. Kijk bij de verschillende taalscholen in Spanje welke minimum leeftijd genoemd wordt bij de accommodaties.

Taalcursus Italiaans in de herfstvakantie voor 16+

Relaxen bij de toren van Pisa na de taalcursus

All roads lead to Rome! Wil je Italiaans gaan leren in de herfstvakantie, kijk dan eens voor een taalcursus in Rome. Is dit je wel heel groot en kies je liever een kleinere stad, dan is een cursus Italiaans in Pisa misschien wel wat voor jou. Eet je daar lekker een pizza en maak je de cliché foto die iedereen in zijn collectie moet hebben waarbij je de toren ‘recht duwt’. Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden in Italië vanaf 16 jaar en daar informeren we je ook graag nader over, we raden nu deze twee steden aan omdat je er rechtstreeks op kunt vliegen vanuit Nederland, wel zo makkelijk!


Ook hier de programma’s voor 16 jaar en ouder voor de herfstvakantie nog even onder elkaar:

Taalcursus Engels in Bristol
Taalcursus Engels in Oxford
Taalcursus Engels in Londen
Taalcursus Engels in Dublin
Taalcursus Engels in Cork

Taalcursus Frans in Montpellier
Taalcursus Frans in Vichy

Taalcursus Duits in Keulen
Taalcursus Duits in Berlijn
Taalcursus Duits in München
Taalcursus Duits in Hamburg
Taalcursus Duits in Wenen

Taalcursus Spaans in Valencia
Taalcursus Spaans in Málaga
Taalcursus Spaans in Salamanca

Taalcursus Italiaans in Rome
Taalcursus Italiaans in Pisa

Lijkt het je wel wat maar twijfel je over de bestemming of cursus? Kom gerust een keer bij ons langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken, we denken graag met je mee! Je kunt langskomen op ons kantoor in Nijmegen van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.30 uur. Je ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Laat het ons even weten als je wil komen, dan zitten we voor je klaar!

Voor taalcursussen buiten de herfstvakantie of andere dan hier genoemde talen kijk je bij onze taalcursussen in het buitenland wereldwijd. Ook voor meer informatie hierover kun je bij ons langskomen doordeweeks of op één van onze informatiedagen.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes