Taalcursussen voor jongeren

Speciaal voor jongeren tot 18 jaar organiseert StudyTravel het hele jaar door jongerencursussen in het buitenland. Naast de taalcursus Spaans, Engels, Frans, Italiaans of Duits wordt er een compleet activiteiten- en excursieprogramma georganiseerd. Het programma bestaat o.a. uit sportwedstrijden, excursies, rondleidingen en discoavonden. Je hebt les in internationale groepen, dus je ontmoet leeftijdsgenoten uit de hele wereld!

Het overgrote deel van de jongeren gaat alleen op reis. In het begin best wel spannend, maar je maakt heel erg snel contact met je klasgenoten. Niet alleen tijdens de lessen leer je elkaar kennen, maar ook tijdens de activiteiten die door de taalschool georganiseerd worden.

De exacte invuling van de jongerencursussen verschilt per taalschool. Per cursus zie je voor welke leeftijdsgroepen de cursussen geschikt zijn. Over het algemeen geldt dat jongeren tot 16 jaar continu onder supervisie van begeleiders staan. Bij sommige taalscholen geldt dat je wel alleen / met medecursisten van en naar de taalschool gaat. Per cursus hebben we dit zo nauwkeurig mogelijk beschreven. Heb je toch nog vragen over details van het programma, neem dan contact met ons op. De 16- en 17-jarigen hebben vaak wat meer vrijheid en mogen op gezette tijden alleen op pad. Bij een aantal taalscholen kunnen zij er ook voor kiezen om deel te nemen aan een cursus voor volwassenen. Voor meer informatie over cursussen voor 16- en 17-jarigen, klik hier.

Málaga / Instituto Andalusí
Voor jongeren van 14-18 jaar is een taalcursus ontwikkeld waarbij 20 lesuren Spaans per week gecombineerd worden met een afwisselend activiteitenprogramma. Meer informatie kun je hier lezen.

Málaga / Malaca Instituto
Deze taalcursus is speciaal gericht op jongeren van 16 tot 20 jaar. De lessen vinden ´s middags plaats en dit geeft je dus genoeg tijd voor allerlei activiteiten. Wil jij ook op deze manier Spaans leren, klik dan hier.

San Sebastián
Hier kun je een zomercursus volgen samen met jongeren van 14-16 jaar uit allerlei landen. De Spaanse lessen worden gecombineerd met afwisselende excursies en activiteiten. Voor meer informatie over San Sebastián, klik hier.

Vejer de la Frontera
Samen met leeftijdgenoten (13-17 jaar) uit verschillende landen kun je in Vejer, in het zuiden van Spanje, deelnemen aan een compleet programma van taalcursus, strand, sport, feesten en excursies. Kijk hier voor meer informatie.

Terug naar boven

Cambridge
Voor jongeren vanaf 14 jaar verzorgt het taalinstituut een compleet programma van een taalcursus gecombineerd met sport, feesten, bezoeken van bezienswaardigheden, excursies en andere activiteiten. Deze cursus duurt 2 tot 4 weken. Wil je meer weten, kijk hier.

Exeter
Deze cursus is voor jongeren tussen de 11 en 19 jaar waarbij 11- tot 14-jarigen en 15- tot 19-jarigen bij elkaar worden ingedeeld. De taallessen worden gecombineerd met activiteiten als barbecues, disco avonden, bowlen, golfen, fietsen etc. Met deze cursus kun je elke maandag beginnen. Klik hier voor meer informatie over Exeter.

Londen
Het programma is speciaal voor jongeren van 13-18 jaar en vindt plaats op een campus in Roehampton. Er zijn 2 middagexcursies en een dagexcursie inbegrepen. Op de campus zijn diverse sportvelden, een danszaal, een bar en een grote zaal waar geregeld avondactiviteiten worden georganiseerd. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier!

Oxford
Deze cursus is een combinatie van sporten, bezoeken aan musea, disco- en pubavonden, excursies en natuurlijk Engels leren. De taalcursus is geschikt voor jongeren vanaf 16 jaar. Klik hier voor meer details over Oxford.

Malta 
Op Malta wordt bijna het hele jaar door een jongerenprogramma georganiseerd dat geheel is afgestemd op de interesses van jonge mensen (12-19 jaar). Zo worden bij de conversatielessen onderwerpen besproken als sport, trends en muziek. Ook leer je in de lessen iets over de cultuur en geschiedenis van Malta. Het activiteitenprogramma sluit hierop aan. En in Malta is het 's zomers natuurlijk erg lekker weer! Voor meer informatie, kijk hier.

Dublin
De jongerencursus in Dublin is speciaal ontwikkeld voor leerlingen tussen de 14 en 18 jaar. Naast 15 groepslessen Engels per week, die gecombineerd worden met verschillende muziek- dans- en toneelactiviteiten, is er een uitgebreid activiteitenprogramma. Elke zaterdag is er een dagexcursie bij het cursusprogramma inbegrepen. Meer informatie vind je hier.

San Diego
Samen met andere jongeren van over de hele wereld volg je een uitdagend programma, waarin je je taalkennis verbetert en je vriendenkring wereldwijd uitbreidt.  Na de les vinden er iedere dag activiteiten plaats. Ook is er elk weekend een dagexcursie gepland. Je kunt deze cursus voor 2 of 3 weken boeken. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar boven

Antibes
Deze speciale taalcursus voor jongeren van 14-17 jaar wordt gegeven op 2 verschillende locaties aan de rand van de stad. Na de lessen kun je deelnemen aan diverse sportactiviteiten discoavonden, culturele bezoeken en excursies naar diverse plaatsen. Deze cursus wordt bijna het hele jaar door gegeven. Meer weten? Kijk dan
hier.

Parijs
Op de campus ten zuiden van Parijs kunnen tieners (13-17 jaar) vakantie vieren met leeftijdsgenoten van over de hele wereld en tegelijkertijd Frans leren. De 15 Franse lesuren per week zijn gericht op de interesses van jongeren. Onder begeleiding van leraren, instructeurs en vaak ook gidsen worden de leukste en belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs en de omgeving bezocht. Deze cursus vindt plaats in de zomer. Lijkt het je wat, kijk dan hier!

Terug naar boven

Münster
Alleen in juli organiseert de school deze cursus speciaal voor jongeren van 13-16 jaar. De lessen worden aangepast aan de interesses van de jongeren. Na de lessen eten de cursisten met begeleiders in de mensa van de universiteit. Verder wordt er van maandag t/m vrijdag een activiteitenprogramma georganiseerd. Ook kun je in het weekend deelnemen aan verschillende excursies. Deze zijn optioneel en niet bij de prijs inbegrepen. Klik hier voor meer informatie.

Lindau
Deze cursus voor jongeren van 13-16 jaar is een combinatie van taalcursus, activiteiten en excursies. Basiskennis van het Duits is noodzakelijk, want er zijn geen beginnersgroepen bij deze cursus. Na de lessen is er een uitgebreid programma met o.a. een 2-daagse excursie naar München, een boottocht op het meer, barbecues en verschillende sportactiviteiten, waaronder waterskiën, wandelen door de bergen en rodelen. Spreekt deze cursus je aan? Kijk dan hier voor meer details. 

Wenen
De school biedt 2 jongerenprogramma's aan: voor jongeren van 12-17 jaar en voor jongeren van 16-19 jaar.
De cursus voor 12-17 jarigen wordt gegeven op een school in het centrum van Wenen. De school ligt in een park met een restaurant, sportvelden en een residentie. Je kunt kiezen voor 20 of 30 lesuren per week. Naast de lessen worden er activiteiten georganiseerd zoals beach-volleybal, bezoeken aan musea en barbecues. Enkele zaken zijn niet bij de prijs inbegrepen, waaronder de kosten van openbaar vervoer en entreeprijzen.
De cursus voor 16-19 jarigen is gelijk aan de intensieve cursus van 20 of 30 lesuren, maar je hebt les met leeftijdsgenoten. Wekelijks kun je deelnemen aan 5 culturele activiteiten/workshops waaronder een rondleiding, films, sportwedstrijden, feesten en/of les in de Weense wals. Ook het verblijf in een residentie is met jongeren van jouw leeftijd. Wil je meer lezen over de jongerencursus voor 12-17 jarigen, klik hier. Meer informatie over de taalcursus voor jongeren van 16 tot 19 jaar, vind je hier.

Terug naar boven

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes

International Association of Language Centres Association of Language Travel Organisations World Youth Student and Educational Travel Confederation World Youth Student and Educational Work & Volunteer Abroad STUDY WYSE