Jongerencursus in het buitenland

Speciaal voor jongeren tot 18 jaar organiseert StudyTravel het hele jaar door jongerencursussen in het buitenland. Naast de taalcursus Spaans, Engels, Frans, Italiaans of Duits wordt er een compleet activiteiten- en excursieprogramma georganiseerd. Het programma bestaat o.a. uit sportwedstrijden, excursies, rondleidingen en discoavonden. Je hebt les in internationale groepen, dus je ontmoet leeftijdsgenoten uit de hele wereld!

Let op: de meeste programma's zijn alleen in de zomer mogelijk. Sommige het hele jaar door. Ben je specifiek op zoek naar een taalcursus in de meivakantie? Kijk hier voor een overzicht van taalcursussen voor jongeren in de meivakantie.

Het overgrote deel van de jongeren gaat alleen op reis. In het begin best wel spannend, maar je maakt heel erg snel contact met je klasgenoten. Niet alleen tijdens de lessen leer je elkaar kennen, maar ook tijdens de activiteiten die door de taalschool georganiseerd worden.

De exacte invulling van de jongerencursussen verschilt per taalschool. Per cursus zie je voor welke leeftijdsgroepen de cursussen geschikt zijn. Over het algemeen geldt dat jongeren tot 16 jaar continu onder supervisie van begeleiders staan. Bij sommige taalscholen geldt dat je wel alleen / met medecursisten van en naar de taalschool kan gaan. Per cursus hebben we dit zo nauwkeurig mogelijk beschreven. Heb je toch nog vragen over details van het programma, neem dan contact met ons op. De 16- en 17-jarigen hebben vaak wat meer vrijheid en mogen op gezette tijden alleen op pad. Bij een aantal taalscholen kunnen zij er ook voor kiezen om deel te nemen aan een cursus voor volwassenen. Ga voor meer informatie over cursussen voor 16- en 17-jarigen naar de pagina voor taalcursussen voor jongvolwassenen.

Spaans leren voor jongeren in Spanje
• Engels leren voor jongeren in Engeland, Malta, Ierland en de Verenigde Staten
Frans leren voor jongeren in Frankrijk
• Italiaans leren voor jongeren in Italië
Duits leren voor jongeren in Duitsland en Oostenrijk

Spaans leren voor jongeren in Spanje

Jongerencursus in Málaga (Instituto Andalusí)
Voor jongeren van 12-17 jaar is een taalcursus ontwikkeld waarbij 20 lesuren Spaans per week gecombineerd worden met een afwisselend activiteitenprogramma. Je hebt elke dag 4 lessen van 55 minuten in een internationale lesgroep van maximaal 9 studenten.

Jongerencursus in Cádiz 
In Cádiz is een cursusprogramma ontwikkeld voor jongeren van 13-17 jaar. Je leert in 20 lesuren per week de Spaanse taal en neemt verder deel aan activiteiten en excursies samen met andere, internationale studenten. Het programma is volledig afgestemd op de interesses van jongeren.

Jongerencursus in Málaga 
Deze taalcursus is speciaal gericht op jongeren van 15-20 jaar. De lessen vinden afhankelijk van het seizoen ’s ochtends, ´s middags of ‘s avonds plaats. Naast de lessen heb je genoeg tijd voor allerlei activiteiten. Je kunt kiezen voor de intensieve cursus of de speciaal intensieve cursus, waarbij je naast groepslessen ook individuele lessen volgt. 

Jongerencursus in San Sebastián 
Jongeren van 14-17 jaar kunnen in de zomer voor een taalcursus Spaans terecht in San Sebastián. Je volgt hier wekelijks 20 lesuren van 45 minuten en je neemt na de lessen deel aan het activiteitenprogramma. Lesgroepen worden ingedeeld op leeftijd, maar ook op niveau Spaans.

Jongerencursus in Valencia
In de zomer kunnen jongeren van 14-17 jaar hun Spaans verbeteren in Valencia met leeftijdgenoten uit de hele wereld. In de ochtenden volg je een taalcursus Spaans en de middagen wordt er een compleet programma met activiteiten georganiseerd zoals barbecues, beachvolleybal, sportwedstrijden en danslessen.  

In Spanje zijn er ook mogelijkheden voor een jongerenprogramma in Málaga (12-17 jaar) en Vejer de la Frontera (13-17 jaar). Via de bijbehorende linkjes kun je meer informatie vinden over deze programma's.

Terug naar boven

Engels leren voor jongeren in Engeland, Malta, Ierland en de Verenigde Staten

Jongerencursussen in Engeland 

Jongerencursus in Brighton 
Jongeren van 12-17 jaar kunnen voor een taalcursus Engels terecht in Brighton. Je volgt Engelse lessen op de taalschool in een internationale lesgroep, verblijft in een gastgezin en neemt deel aan het activiteitenprogramma. 

Jongerencursus in Brighton 
Jongeren van 12-17 jaar kunnen voor een taalcursus Engels terecht in Brighton. Je volgt Engelse lessen op de taalschool in een internationale lesgroep, verblijft in een gastgezin en neemt deel aan het activiteitenprogramma. 

Jongerencursus in Cambridge
Voor jongeren van 12-19 jaar verzorgt het taalinstituut een compleet programma van een taalcursus Engels gecombineerd met sport, feesten, bezoeken van bezienswaardigheden, excursies en andere activiteiten. Er zijn verschillende programma’s voor verschillende leeftijdsgroepen.

Jongerencursus in Londen
Vanaf 14 jaar kun je het hele jaar door Engels leren in Londen op St. Giles Highgate. Je Engels gaat met sprongen vooruit want je hebt 28 lesuren per week in een internationale lesgroep met maximaal 10 studenten. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd waaraan je kunt meedoen. 

In Engeland zijn er ook mogelijkheden voor een jongerenprogramma in: Brighton (16-22 jaar)ChesterLiverpoolManchesterNottingham en Oxford. Via de bijbehorende linkjes kun je meer informatie vinden over deze programma's.

Jongerencursussen in Malta

Jongerencursus in Malta
In Malta wordt bijna het hele jaar door een jongerenprogramma georganiseerd dat geheel is afgestemd op de interesses van jonge mensen. Zo worden bij de conversatielessen onderwerpen besproken als sport, trends en muziek en leer je in de lessen iets over de cultuur en geschiedenis van Malta. Het activiteitenprogramma sluit hierop aan. Daarnaast is het in Malta 's zomers natuurlijk erg lekker weer! Klik op de bijbehorende linkjes om de verschillende programma’s te bekijken: jongeren van 10-16 jaar en jongeren van 11-20 jaar.

Jongerencursussen in Ierland

Jongerencursus in Dublin
Er zijn verschillende jongerencursussen in Dublin: jongeren vanaf 9 jaar en jongeren van 11-17 jaar kunnen hier een taalcursus Engels volgen. Naast 15 groepslessen Engels per week, die gecombineerd worden met verschillende muziek- dans- en toneelactiviteiten, is er een uitgebreid activiteitenprogramma. Elk weekend is er een dagexcursie bij het cursusprogramma inbegrepen. 

Jongerencursussen in de Verenigde Staten

Jongerencursus in San Diego
Samen met andere jongeren van over de hele wereld (13-17 jaar) volg je een uitdagend programma, waarin je je taalkennis verbetert en je vriendenkring wereldwijd uitbreidt. Na de les vinden er iedere dag activiteiten plaats. Ook is er elk weekend een dagexcursie gepland. Je kunt deze cursus vanaf minimaal 2 weken boeken. 

In de Verenigde Staten is het ook mogelijk om een jongerenprogramma te volgen in Fort Lauderdale (15-18 jaar). Via het bijbehorende linkje kun je meer informatie vinden over dit programma. 

Terug naar boven

Frans leren voor jongeren in Frankrijk

Jongerenprogramma in Antibes
Onze partnerschool in Antibes verzorgt taalcursussen Frans voor jongeren van 8-11 en 12-17 jaar. Na de lessen kun je deelnemen aan diverse sportactiviteiten discoavonden, culturele bezoeken en excursies naar diverse plaatsen. Er zijn verschillende startdata voor deze cursussen.

Jongerencursus in Biarritz
In Biarritz kunnen jongeren gedurende de zomer een taalcursus Frans volgen inclusief sport- of surfprogramma. Deze programma’s zijn geschikt voor de avontuurlijke jongeren van 10-17 jaar. Naast de lessen Frans volg je surflessen of het multi-activiteitenprogramma, afhankelijk van de cursus die je boekt.

Jongerenprogramma in Nice
In Nice kunnen jongeren van 8-17 jaar ook Frans leren in combinatie met een uitgebreid activiteitenprogramma. Het verblijf is hier, afhankelijk van je leeftijd, in een gastgezin of residentie. Verschillende activiteiten en excursies zitten bij het programma inbegrepen.

In Frankrijk zijn er ook mogelijkheden voor een jongerenprogramma in: AnnecyMontpellier en Parijs. Via de bijbehorende linkjes kun je meer informatie vinden over deze programma's.

Terug naar boven

Italiaans leren voor jongeren in Italië

Jongerencursus in Lignano
In Lignano krijg je les in een vakantiepark dat beschikking heeft over een eigen strand en vele sportfaciliteiten waaronder een zwembad, tennisbanen en volleybalvelden. Je hebt 4 lesuren per dag van maandag t/m zaterdag. De cursus is geschikt voor jongeren van 12-18 jaar waarbij een onderverdeling in leeftijdsgroepen wordt gemaakt. Zowel ’s morgens als ’s middags worden er activiteiten georganiseerd.

Een taalcursus Italiaans voor jongeren van 11-16 jaar kun je volgen in Salerno. Je volgt 20 lessen van 45 minuten per week. Je verblijft dan in een gastgezin. Naast de taalcursus is er een uitgebreid activiteiten- en excursieprogramma waaraan je kunt deelnemen.

Jongerencursus in Salerno
Een taalcursus Italiaans voor jongeren van 11-16 jaar kun je volgen in Salerno. Je volgt 20 lessen van 45 minuten per week. Je verblijft dan in een gastgezin. Naast de taalcursus is er een uitgebreid activiteiten- en excursieprogramma waaraan je kunt deelnemen.

Terug naar boven

Duits leren voor jongeren in Duitsland en Oostenrijk

Jongerencursussen in Duitsland

Jongerencursus in Berlijn
In Berlijn kun je verschillende programma’s boeken voor jongeren van 12-18 jaar verdeeld over verschillende vestigingen. Allemaal bestaan ze uit een compleet programma van activiteiten, accommodatie en natuurlijk een taalcursus Duits. Er is een programma voor jongeren van 16-18 jaar en voor de liefhebbers een watersportprogramma voor jongeren van 12-16 jaar.

Jongerencursus in Augsburg
Jongeren van 14-17 jaar kunnen in Augsburg het gehele jaar door een taalcursus Duits volgen. Ze bieden ook hier een compleet jongerenprogramma aan met taallessen, accommodatie en activiteiten/excursies. 

Jongerencursus in Augsburg
Jongeren van 14-17 jaar kunnen in Augsburg het gehele jaar door een taalcursus Duits volgen. Ze bieden ook hier een compleet jongerenprogramma aan met taallessen, accommodatie en activiteiten/excursies. 

Jongerencursus in Freiburg
In de zomer biedt onze partnerschool in Freiburg een taalcursus Duits voor jongeren van 11-16 jaar aan. Jongeren met alle niveaus Duits kunnen hier terecht en volgen 20 lessen van 45 minuten per week in een internationale groep. Er zijn diverse activiteiten en excursies inbegrepen.

In Duitsland zijn er ook mogelijkheden voor een jongerenprogramma in: Lindau en Spitzingsee. Via de bijbehorende linkjes kun je meer informatie vinden over deze programma's.

Jongerencursussen in Oostenrijk

Jongerenprogramma in Wenen
Onze partnerschool in Wenen biedt 2 jongerenprogramma's aan: voor jongeren van 12-17 jaar en voor jongeren van 16-19 jaar. De cursus voor 12-17 jarigen wordt gegeven op een school in het centrum van Wenen. De school ligt in een park met een restaurant, sportvelden en een residentie. Je kunt kiezen voor 20 of 30 lesuren per week. Naast de lessen worden er activiteiten georganiseerd zoals beachvolleybal, bezoeken aan musea en barbecues. De taalcursus voor 16-19 jarigen in Wenen is gelijk aan de intensieve cursus van 20 of 30 lesuren, maar je hebt les met leeftijdsgenoten. Ook het verblijf in een residentie is met jongeren van jouw leeftijd. 

Terug naar boven

StudyTravel verzorgt taalreizen naar het buitenland wereldwijd. Niet alleen om Engels, Duits, Frans of Spaans te leren, maar ook voor taalcursussen Italiaans, Portugees, Russisch, Japans en Chinees!

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes