Taalcursussen voor jongeren

Speciaal voor jongeren tot 18 jaar organiseert StudyTravel het hele jaar door jongerencursussen in het buitenland. Naast de taalcursus Spaans, Engels, Frans, Italiaans of Duits wordt er een compleet activiteiten- en excursieprogramma georganiseerd. Het programma bestaat o.a. uit sportwedstrijden, excursies, rondleidingen en discoavonden. Je hebt les in internationale groepen, dus je ontmoet leeftijdsgenoten uit de hele wereld!

Let op: de meeste programma's zijn alleen in de zomer mogelijk. Sommige het hele jaar door. ben je specifiek op zoek naar een taalcursus in de meivakantie? Kijk hier voor een overzicht van taalcursussen voor jongeren in de meivakantie.

Het overgrote deel van de jongeren gaat alleen op reis. In het begin best wel spannend, maar je maakt heel erg snel contact met je klasgenoten. Niet alleen tijdens de lessen leer je elkaar kennen, maar ook tijdens de activiteiten die door de taalschool georganiseerd worden.

De exacte invuling van de jongerencursussen verschilt per taalschool. Per cursus zie je voor welke leeftijdsgroepen de cursussen geschikt zijn. Over het algemeen geldt dat jongeren tot 16 jaar continu onder supervisie van begeleiders staan. Bij sommige taalscholen geldt dat je wel alleen / met medecursisten van en naar de taalschool gaat. Per cursus hebben we dit zo nauwkeurig mogelijk beschreven. Heb je toch nog vragen over details van het programma, neem dan contact met ons op. De 16- en 17-jarigen hebben vaak wat meer vrijheid en mogen op gezette tijden alleen op pad. Bij een aantal taalscholen kunnen zij er ook voor kiezen om deel te nemen aan een cursus voor volwassenen. Voor meer informatie over cursussen voor 16- en 17-jarigen, klik voor taalcursussen voor jongvolwassenen.

Spaans leren voor jongeren in Spanje

Jongerencursus in Málaga / Instituto Andalusí

Voor jongeren van 13-17 jaar is een taalcursus ontwikkeld waarbij 20 lesuren Spaans per week gecombineerd worden met een afwisselend activiteitenprogramma. Meer informatie kun je hier lezen.

Jongerencursus in Málaga / Malaca Instituto

Deze taalcursus is speciaal gericht op jongeren van 15 tot 20 jaar. De lessen vinden ´s middags plaats en dit geeft je dus genoeg tijd voor allerlei activiteiten. Wil jij ook op deze manier Spaans leren, klik dan hier.

Jongerencursus in Valencia

In de zomer kunnen jongeren vanaf 14 jaar hun Spaans verbeteren met leeftijdgenoten uit de hele wereld. Behalve een taalcursus wordt er ook een compleet programma met activiteiten georganiseerd zoals barbecues, beachvolleybal, sportwedstrijden en danslessen. Een jongerencursus in Valencia: doen!

Jongerencursus in San Sebastián

Hier kun je een zomercursus volgen samen met jongeren van 14-16 jaar uit allerlei landen. De Spaanse lessen worden gecombineerd met afwisselende excursies en activiteiten. Voor meer informatie over San Sebastián, klik hier.

Jongerencursus in Vejer de la Frontera

Samen met leeftijdgenoten (13-17 jaar) uit verschillende landen kun je in Vejer, in het zuiden van Spanje, deelnemen aan een compleet programma van taalcursus, strand, sport, feesten en excursies. Kijk hier voor meer informatie.

Terug naar boven

Engels leren voor jongeren in Engeland, Malta of Amerika

Jongerencursus in Cambridge

Voor jongeren vanaf 14 jaar verzorgt het taalinstituut een compleet programma van een taalcursus gecombineerd met sport, feesten, bezoeken van bezienswaardigheden, excursies en andere activiteiten. Deze cursus duurt 2 tot 4 weken. Wil je meer weten, kijk hier voor taalcursussen Engels op Studio Cambridge.

Jongerencursus in Exeter

Deze cursus is voor jongeren tussen de 11 en 19 jaar waarbij 11- tot 14-jarigen en 15- tot 19-jarigen bij elkaar worden ingedeeld. De taallessen worden gecombineerd met activiteiten als barbecues, disco avonden, bowlen, golfen, fietsen etc. Met deze cursus kun je elke maandag beginnen. Klik verder voor meer informatie over taalcursussen voor jongeren in Exeter.

Jongerencursus in Londen

Vanaf 14 jaar kun je het hele jaar door Engels leren in Londen op ST. Giles Highgate. Je Engels gaat met sprongen vooruit want je hebt 28 lesuren per week. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd. Wil je meer over lezen, klik dan bij taalcursus Engels voor jongeren in Londen!

Jongerencursus in Oxford

In Oxford wordt in de zomer een taalvakantie georganiseerd met cursus Engels voor jongeren vanaf 12 jaar. Deze cursus is een combinatie van sporten, bezoeken aan musea, discoavonden, excursies en natuurlijk Engels leren. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen het hele jaar door Engels leren in Oxford.

Jongerencursus in Malta

Op Malta wordt bijna het hele jaar door een jongerenprogramma georganiseerd dat geheel is afgestemd op de interesses van jonge mensen (12-19 jaar). Zo worden bij de conversatielessen onderwerpen besproken als sport, trends en muziek. Ook leer je in de lessen iets over de cultuur en geschiedenis van Malta. Het activiteitenprogramma sluit hierop aan. En in Malta is het 's zomers natuurlijk erg lekker weer! Kijk hier voor meer informatie over taalcursussen Engels voor jongeren op Malta

Jongerencursus in Dublin

De jongerencursus in Dublin is speciaal ontwikkeld voor leerlingen vanaf zelfs 9 jaar. Naast 15 groepslessen Engels per week, die gecombineerd worden met verschillende muziek- dans- en toneelactiviteiten, is er een uitgebreid activiteitenprogramma. Elk weekend is er een dagexcursie bij het cursusprogramma inbegrepen. Kijk verder voor taalcursussen Engels voor jongeren in Dublin.

Jongerencursus in San Diego

Samen met andere jongeren van over de hele wereld (13-17 jaar) volg je een uitdagend programma, waarin je je taalkennis verbetert en je vriendenkring wereldwijd uitbreidt. Na de les vinden er iedere dag activiteiten plaats. Ook is er elk weekend een dagexcursie gepland. Je kunt deze cursus voor 2 of 3 weken boeken. Klik verder voor de details van het programma met taalcursus Engels voor jongeren in San Diego.

Terug naar boven

Frans leren voor jongeren in Frankrijk

Jongerenprogramma Antibes

Onze partnerschool in Antibes verzorgt taalcursussen Frans voor jongeren van 8-12 en 13-17 jaar. Na de lessen kun je deelnemen aan diverse sportactiviteiten discoavonden, culturele bezoeken en excursies naar diverse plaatsen. Deze cursussen worden bijna het hele jaar door gegeven.

Jongerenprogramma Parijs

Op de campus kunnen tieners (12-17 jaar) vakantie vieren met leeftijdsgenoten van over de hele wereld en tegelijkertijd Frans leren ten zuiden van Parijs. De 15 Franse lesuren per week zijn gericht op de interesses van jongeren. Onder begeleiding van leraren, instructeurs en vaak ook gidsen worden de leukste en belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs en de omgeving bezocht. Deze cursus vindt plaats in de zomer.

Jongerenprogramma Nice

Ook in Nice kunnen jongeren (12-17 jaar) Frans leren in combinatie met een uitgebreid activiteitenprogramma. Het verblijf is hier in een gastgezin of residentie. Er zijn startdata het hele jaar door.

Terug naar boven

Italiaans leren in Italië

Jongerenprogramma Lignano

In Lignano krijg je les in een vakantiepark dat beschikking heeft over een eigen strand en vele sportfaciliteiten waaronder een zwembad, tennisbanen en volleybalvelden. Je hebt les van maandag t/m zaterdag, 4 lesuren per dag. De cursus is geschikt voor jongeren tussen de 12-18 jaar waarbij een onderverdeling in leeftijdsgroepen wordt gemaakt. Zowel ’s morgens als ’s middags worden er activiteiten georganiseerd. Lijkt dit je niet de perfecte manier om Italiaans te leren in Lignano

Terug naar boven

Duits leren in Duitsland en Oostenrijk

Jongerenprogramma in Berlijn

In en om Berlijn zijn diverse pprogramma's mogelijk voor jongeren van 7-18 jaar, verdeeld over verschillende vestigingen. Allemaal bestaan ze uit een compleet programma van activiteiten, accommodatie en natuurlijk een taalcursus Duits voor jongeren in/om Berlijn

Jongerenprogramma in Lindau

Deze cursus voor jongeren van 12-16 jaar is een combinatie van taalcursus, activiteiten en excursies. Basiskennis van het Duits is noodzakelijk, want er zijn geen beginnersgroepen bij deze cursus. Na de lessen is er een uitgebreid programma met bijv. een 2-daagse excursie naar München, een boottocht op het meer, barbecues en verschillende sportactiviteiten, waaronder waterskiën, wandelen door de bergen en rodelen. Bekijk hier alle details over de jongerencursus Duits in Lindau

Jongerenprogramma in Wenen

De school biedt 2 jongerenprogramma's aan: voor jongeren van 12-17 jaar en voor jongeren van 16-19 jaar.
De cursus voor 12-17 jarigen wordt gegeven op een school in het centrum van Wenen. De school ligt in een park met een restaurant, sportvelden en een residentie. Je kunt kiezen voor 20 of 30 lesuren per week. Naast de lessen worden er activiteiten georganiseerd zoals beach-volleybal, bezoeken aan musea en barbecues. Enkele zaken zijn niet bij de prijs inbegrepen, waaronder de kosten van openbaar vervoer en entreeprijzen.
De taalcursus voor 16-19 jarigen in Wenen is gelijk aan de intensieve cursus van 20 of 30 lesuren, maar je hebt les met leeftijdsgenoten. Wekelijks kun je deelnemen aan 5 culturele activiteiten/workshops waaronder een rondleiding, films, sportwedstrijden, feesten en/of les in de Weense wals. Ook het verblijf in een residentie is met jongeren van jouw leeftijd. Alle informatie over taalcursussen Duits voor jongeren in Wenen geven wij je graag.

Terug naar boven

StudyTravel verzorgt taalreizen in het buitenland wereldwijd. Niet alleen om Engels, Duits, Frans of Spaans te leren, maar ook voor taalcursussen Italiaans, Portugees, Russisch en Chinees!

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes